Fura egészségszabályok, melyekről az ellenkezőjét gondoljuk

2016. december 9.

Kapcsolódó tünetek:

elhízás, fáradtság

Összegyűjtöttünk 6 egészségszabályt, ami a logikának látszólag ellentmond, mégis igaz!

Fura egészségszabályok melyekről az ellenkezőjét gondoljuk 750

1. A kávé segít, hogy pihenni tudjon!

Ha délutánra ólmos fáradtság telepszik Önre, próbálja ki, hogy megiszik egy kávét majd húsz percet pihen! Japán kutatók szerint pontosan 20 perc után kezd el hatni a koffein. A kávé-húsz perc alvás kombináció egymás hatását erősíti a fáradtság elleni küzdelemben.

2. Közvetlenül étkezés után tilos fogat mosni!

Különösen igaz ez, ha savas ételt fogyasztott, mivel az felpuhítja a fogzománcot, és ha ebben az állapotában mossa meg a fogát, megsérti a fogat védő zománcot. Ha rendszeresen ezt teszi, akkor a fogai érzékenyebbé válnak, és szuvasodásra hajlamosabbak lesznek. Legalább egy órát várjon étkezés után a fogmosással!

3. Pár kilóval nehezebben karcsúbb lehet!

Bizonyára Ön is látott már olyan fotót, amin két hölgy van egymás mellé állítva: egy elhízott és egy karcsú, kisportolt. A közös bennük, hogy mindkettőjüknek ugyanannyi a testtömege. Hogy ez hogyan lehetséges? A kisportolt hölgy rendszeresen mozog és jóval nagyobb az izomtömege, alacsonyabb a testzsírszázaléka, mint a másik hölgynek. Az izom kevesebb helyet foglal, ugyanakkor nehezebb, mint a háj és azt sem árt tudni, hogy minél magasabb a test izomaránya, annál több kalória elégetésére képes. Tehát, ha kisebb ruhaméretet szeretne hordani, akkor szedjen fel egy kis plusz kilót, de izom formájában!

4. Egyen többet, hogy kevesebbet fogyasszon!

A kis kalóriatartalmú szénhidrát nasik csak arra jók, hogy még éhesebb legyen tőlük. Inkább fogyasszon magasabb kalóriatartalmú fehérjét, például sajtot almával, avokádókrémet salátával. Ugyan ily módon több az egyszerre elfogyasztott kalóriamennyiség, de a magas fehérjetartalmú ételek sokáig eltelítenek, így hosszútávon mégis kevesebb a kalóriafogyasztás.

5. Ha fogyni szeretne, felejtse el a diétás ételeket és italokat!

Akik diétás ételt esznek, és diétás üdítőt isznak, azok hajlamosak többet enni, mivel nem számolják azok kalóriaértékét. Márpedig a diétás nem mindig jelenti azt, hogy kevesebb benne a kalória. Ha nem akar plusz kalóriát bevinni az ivással, a legjobb választás a víz, a cukrozatlan teák és olykor megengedhető a diétás üdítőknél sokkal egészségesebb, magas vitamin- és rosttartalmú facsart gyümölcslé (például alma-répa-narancs vagy alma-narancs-gyömbér variáció), ami hosszú időre eltelít és kellemes ízélményt is ad. Ugyanez igaz az ételekre is: fogyasszon magas fehérje- és rosttartalmú, ízletesen elkészített fogásokat és érdemes utánanézni, hogy a diétásnak kinevezett étel valójában mennyi kalóriát tartalmaz.

6. Melege van? Igyon forró italt!

Járt már Egyiptomban? Ha igen, akkor ez az állítás nem lesz idegen az Ön számára, hiszen az ott élő emberek a legnagyobb melegben is forró teát isznak. A forró ital ugyanis előbb lehűti a szervezetet, mint a hideg. Amikor forró italt kortyolgat, a szervezete érzékeli a hőváltozást, és megnöveli az izzadás mértékét, így természetesen hűt.

Így hat szervezetünkre az óraátállítás

Így hat szervezetünkre az óraátállítás

Bár a tavaszi óraátállítás miatt élvezhetjük majd a hosszú nyári estéket, ám a hétfő reggeli ébredés nem biztos, hogy olyan könnyű lesz, miután egy órát elveszítettünk a drága alvásidőből.

fogyókúra, nagy adag, fogyókúrás tanácsok

Előbb mondunk le kedvenc ízeinkről, mint a nagy adagokról

Egy friss kutatás szerint szívesebben mondunk le a finom, ám hizlaló ételekről, de a nagy adagokról egyszerűen képtelenek vagyunk. Eláruljuk, hogy miért!

bmi 27

A BMI 27 az új egészséges testméret?

Lehet, hogy éppen az a pár plusz kiló lesz a hosszú és egészséges életének a kulcsa, amitől most annyira szeretne megszabadulni?

Hideg-, melegfront, kettősfront hatásai

Hideg-, melegfront, kettősfront hatásai

8 hatás, melyet az időjárás változása gyakorol testünkre. Gondolta volna, hogy ez mind az időjárás miatt van? Az eső és a nyári téli időjárás nem csak hangulatunkat, de szervezetünk működését is befolyásolja.

Egészséges és diétás köretek karácsonyra

Egészséges és diétás köretek karácsonyra

Előzzük meg a karácsonyi plusz kilókat egy olyan menüvel, melynek legfontosabb elemei az egészséges és diétás köretek, ugyanis a hagyományos köretek azok, melyek a legtöbb problémát okozzák.

Összes cikk Életmód témában