Hogyan NE fázzunk meg?

Hogyan NE fázzunk meg?

Kapcsolódó tünetek:

  1. Kézmosásnál ne feledkezzünk meg a hüvelyujjainkról!
Ki gondolná, de sokan elfelejtik rendesen megmosni a hüvelykujjukat, pedig rendkívül gyakran használjuk. Például az okostelefonunk kezelésénél, melynek képernyője bizonyítottan tele van baktériumokkal.
  1. Ne tegyük a táskánkat a földre!
Leginkább közösségi terekben nem ajánlott a földre tenni a táskát, nem beszélve a mosdók padlójáról… A földön hemzsegnek a baktériumok, melyeket a retikülünkkel együtt hazaviszünk, majd az otthonunkban szétszórunk. Táskánkat inkább akasszuk egy kampóra vagy egy széktámlára, ha pedig egyszer mégis úgy alakulna, hogy le kell tennünk a földre, akkor fertőtlenítsük le, mielőtt a lakásunkban lerakjuk valahova.
  1. Ne érjenek egymáshoz a fogkefék!
A szánkban rengeteg baci található, melyek fogmosás következtében rátapadnak a fogkefére. Épp ezért ajánlott egymástól távol tartani a keféket, főleg, ha valaki már beteg a családban.
  1. Fertőtlenítsük le a fiókok fogantyúit!
A legtöbben gondolnak az ajtókilincsek fertőtlenítésére, viszont sokkal több fogantyú található az otthonunkban, melyekről megfeledkezünk. Normális esetben elegendő hetente egyszer letörölni ezeket, azonban ha beteg van a háznál, akkor ajánlott naponta fertőtleníteni.
  1. Hagyjuk az ajtó előtt a cipőnket!
A cipőnk talpán rengeteg bacilus tapad meg, ezeket pedig bevisszük az otthonunkba, amivel nagy veszélynek tesszük ki például a mászó kisgyerekeket.
  1. Ne az íróasztalunknál ebédeljünk!
A mikrobiológusok szerint a munkahelyi íróasztalunkon százszor több baktérium található, mint a WC-ülőkén. Épp ezért inkább az ebédlőben étkezzünk, asztalunkat pedig fertőtlenítsük gyakrabban.
  1. Ne vigyük a mobilunkat a mosdóba!
Ennek talán a férfiak örülnek a legkevésbé, azonban tényleg jobban tesszük, ha az okostelefonunk nélkül megyünk a mosdóba. Ellenkező esetben rendkívül nagy annak az esélye, hogy ürülék kerül a mobilunkra.
  1. Mindig legyen otthon joghurt!
Egy kanadai kutatás szerint a joghurtban található probiotikumok segíthetnek megakadályozni a felső légúti megbetegedések kialakulását. A leghatásosabb, ha sötét bogyókkal, például áfonyával fogyasztjuk, utóbbi ugyanis erősíti az immunrendszert.
  1. Legalább két hetente cseréljünk ágyneműt!
Valóban fárasztó az állandó ágynemű- és törülköző csere, azonban szükséges, ugyanis a különféle bacilusok rendkívül jól érzik magukat ezekben a textilekben. Épp ezért javasoljuk a két heti vagy akár heti ágyneműcserét. Ne felejtsük el, hogy a kórokozók 60 fokon pusztulnak csak el.
  1. Párásítsunk!
A száraz levegőtől kiszáradnak a nyálkahártyáink, amitől sokkal könnyebb dolguk van a bacilusoknak. A levegő páratartalma mindig 35 és 55 százalék között legyen, így csökken a megbetegedés esélye.
2019. január 31.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek