Így őrizze meg látása épségét!

Így őrizze meg látása épségét!

Kapcsolódó tünetek:

UV-védelem

Egyik évszakban sem szabad megfeledkezni a megfelelő védelemről! Csakúgy, mint bőrünk, a szemünk is elraktározza a káros hatásokat, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő UV-védelemmel ellátott napszemüveget viseljünk. Figyeljünk arra is, hogy ne dőljünk be az aktuális divatnak, mivel az egyszerűen elsötétített lencsék általában egyáltalán nem tartalmaznak UV-védelmet!

Étkezés

Megfelelő táplálkozással olyan fontos vitaminokat és ásványi anyagokat vihetünk be szervezetünkbe, amelyek jótékony hatással vannak szemünk egészségére is. A tojásban, halakban és a májban rengeteg A-vitamin, a citrusfélékben, paradicsomban és paprikában C-vitamin, a növényi olajokban pedig E-vitamin található. Ezek mellett érdemes a sárgarépában, sütőtökben és spenótban található béta-karotint, a marhahúsban lévő cinket, valamint a teljes kiőrlésű gabonaféléket a szelén miatt beépíteni étrendünkbe.

Pihenés

A monitor előtti munka azért veszélyes, mert a koncentráció miatt ritkán pislogunk. Ez túlerőltetéshez és szemszárassághoz vezet. A szemszárasságot elkerülhetjük műkönny használatával, de segít az óránként beiktatott pár perces szünet, amikor egy távoli pontra fókuszálunk az irodában. A legjobb megoldás természetesen egy kiadós alvás, melynek optimális ideje egy felnőtt számára 7-8 óra.

Látásjavítás

Ha szemüveget hordunk, figyeljünk rá, hogy ne karcolódjon meg a lencse, és legyen nálunk mindig finom szövetű textília a tisztításához. A kontaktlencsét viselők mindig tartsanak maguknál egy kis doboz ápolófolyadékot, hogy a szennyeződéseket el tudják távolítani a vékony lencséről. Figyeljünk oda látásunk élességére, s ha romlást tapasztalunk, forduljon szakemberhez, ne halogassuk!

Higiénia

Ha rendszeresen sminkelünk, fordítsunk figyelmet a smink alapos letisztítására! A szemkörnyéket mindig kifejezetten a szem érzékeny bőrére kifejlesztett lemosóval, finom mozdulatokkal tisztítsuk meg, ne dörzsöljük! Soha ne feküdjünk le sminkben, kontaktlencsével, mert nagyon komoly problémát, fertőzést is okozhatunk vele, amely akár látásproblémát is előidézhet!

A BENU Online Gyógyszertárban a szem egészségével kapcsolatos termékeket itt találja >>


2017. február 3.

Kiemelt ajánlatunk

Kapcsolódó cikkek