Karácsony egyedül – 6 tipp, hogy elviselhetőbb legyen!

2016. december 1.

Kapcsolódó tünetek:

depresszió érzése

Válás, szakítás után az első karácsony az év egyik legnehezebb időszaka lehet, de tippjeink segíthetnek, hogy a karácsony ne az átvészelésről szóljon, hanem némi boldogságérzetet is hozzon.

karácsony egyedül

Készüljön az ünnepre!

Az ünnep többek között attól ünnep, hogy a pozitív dolgokra koncentrál: fókuszáljon a dekorálásra, a közös sütögetésre a gyerekekkel, a barátokkal, a főzésre és az ajándékozásra! Igenis van választása! A karácsonyt töltheti ünnepi hangulatban és boldogan, vagy hagyhatja, hogy az egész önsajnálatba fulladjon.

Karácsonyozzon a szeretteivel!

Ha eddig a férjével és a gyermekeivel karácsonyozott, ám a válást követően a szenteste az apukáé, töltse az ünnep első estéjét szüleivel, testvéreivel vagy azokkal a rokonokkal, barátokkal, akikkel jó kapcsolatot ápol! Látogassa meg őket és élvezze, hogy ezúttal nem az öné a vendéglátás nyűge, de azt is megbeszélheti velük, hogy besegít a teendőkbe!

Változtasson és alakítson ki új szokásokat!

Eddig a karácsonyok a kompromisszumokról is szóltak, hiszen az exférjéhez és az ő családjához is alkalmazkodnia kellett, és ezért valószínűleg egyik rokontól a másikig szaladgálva töltötték az ünnepeket. Most azonban szinte bármit csinálhat, akár el is utazhat. Az ünnepek előtt és alatt is találhat kedvezményes utakat a világ sok pontjára. Ha van olyan barátja, aki ugyancsak egyedülálló, fizessenek be ünnepi vacsorára, menjenek el moziba vagy rendezzenek otthon mozimaratont kedvenc filmjeikből!

Sportoljon!

Most van lehetősége arra is, hogy önmagával foglalkozzon: menjen el futni, edzőterembe, szaunázni! A mozgás hatására boldogsághormon szabadul fel a testében, így máris jobb lesz a kedve és a közérzete. Ha az egész napját aktívan tölti, estére olyan fáradt lesz, hogy a filmnézés vagy olvasás után azonnal álomba fog zuhanni és nem lesz ideje borús gondolatokon törni a fejét.

Gondoskodjon másokról!

A menhelyi kutyusokat az ünnepek alatt is meg kell etetni, sétáltatni, a beteg gyerekeknek ekkor is kell, hogy legyen, aki mesét olvas a kórházban. Az önkéntesség mindenkinek jó, annak is, aki adja, annak is, aki kapja. Ha ön lesz az a valaki, aki etet, sétáltat, mesét olvas, úgy fogja érezni, hasznosan és szeretetben töltötte az ünnepet.

Gyűjtsön erőt a következő évre!

Ha úgy adódik, hogy mégis egyedül marad az ünnepekre, ne ijedjen meg, hanem élvezze saját maga társaságát, és használja ki ezt az értékes időt arra, hogy rendezze a gondolatait! Írjon kívánságlistát arról, milyen párkapcsolatot szeretne, részletesen írja le, mit szeretne megvalósítani a következő évben. Az év ezen időszaka különösen alkalmas arra, hogy célokat és elvárásokat fogalmazzon meg, amelyek a következő évben motiválják majd.

4 egészségügyi probléma, amin segíthet a szelfi

4 egészségügyi probléma, amin segíthet a szelfi

Bár sok rossz is sült már ki a folyamatos szelfizésből, egy magunkról készült kép egészségügyileg még segíthet is. Több olyan eset is előfordult már ugyanis, hogy ezekről az ’önfotókról’ ismerték fel súlyos problémák tüneteit.

Anorexia, bulímia – Étkezési zavarok

Anorexia, bulímia – Étkezési zavarok

Bár a táplálkozás szükséges ahhoz, hogy életben maradjunk, zavarai mégis gyakoriak, hiszen a vékonyabb testalkat utáni vágy nem ismeretlen dolog a mai világban. Ezért pedig sokan képesek szinte bármit megtenni, amivel egy idő után az egészségüket is súlyosan veszélyeztetik.

féltékenység okai

A féltékenység pszichológiai okai

A féltékenység minden kapcsolatban megjelent már valamilyen formában, de vajon miért üti fel fejét a zöld szörnyeteg? Mi az oka, a háttere a féltékenységnek? Lehet, hogy nem is a másik okozza bennünk ezt a gyötrő érzést?

párkapcsolati függőség

Ez is egy betegség: párkapcsolati függőség

Sajnos egyre többen szenvednek függőségekben, amelyek közé nem csak az alkohol-, cigaretta- vagy kábítószer függőség tartozik, de a párkapcsolati is.

Ezek a leggyakoribb függőségek

Szinte bármi képes függőséget okozni, legyen az étel, ital, tevékenység, vagy bármi más. Léteznek fizikai és szellemi függőségek, és sajnos mindkét kategória nagyon veszélyes lehet.

Összes cikk Párkapcsolat témában.