Karácsony egyedül – 6 tipp, hogy elviselhetőbb legyen!

2016. december 1.

Kapcsolódó tünetek:

depresszió érzése

Válás, szakítás után az első karácsony az év egyik legnehezebb időszaka lehet, de tippjeink segíthetnek, hogy a karácsony ne az átvészelésről szóljon, hanem némi boldogságérzetet is hozzon.

karácsony egyedül

Készüljön az ünnepre!

Az ünnep többek között attól ünnep, hogy a pozitív dolgokra koncentrál: fókuszáljon a dekorálásra, a közös sütögetésre a gyerekekkel, a barátokkal, a főzésre és az ajándékozásra! Igenis van választása! A karácsonyt töltheti ünnepi hangulatban és boldogan, vagy hagyhatja, hogy az egész önsajnálatba fulladjon.

Karácsonyozzon a szeretteivel!

Ha eddig a férjével és a gyermekeivel karácsonyozott, ám a válást követően a szenteste az apukáé, töltse az ünnep első estéjét szüleivel, testvéreivel vagy azokkal a rokonokkal, barátokkal, akikkel jó kapcsolatot ápol! Látogassa meg őket és élvezze, hogy ezúttal nem az öné a vendéglátás nyűge, de azt is megbeszélheti velük, hogy besegít a teendőkbe!

Változtasson és alakítson ki új szokásokat!

Eddig a karácsonyok a kompromisszumokról is szóltak, hiszen az exférjéhez és az ő családjához is alkalmazkodnia kellett, és ezért valószínűleg egyik rokontól a másikig szaladgálva töltötték az ünnepeket. Most azonban szinte bármit csinálhat, akár el is utazhat. Az ünnepek előtt és alatt is találhat kedvezményes utakat a világ sok pontjára. Ha van olyan barátja, aki ugyancsak egyedülálló, fizessenek be ünnepi vacsorára, menjenek el moziba vagy rendezzenek otthon mozimaratont kedvenc filmjeikből!

Sportoljon!

Most van lehetősége arra is, hogy önmagával foglalkozzon: menjen el futni, edzőterembe, szaunázni! A mozgás hatására boldogsághormon szabadul fel a testében, így máris jobb lesz a kedve és a közérzete. Ha az egész napját aktívan tölti, estére olyan fáradt lesz, hogy a filmnézés vagy olvasás után azonnal álomba fog zuhanni és nem lesz ideje borús gondolatokon törni a fejét.

Gondoskodjon másokról!

A menhelyi kutyusokat az ünnepek alatt is meg kell etetni, sétáltatni, a beteg gyerekeknek ekkor is kell, hogy legyen, aki mesét olvas a kórházban. Az önkéntesség mindenkinek jó, annak is, aki adja, annak is, aki kapja. Ha ön lesz az a valaki, aki etet, sétáltat, mesét olvas, úgy fogja érezni, hasznosan és szeretetben töltötte az ünnepet.

Gyűjtsön erőt a következő évre!

Ha úgy adódik, hogy mégis egyedül marad az ünnepekre, ne ijedjen meg, hanem élvezze saját maga társaságát, és használja ki ezt az értékes időt arra, hogy rendezze a gondolatait! Írjon kívánságlistát arról, milyen párkapcsolatot szeretne, részletesen írja le, mit szeretne megvalósítani a következő évben. Az év ezen időszaka különösen alkalmas arra, hogy célokat és elvárásokat fogalmazzon meg, amelyek a következő évben motiválják majd.

Ezért csökkenhet a nők szexuális vágya szülés után

Ezért csökkenhet a nők szexuális vágya szülés után

Az első pár hónap egy gyermek születése után – amellett, hogy gyönyörű egyben – nagyon felkavaró időszak, amikor az újdonsült anyuka és apuka teljesen új élethelyzetben találja magát. Ezek a változások pedig a szexuális életükre is kihatással lehet.

A Hold állása valóban befolyásolja közérzetünket?

A Hold állása valóban befolyásolja közérzetünket?

Történelmünk során a Nap és a Hold fontos szerepet töltött be a kultúrákban, a civilizációk működésében és a spirituális életben is. Az egészségünkre gyakorolt hatása azonban heves vitákat vált ki, ezért érdemes mélyebbre ásni.

Humor nélkül nincs egészséges agy

Humor nélkül nincs egészséges agy

„A nevetés a legjobb orvosság” – sokáig azt gondoltuk, hogy ez csak egy közhely, de a tudósok kiderítették, hogy van valóságalapja. A nevetés nem csupán boldogsághormonokkal árasztja el a szervezetünket, de még agyunk teljesítőképességét is növeli.

Gyógyszer a szülés utáni depresszió ellen

Gyógyszer a szülés utáni depresszió ellen

Új gyógyszer bevezetését engedélyezte az amerikai élelmiszer-és gyógyszerhatóság (FDA). Ez az első olyan készítményét, amely specifikusan a szülés utáni depresszió kezelésére lett kifejlesztve.

3 tanács szülés utáni depresszió ellen

3 tanács szülés utáni depresszió ellen

A szülés utáni depresszió milliókat érintő jelenség, amely az új anyukákat szinte villámcsapásként éri, a legtöbben pedig egyáltalán nem is számítanak rá. Cikkünkben összeszedtünk 3 fontos tanácsot, amely segíthet a betegség elleni küzdelemben.

Összes cikk Párkapcsolat témában.