Tápanyagban gazdag
Az avokádóban 20 féle vitamin és ásványi anyag található. Egy 100 grammos gyümölcs többek között tartalmazza a napi ajánlott K-vitamin mennyiség 26, C-vitamin 17, B5-vitamin 14 és B6-vitamin 13 százalékát.
Banán helyett
A banán gazdagon tartalmaz káliumot, melyből általában többségünk túl keveset juttat szervezetébe. A káliumbevitel azonban igen fontos lenne, mivel ez az ásványi anyag kulcsszerepet játszik az izomműködésben és a sejtek energiaellátásában, valamint csökkenti a vérnyomást. Az avokádó pedig még a ’kálium-gazdag’ banánnál is többet tartalmaz belőle: 100 gramm gyümölcsben – a banán 10 százalékához képest – a napi ajánlott bevitel 14 százalékát.
Jótékony zsírok
Az avokádó a létező egyik legzsírosabb növényi étel, azonban nem akármilyen zsírokat tartalmaz. Nagy részük olajsav formájában van jelen a gyümölcsben, mely gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Az avokádóban található zsírok ezenkívül kevésbé hajlamosak a hőhatások általi oxidációra, így az avokádó olaj egy igen egészséges és biztonságos választás az otthoni főzéshez is.
Segítség a fogyáshoz
A gyümölcsben nagy mennyiségű rost található, amely az emésztésünkre gyakorolt jótékony hatások mellett segíthet a fogyókúrában, és csökkentheti vércukorszintünket.
BENU Online Gyógyszertár ajánlata:
LIVSANE Multivitamin A-Z retard tabletta 60x
<p>Étrend-kiegészítő vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel és luteinnel.</p>
2 499 Ft
Magas koleszterin ellen
A szív- és érrendszeri megbetegedések ma az egyik leggyakrabban halált okozó egészségügyi problémák közé tartoznak, és legtöbbször a magas koleszterinszinthez is közvetlenül kapcsolódik kialakulásuk. Több irányított kutatás igazolta hogy az avokádó fogyasztás a koleszterinszint csökkentése mellett a vérben található egyéb trigliceridek szintjét is nagymértékben (akár 20%-kal is) képes redukálni.
Egészségesebbé tesz
Kutatások szerint a rendszeresen avokádót fogyasztó emberek egészségesebbek, magasabb a tápanyagbevitelük, és fele annyira hajlamosak arra, hogy anyagcsere-zavar alakuljon ki szervezetükben. BMI (testtömeg-index) értékük alacsonyabb, és jelentősen kisebb mértékű testzsír-mennyiséggel rendelkeznek.
Antioxidáns-forrás
Az avokádóban található zsír jótékony hatásai közé tartozik, hogy a benne oldódó vitaminok és antioxidánsok felszívódását akár tizenötszörösére növelheti. Így segíti szervezetünket a más ételekkel bevitt vitaminok és antioxidánsok felhasználásában, miközben a gyümölcs maga szintén gazdag antioxidáns-forrás. Különösen a látásunkra és szemeink egészségére jótékony luteinből és zeaxantinból találunk benne sokat.

Fehér hús vs. vörös hús – Melyik az egészségesebb?
Meglepő eredményeket mutattak be amerikai kutatók, ami ellentmond az eddigi táplálkozási ismereteinknek. A tanulmány szerint a vörös és a fehér hús fogyasztása azonos hatással van a vér koleszterinszintjére.

Az olívaolaj 5 áldásos hatása egészségünkre
A világon körülbelül 800 millió olajfa található, döntő többségük a mediterrán vidékeken. Napjainkban az olívaolaj reneszánszát éli, hiszen nemcsak finom, hanem számos, az egészségre jótékony hatása van.

Napi 1 tojás hatással van az egészségünkre
Az Amerikai Egyesült Államokban a stroke a harmadik leggyakoribb halálozási ok, évente 140.000 ember esik neki áldozatául. A The Internet Stroke Center adatai szerint továbbá a tartós fogyatékosság egyik fő okozója az amerikai lakosság körében.

Tippek a koleszterinszint csökkentésére
Megkapta a laboreredményeit, és megijedt a magas koleszterinszint láttán? Ebben az esetben sincs ok a pánikra, hiszen a gyógyszerek és a helyes táplálkozás hatására rövid időn belül ismét normális értékeket fog kapni.

Az elhízás következményei
Ha túlzottan megnő a testtömegünk, több betegséggel találhatjuk magunkat szemben.