Hatóanyagok visszérpanaszokra

2015. november 13.

Kapcsolódó tünetek:

dagadt láb, duzzadt láb

A panaszok enyhítésének fontos mozzanata a vénák falának erősítése.

Kalcium-dobezilát, heparin, bioflavonoid

visszer_hatoanyag301

A kalcium-dobezilát tartalmú gyógyszerkészítmények komplex hatásukkal kiválóan erősítik a vénafalat: a kapilláris erek falának megemelkedett ellenállását csökkenti, ezáltal csökkentve a trombózishajlamot. Ugyan nem közvetlenül, de fokozza a nyirokáramlást, ennek köszönhetően pedig az ödéma kialakulásának rizikója is csökken.

A heparint tartalmazó készítmények is hatékony ödémaellenesek és gyulladáscsökkentők is, de a véralvadást is gátolják.

A bioflavonoid hatóanyag fokozza a hajszálerek ellenállását, nem mellesleg serkenti a vénás áramlást a hajszálerekben, mérsékli az ödémát és támogatja a nyirokkeringést.

Moxerutin és oxerutin

A moxerutin és az oxerutintartalmú készítmények többsége vény nélkül kapható, ám érdemes tudni, hogy hatásuk leginkább izompumpa-működés mellett érvényesül igazán, tehát aki ilyet szed, annak mozognia is kell a kívánt hatás eléréséhez. A láb kapilláris ereit ellenállóvá teszik, lábfájdalom-csökkentő hatásúak, mérséklik a lábdagadást. Az oxerutin védi az érfalat a szabadgyököktől, a hajszálerek áteresztőképessége ezáltal csökken.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • Detralex 500 mg filmtabletta 36x

    Detralex 500 mg filmtabletta 36x

    <p><span>Vénás eredetű fájdalom, nehézláb érzés, lábfeszülés, éjszakai lábikragörcs, valamint heveny aranyeres tünetek kezelésére. Érvédő gyógyszer, mely jótékonyan erősíti a vénákat.</span></p>

    4 499 Ft

Diozmin

A diozmintartalmú gyógyszerek a krónikus vénás panaszok kezdetétől mérséklik a tüneteket, enyhítik a fájdalmat, a lábgörcsöt és az ödéma kialakulásának kockázatát. Segíti a vénás erekben a véráramlást, így elkerülhetővé válik a vér pangása, de nyirokkeringést serkentő hatásról is beszámoltak már. Nagymértékben mérsékli a kapilláris erek megemelkedett áteresztőképességét és növeli az rezisztenciájukat, és megakadályozza a gyulladásos folyamatokat.

Rutozid

A rutozid legtöbbször C-vitaminnal kiegészítve kapható, hiszen támogatja annak felszívódását, valamint védi az oxidációtól. A többi hatóanyaghoz hasonlóan csökkenti a kapilláris erek törékenységét, és a kisebb erek áteresztőképességét. Gyulladáscsökkentő és szabadgyök-ellenes hatású, segíti a nyirokkeringést. Korábbi cikkeinkben is említettük, hogy a visszérpanaszok kezelését komolyan kell venni, ugyanis nagyon komoly következménnyel járhatnak, legyen az vénagyulladás vagy fekély kialakulása.

A végtagzsibbadás okai

Elengedhetetlen, hogy az érzés jellegét minél jobban körülhatároljuk.

Romló visszérpanaszok nyáron

A meleg idő jó hatással van a kedélyünkre, ám rossz a visszérbetegségnek.

Így tüntessük el a visszértágulatot!

A visszértágulatok eltüntetésére az ősz a legalkalmasabb időszak. Íme a legmodernebb technológiák!

7 tipp a visszérbetegség megelőzésére

Tanácsaink segítenek, hogy ereink karbantartásával megelőzhessük a visszérbetegséget.

A visszértágulat tünetei és a leghatásosabb megoldások a kezelésére

Ne azon fáradozzunk, hogyan rejthetnénk el a visszereinket, keressünk inkább hosszú távú megoldást!

Kulcsszavak: , , ,