Így ne lustuljunk el az ünnepek alatt

2018. november 27.

A karácsonyi ünneplés sokak számára jelenti a ’leeresztés’ időszakát. Aztán a szabadság utolsó napján észrevesszük, hogy már a kávésbögrét is nehezünkre esik megemelni. De mit tehetünk az ünnepi lustaság ellen?

Így ne lustuljunk el az ünnepek alatt

Így ne lustuljunk el az ünnepek alatt

Méregtelenítés

Hiába állunk hozzá minden évben úgy, hogy az elsődleges célunk idén a mértékletesség lesz, ez gyakrabban nem sikerül, mint igen. Az első ünnepi vacsorán mindenki kicsit elragadtatja magát, így nem ritka, hogy a második tányér leves, harmadik adag sült, a negyedik szelet bejgli és az egy pohár helyett egy üveg bor után, nem érezzük olyan jól magunkat másnap. Az egész napos koplalás és az újabb esti lakoma helyett azonban ilyen esetben próbáljunk másnap egy mini méregtelenítést tartani, hogy szervezetünk visszakerülhessen a megfelelő állapotába. A bőséges folyadékfogyasztás mellett készüljünk rostgazdag reggelivel, hogy emésztésünket helyrehozzuk, és a maradék édesség helyett nyúljunk inkább egy-két gyümölcs vagy zöldség után, hogy lehetőséget adjunk az antioxidánsok jótékony hatásainak.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

Mindent idejében

Ha több szabadnapunk is rendelkezésre áll, hajlamosak vagyunk rá, hogy kissé lazábban gazdálkodjunk biológiai óránkkal. Egy későre nyúló baráti vacsora vagy éjszakai sorozat-maraton ilyenkor nem tűnik olyan megerőltetőnek, mint a szürke hétköznapokon, azonban szervezetünket alaposan lefárasztja az elcsúszás. Természetesen semmi baj azzal, ha úgy élvezzük az ünnepi időszakot, ahogyan szeretnénk, de a munkába való visszaindulás előtt 1-2 nappal érdemes visszarázódnunk a megszokott menetrendbe, hogy az új évbe ne egy félálomban töltött munkahéttel vágjunk bele.

Karácsony a kanapén?

A téli hideg idő, a nyugodt, szeretetteljes otthoni hangulat és a hirtelen sötétté váló napok sokunkat húznak téli-álom szerű állapotba az ünnepek alkalmával. A kanapén töltött karácsony azonban – azon kívül, hogy nem is kecsegtet tartalmas időtöltéssel – testünket igencsak megviseli, amit majd főleg az első újra aktív napokon fogunk megérezni. Ha azonban az ünnepek alatt sem csak a szófa-szörfölésnek élünk, hanem lehetőleg minden nap kimozdulunk a friss levegőre, legalább egy fél órás sétára, nem csak az ünnepek alatt is elengedhetetlen otthoni teendők elvégzése, hanem a szabadnapok utáni visszaállás is könnyebb lesz.