Így működik az SMR henger

Így működik az SMR henger

Kapcsolódó tünetek:

Mi az SMR henger?

Az SMR henger egy szivacsból készült henger, amivel át tudjuk masszírozni a testünket és az izmainkat. Különféle kialakításban, keménységi fokban és felülettel lehet kapni. Számos sportoló esküszik a jótékony hatásaira, így célzottan használják edzés előtt és után. A hengerrel azonban nem csak az izmokat tudjuk átmozgatni, hanem a fasciákat is. Utóbbiak bőr alatt található kötőszövetek, melyek kollagénből és elasztinból állnak, szerepüket tekintve pedig stabilizálják a szöveteket, rögzítik a belső szerveket és elválasztják az izomrostokat. Amennyiben azonban ezek összeragadnak – például stressz, kevés testmozgás vagy egészségtelen életvitel következtében –, fájdalmakat okoznak. Mire jó az SMR henger? Ennek a hengernek a segítségével alaposan meg tudjuk dolgozni a különböző izomcsoportokat és természetesen a fasciákat is. Ezeken kívül serkenti a véráramlást, kilazítja az izmokat, és segít a fasciáknak rugalmasságuk visszanyerésében. Edzés előtt az izmok felmelegítésére és a testünk sportra való felkészítésére, míg edzés után az igénybe vett izomcsoportok lazítására és tehermentesítésére szolgál. Egy ilyen hengeres masszázzsal a teljes testünket el tudjuk lazítani, továbbá beindítjuk a regenerációs folyamatokat.

Hogyan működik az SMR henger?

A henger használata során egyes izomcsoportokat és testrészeket (comb, vállak, fenék vagy hát) tudunk aktiválni és átmozgatni a gördülő mozgásoknak köszönhetően. Nagyon fontos, hogy lassan mozogjunk, így a saját testsúlyunk áthelyezésével kontrollált nyomást tudunk kifejteni. Amikor egy fájdalmas ponthoz érünk, akkor egy ideig álljunk meg, vegyünk mély levegőt, és tegyünk kicsi oda-vissza mozdulatokat pár másodpercig vagy addig, amíg a felére nem csökken a fájdalom. Ezután rendkívül lassan görgessük tovább a hengert, így feloldva az izomfeszülést. A nyomás hatására javul az érintett terület véráramlása, aminek köszönhetően enyhül a fasciák feszültsége is, ami pedig jótékony hatással van a mozgékonyságunkra. Ha nem találunk legalább egy ilyen, úgy nevezett triggerpontot, akkor valószínűleg egy keményebb hengerre lesz szükségünk.

Mire van jótékony hatással az SMR henger?

Izomláz ellen Egy kemény edzés után az izomláz nehezíti meg a mozgást, de ez ellen is hatékonyan felléphetünk egy SMR hengerrel, ugyanis egyszerűbb gyakorlatokkal is el tudjuk lazítani az izmokat, továbbá felgyorsítjuk a regenerációt. Narancsbőr ellen A narancsbőrtől mindenki meg akar szabadulni, így jó hír, hogy ebben is segítségünkre lehet egy SMR henger. Számos krémet lehet kapni cellulitisz ellen, de ezek csak átmeneti megoldást jelentenek, míg a hengerrel tényleges sikert érhetünk el. Mindössze heti 2-3 alkalommal kell legalább 5-10 percig használnunk a hengert, és már pár hét után látható eredményeket kapunk. Ezt kiegészíthetjük narancsbőr elleni krémekkel is, így rövid és hosszú távon is teszünk a cellulitisz ellen. Regeneráció gyorsítása Edzés után rendkívül fontos a gyors regeneráció, hiszen így javulhat a teljesítményünk. Ehhez nem csak a táplálkozásra kell figyelnünk, hanem mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy javítsuk a vér- és nyirokkeringést, erre pedig tökéletes választás egy SMR henger.
2021. április 10.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek