Hogyan tüntessük el a körömgombát?

2016. augusztus 15.

Kapcsolódó tünetek:

köröm elváltozások

Szerencsére már létezik megoldás a körömgomba leküzdésére.

Támad a körömgomba!

A gombák leginkább a meleg, nedves helyeket kedvelik, így a gombás körömfertőzés melegágyai az uszodák, strandok, nyilvános zuhanyzók. Ezen kívül könnyen megfertőződhetünk közös törölköző vagy körömolló, papucs használatától is és az is kedvez a kórokozók terjedésének, ha olyan lábbelit viselünk, amelyben a lábunk nem szellőzik. A betegség kétszer gyakoribb férfiaknál, mint a nőknél, és háromszoros gyakorisággal fordul elő cukorbetegeknél, ugyanakkor a kor előre haladtával is növekszik a gombás fertőzésre való hajlam. Ha körmünkön azt vesszük észre, hogy megvastagodott, rétegződött, feltöredezett, deformálódott vagy besötétedett, akkor bizony a körömgombának sikerült megtapadnia. A nehezen vágható körmök gyakran el is válhatnak a körömágytól, vagy megjelenhet rajtuk fehér vagy sárgás folt is.

Hogyan kezelhető?

A kezeletlen körömgomba nem múlik el magától, tévhit, hogy a beteg körömrész eltávolításával, lereszelgetésével megszüntethető a fertőzés, ezért nagyon fontos, hogy kikezeltessük. Az sem megoldás, ha otthon, házi szerekkel próbálkozunk, már csak azért sem, mert a fertőzést könnyen átvihetjük testünk más területeire is, ugyanakkor olyan szövődmények kialakulását kockáztatjuk, mint az ekcéma, az orbánc vagy visszérgyulladás.

Closeup photo of a female feet at spa salon on pedicure and manicure procedure - Soft focus image

Mindenképpen forduljunk szakorvoshoz, aki megvizsgálja a beteg körmöket, szükség esetén mintát vesz és ezt laboratóriumban kitenyésztve megállapítja a kórokozó típusát, amely alapján gyógyszert írt fel. A szájon át szedhető gyógyszerek az újonnan növő körmöt védik a fertőzéstől, ám legalább 3-6 hónapon keresztül kell őket szedni, és még akkor sem lehetünk biztosak a teljes gyógyulásban. Léteznek ecsetelők, krémek is, a patikákban kapható teafa-illóolaj, grapefruitmag-cseppek, melyekkel a kezdeti stádiumban elcsíphető a fertőzés, de előrehaladott állapotban már többnyire nem elegendőek a teljes gyógyuláshoz.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • Amorolfin Teva 50 mg/ml gyógyszeres körömlakk 2,5ml

    Amorolfin Teva 50 mg/ml gyógyszeres körömlakk 2...

    Az Amorolfin-Teva-t a legfeljebb 2 körmöt érintő, a köröm felső vagy oldalsó részére korlátozódó gombás körömfertőzések kezelésére használják. Az Amorolfin-Teva hatóanyagként amorolfint tartalmaz (hidrokloridsó formájában), amely a gombaellenes gyógyszerek csoportjába tartozik.

    4 579 Ft

Körömgomba gyilkos módszer: a lézer

A lézeres körömgomba eltávolítás nagy előnye, hogy gyors, biztonságos és rendkívül hatékony lehetőség a gombás fertőzés helyi kezelésére. A speciális, nagy energiájú Nd-YAG lézer sérülés és fájdalom okozása nélkül pusztítja el a körömben és a lágyrészben lévő gombákat.  A kezelést 4-6 hetente, általában 5-7 alkalommal kell ismételni. A kezelés során a köröm és annak környezete felmelegszik, kis meleg csipkedés érezhető, de egyáltalán nem fájdalmas, nincsenek mellékhatásai vagy szövődményei.  Az eredmény kézen 2-3, míg lábon átlagosan 3-6 hónapon belül látható és a gyógyulás esélye a lézeres körömgomba eltávolítás módszerével 80-90%-os.

körömgomba tünetei

A körömgomba tünetei és kezelése

A körömgomba egy kellemetlen fertőzés, amitől nem könnyű megszabadulni. Fontos, hogy időben felismerjük és elkezdjük kezelését, hiszen amellett, hogy nem túl szép, maradandó károkat is okozhat.

Elő a lábakkal! 4 tipp a szép és puha lábakért

A lábbőr rendszeres odafigyelést és ápolást igényel, különösen nyáron, amikor letesszük a zárt cipőket és helyettük szandált, papucsot hordunk. Tippjeink segítenek, hogy lábaink mindig puhák, jólápoltak legyenek, és ne kelljen akkor sem szégyenkeznünk, ha nyitott cipőt húzunk.

A leggyakoribb körömbetegségek

Ezekre az árulkodó jelekre figyeljen!

Körömgomba kezelése – 3 bevált módszer!

Ezek a veszélyek leselkednek Önre nyáron! Íme a rettegett körömgomba kezelésére 3 bevált módszer.

Milyen a körme? Így árulkodik egészségügyi állapotáról!

Körmeink sok mindent elárulnak szervezetünk aktuális állapotáról, csak tudni kell olvasni a jelekből!