A legjobb immunerősítő tízórai a suliba

2019. szeptember 11.

Kapcsolódó tünetek:

immunrendszer gyengesége

A legtöbb gyereknek nem a különféle zöldségek, gyümölcsök és teljes kiőrlésű termékek tartoznak a kedvenc ételeik közé, annak ellenére, hogy szükségük van a bennük található tápanyagokra, hogy jól fejlődjenek és legyen energiájuk ugrálni, futni és játszani.

A legjobb immunerősítő tízórai a suliba

A legjobb immunerősítő tízórai a suliba

Épp ezért annyira fontos, hogy olyan ételt adjunk gyermekünknek tízóraira, ami tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, fehérjével és egészséges zsírokkal. Az alábbi receptek ezeknek az elvárásoknak tökéletesen megfelelnek.

  1. Kenyérsaslik almával és szalámival

Hozzávalók:

  • 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • 40 g túró joghurttal keverve
  • 1 alma
  • 6 szelet szalámi
  • 80 g kaliforniai paprika
  • 2 saslik pálca
  • 100 g zöldség (répa, uborka, paprika vékonyra felszeletelve)

Elkészítés:

Kenjük be a kenyérszeleteket a joghurttal összekevert túróval, tegyük őket egymásra és negyedeljük fel. Ezután mossuk meg az almát, vágjuk félbe, magozzuk ki és vágjuk fel hat darabba, majd mindegyik köré tegyünk egy szalámit, végül a paprikával és a kenyérrel felváltva húzzuk fel a saslik pálcákra.

  1. Müzliszelet gyümölcsökkel

Hozzávalók:

  • 12 g zabpehely
  • 20 dkg aszalt gyümölcs
  • 4 evőkanál méz
  • 70 ml frissen facsart almalé
  • 4 dkg dió
  • 4 dkg szezámmag
  • 4 dkg törökmogyoró
  • ½ citrom leve

Elkészítés:

A zabpelyhet pirítsuk meg világosra, a mogyorót és a diót pedig törjük össze durvára. Ezután ezeket és a szezámmagot is, külön-külön pirítsuk meg. Nagyon fontos, hogy egyikhez se használjunk olajat. A megpirított hozzávalókat öntsük egy tálba, majd a korábban felaprított aszalt gyümölcsöket is adjuk hozzá. Erre a keverékre facsarjuk rá a fél citrom levét, öntsük hozzá az almalevet és csepegtessük rá a mézet. Jól dolgozzuk össze, majd nyomkodjuk bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és kb. 35 perc alatt süssük készre. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel. A kész müzliszeleteket tegyük egy dobozba, így kb. 1 hétig fogyaszthatóak.

  1. Gyümölcsjoghurt

Hozzávalók:

  • 1 görög vagy natúr joghurt
  • friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcs, esetleg barack
  • méz

Elkészítés:

A gyümölcsöket pürésítsük le és tetszés szerint keverjük hozzá a joghurthoz. Ha szeretjük az édes ízt, akkor egy kevés mézzel is ízesíthetjük a kész joghurtot.

  1. Teljes kiőrlésű kifli sajttal

Hozzávalók:

  • 1 teljes kiőrlésű kifli
  • kevés vaj
  • 3 szelet sajt
  • pár szelet kígyóuborka
  • 60 g túró
  • joghurt
  • 80 g répa
  • paprika

Elkészítés:

Vágjuk félbe a kiflit, vajazzuk meg, az egyik felére tegyük rá a sajtot és a felszeletelt kígyóuborkát, majd tegyük rá a kifli tetejét. A mártogatóshoz keverjük össze a túrót a joghurt egy részével, majd adjuk hozzá a kockákra vágott paprikát és a répát.

Ezért együnk sok hagymát

Ezért együnk sok hagymát

Alig van olyan étel, amihez ne kellene hagyma vagy fokhagyma. Ez annak rossz hír, aki nem szeret hagymát aprítani, viszont a legújabb kutatások szerint megéri a szenvedést, ugyanis rendkívül egészséges.

Svédcseppek, étvágyjavítók

Svédcseppek, étvágyjavítók

A túlságosan alacsony testtömeg legalább akkora probléma, mint a túlsúly.

A roboráló étrend

A test leromlásnak több oka is lehet, hosszan tartó betegség, műtét, baleset, sérülés.

A csipkebogyóról

A csipkebogyó az ókor óta használt gyógynövény.

Összes cikk Fogyókúra, egészséges táplálkozás témában