Ezek a fülbetegségek járnak fájdalommal!

2017. február 10.

Kapcsolódó tünetek:

fülfájás, fülzúgás

A fájdalmas fülbetegségek típusai, a fülfájás okai és kezelése

Ezek a fülbetegségek járnak fájdalommal! 750

A külső hallójárat gyulladása

A külső hallójárat gyulladása lényegében egy bőrbetegség speciális helyen. Szinte mindig a fülbe jutott víz váltja ki olyan módon, hogy fellazítja a csontos hallójáratot bélelő vékony bőrt, melybe így behatolnak a normális körülmények között is ott élő baktériumok. Kezelése általában antibiotikumot és gyulladáscsökkentő szteroidot tartalmazó fülcseppel történik.

Fülzsírdugó

A hallójáratban dugulásérzés mellett gyengébb vagy erősebb fájdalmat okozhat egyszerű fülzsírdugó is, melyet szakembernek kell eltávolítania.

Vírusfertőzés a középfülben

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • Aurecon fülspray 50ml

    Aurecon fülspray 50ml

    <p>Holt-tengeri oldat Aloe Vera kivonattal. Az AURECON fülspray - Holt-tengeri oldat Aloe Verával - egy természetes, kímélő ionizált oldat, amely anélkül oldja fel a fülzsírt, hogy irritálná a dobhártyát vagy a fül külső részének csatornáját. Megelőzi a hallójárat eldugulását és a fülzsír túltermelődését. Mindennapos használatra alkalmas. </p>

    3 299 Ft

A középfül vírusos megbetegedését heveny savós vagy akut szerózus középfülgyulladásnak nevezzük. Ilyenkor a középfülben genny nincs, a dobhártya vékony, de vörös. Ez a betegség nagyon fájdalmas is lehet, mégsem igényel antibiotikus kezelést, csak intenzív fájdalomcsillapítást. Nemritkán azonban a vírus által legyengített szervezetben (elsősorban a fülben) második fázisban baktériumok telepednek meg és gennyes gyulladást okoznak. Ennek kezelése antibiotikummal lehetséges.

Baktériumfertőzés a középfülben

Az egyik leggyakoribb gyermekkori fülbetegség a gennyes középfülgyulladás. Kialakulásának lényege, hogy gennykeltő baktérium támadja meg a középfület. Rövid idő alatt a dobüregben (középfülben) genny keletkezik, és a dobhártyán is jellegzetes változások lépnek fel. Ez a betegség általában nagyon fájdalmas, különösen akkor, ha a genny nyomása a dobhártyát kifelé feszíti. Ha nagyon gyors a lefolyás, vagy elhúzódik a segítség, a genny a dobhártyán keletkező lyukon át a hallójáratba juthat. Antibiotikumos kezeléssel gyógyítható.

A BENU Online Gyógyszertárban kapható fülápolási termékeket itt találja >>


A fülfájás kezelése

A fülfájás kezelése

A fülfájásnak rengeteg kiváltó oka lehet, de a legtöbb esetben valamilyen gyulladás áll a háttérben. Annak érdekében, hogy minél előbb szabaduljunk ettől a kellemetlen fájdalomtól, mielőbb érdemes megkezdeni a szakszerű és célzott kezelést.

Mit tegyünk, ha karácsonykor betegszik le valaki a családból

Karácsonykor beteg a családban? Ezt tegyük!

Az ünnepek alatt is előfordul, hogy megbetegszünk, legyen szó megfázásról, influenzáról vagy éppen egy kellemetlen gyomorrontásról. De hogyan lehet ezt kezelni úgy, hogy a család nyugalma is megmaradjon, és a beteg is hamar rendbe jöjjön és élvezhesse az ünnepi hangulatot?

Középfülgyulladás – Amit tudni érdemes róla

Középfülgyulladás – Amit tudni érdemes róla

Középfülgyulladás – latinul otitis media – alatt a középfülben található nyálkahártya gyulladását értjük, ami viszonylag hirtelen jelenik meg, és gyakran fájdalommal jár. Más betegség kísérője is lehet, és legtöbbször kisbabákat és gyerekeket érint.

Így tisztítsuk jól és biztonságosan a fülünket

Így tisztítsuk jól és biztonságosan a fülünket

A megfelelő fültisztítás folyamatról napjainkban is megoszlanak a vélemények. Miközben sokan a fültisztító pálcika használatát tartják higiénikusnak, a szakemberek és az orvosok inkább óva intenek attól, hogy bármit is a fülünkbe dugjunk.

Így kell helyesen tisztítani a fülünket

Így kell helyesen tisztítani a fülünket

A helyes fültisztítás folyamata egy megosztó kérdés. Míg vannak, akik nem tudják elképzelni életüket fültisztító pálcikák nélkül, az orvosok véleménye, hogy inkább ne dugjunk semmit füleinkbe. De akkor mi a helyes módja a fültisztításnak?

Összes cikk Egészség A-Z témában