Kell enni edzés előtt? A tudósok tudják a választ

2018. szeptember 24.

Edzés közben minél több zsírtól szeretne megszabadulni? Akkor jól jegyezze meg az alábbi megállapításokat!

Kell enni edzés előtt? A tudósok tudják a választ

Kell enni edzés előtt? A tudósok tudják a választ

Rengeteg tévhit van azzal kapcsolatban, hogy sportolás előtt szükséges-e enni vagy sem. Ha igen, akkor természetesen mindenkiben felmerül a kérdés, hogy pontosan mit és mikor érdemes fogyasztani. Míg ebben a témában sok edző és hozzáértő véleménye is különbözik egymástól, úgy tűnik, a tudósok most végre pontot tesznek ennek az ügynek a végére.

Egy, az American Journal of Physiology című újságban megjelent cikkben a Nagy-Britanniában található Bath Egyetemen végzett kutatást részletezik, amely során a tesztalanyoknak az egyik nap éhgyomorral kellett 1 órán át sétálniuk, majd egyik másik napon egy magas kalória- és szénhidráttartalmú reggeli után 2 órát. A tesztek során levett vérminták alapján kiderült, hogy sokkal előnyösebb, ha éhgyomorral megyünk el edzeni, ugyanis ebben az esetben sokkal több olyan gén (PDK4 és HSL) található a szervezetünkben, mely az energiát a lerakódott zsírból nyeri, és nem a korábban elfogyasztott ételből.

Dylan Thompson, a kutatócsoport egyik tagja, továbbá elárulta, hogy akkor tudjuk elérni ezt a hatást, ha edzés előtt legalább 4 órával már nem eszünk semmit, vagy nagyon korán, még reggeli előtt megyünk el sportolni. Az edzés utáni visszatöltés fajtáját viszont már nem tartja annyira lényegesnek. Véleménye szerint ez inkább azoknál bír nagy jelentőséggel, akik naponta többször edzenek, esetleg profi sportolók.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • LIVSANE Magnézium pezsgőtabletta 20x

    LIVSANE Magnézium pezsgőtabletta 20x

    <p>Étrend-kiegészítő magnéziummal és édesítőszerrel. Nem tartalmaz állati eredetű összetevőt.</p> <p> </p> <p>* az Inspira Visionary Research 2000 fős közvélemény-kutatása alapján a termék díjnyertes lett saját márkás étrend-kiegészítő kategóriában</p>

    699 Ft