5 meglepő tény az izmokról

2017. március 8.

A legfontosabb tudnivalók, ha szeretne alakot formálni vagy fogyni.

Az izomtömeg meghatározza a testsúlyt

Izmaink testsúlyunk mintegy 35-40 százalékát teszik ki. Ennek az az oka, hogy az izomszövet jóval nehezebb, mint a zsírszövet. Ezért nem ajánlják a szakemberek, ha diétázni és edzeni kezdünk, hogy csak a mérleget nézzük, hiszen lehet, hogy a testsúlyunk nem változik, de mégis karcsúbbak lettünk, mivel a zsírraktárak helyett izmok fejlődtek.

Izmaink rengeteg vizet tartalmaznak

Akárcsak testünk, izmaink is nagyrészt vízből állnak: akár 70 százalék is lehet a víztartalmuk. Éppen ezért nagyon fontos, hogy edzés előtt és alatt is megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk, így az izmaink később fáradnak el.

Az izomszövet a legjobb zsírégető

Ha pluszkilóktól szeretne megszabadulni, de eddig csak kardiózott, akkor itt az ideje, hogy mozgásprogramjába beiktassa a súlyzós edzéseket is. Az izmok felépítéséhez és fenntartásához ugyanis a szervezet folyamatosan extra kalóriákat éget el.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

Nem csak a nagy súlyokkal lehet izmot építeni

Ahhoz, hogy hatékonyan formáljuk izmainkat, nem minden esetben a nagy súlyokkal való edzés a legmegfelelőbb. A kis súlyzókkal nagyobb ismétlésszámban tudunk dolgozni, a mozgást nagyobb terjedelemben, szabályosabban tudjuk végrehajtani, ezért nagyon hatásos. Ráadásul az izmok akkor fejlődnek, ha sokoldalúan terheljük őket, ezért érdemes váltogatni a kis – és a nagy súlyokkal való edzést és a saját testsúllyal végzett gyakorlatokat.

Egyszerre rengeteg izmunk mozog

Még a legegyszerűbb gyakorlatok is rengeteg izmunkat mozgatják meg. Egy szimpla lépcsőzéssel is közel 200 izom aktiválódik. Kombináljuk azokat a gyakorlatokat, melyek az alsó- és felsőtestet egyszerre mozgatják meg! Ilyen például az ellipszis tréneren való edzés és a köredzések is ezt a célt szolgálják.

Csontritkulás tünetei és kezelése

A csontritkulás ismerős fogalom lehet, bár főleg inkább idősebb rokonainktól hallunk róla. Vagy éppen az űrhajósok kapcsán, akik azért, ha sok időt töltenek a világűrben, bizony tapasztalhatják. És valóban, ez a betegség tényleg inkább idősebb korban jellemző, ám hamarabb is előfordulhat, a tünetekre és a kezelés minél gyorsabb megkezdésére pedig figyelni kell!

Csontritkulás kezelése

Íme a már kialakult csontritkulás kezelésének pillérei.

Szúr az oldala edzés közben? Így kerülheti el!

Szúr az oldala edzés közben? Így kerülheti el!

4 tipp, hogyan előzze meg ezt a kellemetlen jelenséget

Nélkülözhetetlen gyógyszerek az ünnepi időszakra

Nélkülözhetetlen gyógyszerek az ünnepi időszakra

A legfontosabb gyógyszerek, amelyek ünnepek alatt nem hiányozhatnak a házi patikából!

6 módszer, hogyan lassíthatja szervezete öregedését!

6 módszer, hogyan lassíthatja szervezete öregedését!

Szeretne sokáig fiatal és egészséges maradni? 6 tipp, hogyan regenerálja szervezetét sejtszinten!

Összes cikk Életmód témában