Gyors tippek fejfájásra, ha nincs nálunk gyógyszer

Gyors tippek fejfájásra, ha nincs nálunk gyógyszer

Kapcsolódó tünetek:

Akupresszúra

Az akupresszúra egy tradicionális ősi kínai gyógymód, mely energiapontok stimulálásán alapszik. Ez azt jelenti, hogy ha az energia nem tud akadálymentesen áramlani, akkor fájdalom keletkezik. Tipp: nyomkodjuk, masszírozzuk végig a szemöldökünk feletti vonalat, majd fejtsünk ki nagyobb erőt a végpontoknál.

Kócoljuk össze a hajunkat!

Gyakran azért fáj a fejünk, mert a fejbőrünk alatt található szövetnek rossz a vérkeringése, ami ingerli a fájdalomért felelős idegeket. Tipp: ragadjuk meg a hajunkat, és óvatosan húzogassuk, kócoljuk össze. Ez jótékonyan hat a vérkeringésre, és elmulasztja a fájdalmat.

Lélegezzünk mélyeket!

A vér oxigéntartalmának csökkenésére érzékenyen reagál az agyunk, és megfájdulhat a fejünk. Tipp: légzésünket tudatosan irányítsuk a hasunkba, és közben lassan számoljunk el tízig. Ezután 10 másodpercig tartsuk bent a levegőt, majd ugyanilyen lassan fújjuk ki. Ezt ismételjük meg tizenötször.

Kávé citromlével

A koffein gyakran segít fejfájásnál, ugyanis megfékezi az agyban a prosztaglandin nevű lipidmolekula termelését, ami ezáltal nem ingerli a fájdalomért felelős idegeket. Tipp: igyunk egy bögre kávét egy teáskanál citromlével. A C-vitamin felerősíti a koffein hatását, így előbb múlik el a fájdalom.

Hideg borogatás

A hideg borogatás egy nagyon effektív trükk, ugyanis a hatására keletkező inger elnyomja a fájdalomért felelős jeleket. Tipp: tegyünk 4-5 jégkockát egy nedves konyharuhába, majd 5-10 percig hagyjuk a borogatást a tarkónkon.

Inhaláljunk!

Tipp: keverjünk össze 250 ml borecetet 250 ml vízzel, forraljuk fel, és öntsük egy nagy edénybe. Ezután tegyünk egy törölközőt a fejünkre, és kb. 10 percig inhaláljuk be a keletkező gőzt.

Kapcsoljuk be a hajszárítót!

A fejfájást okozhatja akár a tarkó vagy a váll merevsége is, ami ellen rendkívül hatásos a hajszárító meleg levegője. Tipp: kapcsoljuk be a hajszárítót, állítsuk a középső fokozatra, majd 3-5 percig fújjuk vele a tarkónkat és a vállunkat. Fontos, hogy felváltva, a jobb és a bal kezünkben fogjuk a hajszárítót.

Igyunk sok vizet!

Az agyunk 80 százaléka vízből áll. Egy 2 százalékos folyadékveszteség már negatív hatással van a koncentrációs képességünkre, ha pedig még magasabb ez a szám, akkor megfájdulhat a fejünk. Tipp: igyunk meg egy nagy pohár magas magnézium tartalmú vizet.

BENU ajánlatok

2019. február 4.

Kiemelt ajánlatunk

Kapcsolódó cikkek