5 meglepő tény az izmokról

2017. március 8.

A legfontosabb tudnivalók, ha szeretne alakot formálni vagy fogyni.

Az izomtömeg meghatározza a testsúlyt

Izmaink testsúlyunk mintegy 35-40 százalékát teszik ki. Ennek az az oka, hogy az izomszövet jóval nehezebb, mint a zsírszövet. Ezért nem ajánlják a szakemberek, ha diétázni és edzeni kezdünk, hogy csak a mérleget nézzük, hiszen lehet, hogy a testsúlyunk nem változik, de mégis karcsúbbak lettünk, mivel a zsírraktárak helyett izmok fejlődtek.

Izmaink rengeteg vizet tartalmaznak

Akárcsak testünk, izmaink is nagyrészt vízből állnak: akár 70 százalék is lehet a víztartalmuk. Éppen ezért nagyon fontos, hogy edzés előtt és alatt is megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk, így az izmaink később fáradnak el.

Az izomszövet a legjobb zsírégető

Ha pluszkilóktól szeretne megszabadulni, de eddig csak kardiózott, akkor itt az ideje, hogy mozgásprogramjába beiktassa a súlyzós edzéseket is. Az izmok felépítéséhez és fenntartásához ugyanis a szervezet folyamatosan extra kalóriákat éget el.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • Magne B6 Izom Plusz filmtabletta 30x

    Magne B6 Izom Plusz filmtabletta 30x

    <p><span>A Magne B</span><sub><span>6</span></sub><span class="apple-converted-space"></span><span>Izom Plusz magnézium, kálium és D-vitamin tartalma támogatja a normál izomműködést és az egészséges izomfunkciók fenntartását. A Magne B</span><sub><span>6</span></sub><span class="apple-converted-space"></span><span>Izom Plusz komplex étrend-kiegészítő, a magnézium és B</span><sub><span>6</span></sub><span>-vitamin mellett káliumot, E-, D</span><sub><span>3</span></sub><span>- és B-vitaminokat is tartalmaz.</span></p>

    2 149 Ft

Nem csak a nagy súlyokkal lehet izmot építeni

Ahhoz, hogy hatékonyan formáljuk izmainkat, nem minden esetben a nagy súlyokkal való edzés a legmegfelelőbb. A kis súlyzókkal nagyobb ismétlésszámban tudunk dolgozni, a mozgást nagyobb terjedelemben, szabályosabban tudjuk végrehajtani, ezért nagyon hatásos. Ráadásul az izmok akkor fejlődnek, ha sokoldalúan terheljük őket, ezért érdemes váltogatni a kis – és a nagy súlyokkal való edzést és a saját testsúllyal végzett gyakorlatokat.

Egyszerre rengeteg izmunk mozog

Még a legegyszerűbb gyakorlatok is rengeteg izmunkat mozgatják meg. Egy szimpla lépcsőzéssel is közel 200 izom aktiválódik. Kombináljuk azokat a gyakorlatokat, melyek az alsó- és felsőtestet egyszerre mozgatják meg! Ilyen például az ellipszis tréneren való edzés és a köredzések is ezt a célt szolgálják.

Mire jó a kineziológiai tapasz?

Mire jó a kineziológiai tapasz?

A kineziológiai tapasz egy rendkívül rugalmas tapasz, ami az izmok, az ínak és az ízületek sérülései vagy gyulladása esetén segíti azok stabilizációját, anélkül, hogy megakadályozná a mozgathatóságukat.

A 4 legbiztosabb ellenszer izomlázra

A 4 legbiztosabb ellenszer izomlázra

Mindenki, aki valaha aktív mozgást végzett, tapasztalhatta már az edzések után jelentkező, izomcsoport-specifikus enyhe fájdalmat, az izomlázat. A jelenség teljesen normális, rövid ideig tart, és több hasznos tippel is enyhíthető.

Achilles-ín gyulladás – Okok, tünetek és kezelés

Achilles-ín gyulladás – Okok, tünetek és kezelés

Az Achilles-ín az egyik legnagyobb ín a testünkben, ugyanakkor a legsérülékenyebbek egyike is. Gyulladása vagy fájdalma majdnem minden mozgástípust befolyásol, ezért már az első tünetek jelentkezése esetén érdemes szakemberhez fordulni.

A zene erősítheti a fájdalomcsillapítók hatását

A zene erősítheti a fájdalomcsillapítók hatását

A zene fontos része az életünknek. Kedvenc dalaink sokat javíthatnak a kedvünkön, ha épp bal lábbal keltünk fel. A legújabb kutatások arra a kérdésre kerestek választ, hogy vajon a fájdalmat is képes-e enyhíteni.

Melyik korban mit kell csinálniuk a babáknak?

Melyik korban mit kell csinálniuk a babáknak?

A kisbabák mozgásfejlődése elképesztően gyors. Míg születésük után nem képesek segítség nélkül mozogni, addig 12 hónap elteltével már stabilan ülnek, sőt mi több, még helyváltoztatásra is képesek.

Összes cikk Életmód témában