Így kezelje homeopátiával az iskolakezdés okozta idegességet!

2016. szeptember 1.

Kapcsolódó tünetek:

félelem, izzadás, zaklatottság

Fejfájás, hányinger, alvászavarok és idegesség az iskola miatt? Mindez megelőzhető!

Így kezelje homeopátiával az iskolakezdés okozta idegességet!

Homeopátiás szerek, amelyek segítenek

A homeopátia nagy előnye, hogy nincsenek káros mellékhatásai, a szervezet öngyógyító mechanizmusát állítja helyre.  Általában a közepes potenciák (D30, C12-C30) napi egyszeri adagolása ajánlott 4-5 napon keresztül, majd a tünetek javulásával heti egyszeri adagolás is elegendő.

 • Ha gyermeke szorongó, fél az új dolgoktól, de bizonytalanságát fölényeskedéssel, nagyhangúsággal próbálja palástolni, beilleszkedését segítheti a Lycopidium, amely a kudarctól való félelem kezelésének kiváló szere.
 • Szégyenlős, folyamatos visszajelzést igénylő gyerekek, főként kislányok szere a Pulsatilla.
 • Ha gyermeke mániákusan maximalista, akár tanulásról, akár rendrakásról van szó, akkor érdemes az Arsenicum Albumot bevetni.
 • Ha a legfőbb probléma az önbizalomhiány és a másoknak mindenáron megfelelni akarás, a kudarctól való rettegés, akkor a Silicea a megoldás.
 • Ha azt látja, hogy gyermeke eszi magát valamilyen vélt vagy valós sérelem miatt, akkor a Causticum segít abban, hogy a problémák ne torkolljanak testi tünetekbe (pl. köhögés, rekedtség, hasmenés).

Ha a tünetek nem enyhülnek, keressünk fel képzett homeopátiás szakembert, az egyénre szabott speciális kezelés érdekében!

Így kezelje homeopátiával az iskolakezdés okozta idegességet!

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

Bach virágeszenciák

A Bach virágeszenciák természetes hatóanyagokkal, a homeopátiához hasonló elv alapján segítenek.

 • Új élethelyzetben, változások okozta félelmek, stressz kezelésére, így iskola-óvodakezdés időszakában is, kiválóan alkalmazható a Walnut (dió) eszencia.
 • A Larch– (vörösfenyő) kivonat az önbizalom növelésében segít és azoknál a gyerekeknél érdemes bevetni, akik folyton kételkednek önmagukban, képességeikben.
 • A Mimulus (bohócvirág) a szégyenlős, félős gyerekekbe önt bátorságot.
 • Szülőnek, gyereknek egyaránt kiváló a Red Chestnut (vörös vadgesztenye), amely segít csillapítani a túlzott aggódást, görcsösséget.
 • A napközben a gyermeket ért sok inger, a stressz hatására az alvási szokások is átalakulhatnak átmenetileg. A Rezgőnyár és a Napvirág eszencia segítenek rendezni az alvásproblémákat.
 • Ha gyermeke nem tud elaludni, mert folyton a másnapi kihívásokon jár az esze, akkor a Fehérvirágú vadgesztenye segíthet.
 • Óvodai beszoktatás és iskolakezdés idején gyakran az éjszakai bepisilés jelenti az ébredések okát. Mivel a problémák elengedése napközben, tudatosan nem megy, a kiengedés fizikai szinten a vizelettartó záróizmok szintjén következik be éjszaka ágybavizelés formájában. Az egyéni virágterápiás keverékbe ilyenkor feltétlenül szükséges a Cseresznyeszilva eszenciája.
 • Hasznos segítséget nyújthat ebben az élethelyzetben, de akár dolgozatírás, vizsga előtt is a RESCUE keverék, mely öt eszenciát tartalmaz.

Idegrendszer erősítő vitaminok és ásványi anyagok

Ezeket a vitaminokat és ásványi anyagokat fogyassza, ha erősíteni szeretné idegrendszerét!

Immunrendszer erősítés ősszel és télen

Immunrendszer erősítés ősszel és télen

Most kezdje el felkészíteni télre szervezetét! Íme, a leghatékonyabb módszerek!

7 fontos tudnivaló a K-vitaminról

7 fontos tudnivaló a K-vitaminról

Jelentős tények, amik után biztosan elkezd K-vitamint szedni.

A helyes vitaminszedés 5 legfontosabb szabálya

A helyes vitaminszedés 5 legfontosabb szabálya

Az étrendkiegészítők rendszeres szedésével akár kárt is okozhatunk szervezetünkben, sőt gyengíthetjük immunrendszerünket. Íme, az étrendkiegészítők szedésének 5 fontos szabálya!

8 vitamin és ásványi anyag a boldog, fitt és egészséges élethez

8 vitamin és ásványi anyag a boldog, fitt és egészséges élethez

Szeretne fitt és egészséges lenni? Ezekre a vitaminokra és ásványi anyagokra van szüksége, hogy jól érezze magát a bőrében!