Francia nők szépségtippjei

2019. február 11.

Kapcsolódó tünetek:

aknés (pattanásos) bőr

Mi a titka a francia nők messze földön híres, természetes és kortalan szépségének? Akár a makulátlan arcbőr, akár az egészségese fénylő hajkorona, akár a tökéletesen felöltöztetett hibátlan alak jut eszünkbe róluk, mind azt mutatja: tudnak valamit.

Francia nők szépségtippjei

Francia nők szépségtippjei

A bőrápolás nem kényeztetés

Sok nemzet szépségkultúrájával szemben a francia hölgyek számára a bőrápolási rutin – legyen az bármilyen hosszú, és tartalmazzon bármennyi terméket is – nem luxusnak vagy kényeztetésnek számít, hanem a mindennapi élet egy szükségletének. Mindennapos szépségápolási rituáléjukba ezért beletartoznak a különféle szépítő eljárások és a kizárólag gyógyszertárakban kapható, hatékony és minőségi bőrápolási termékek. Egy ízig-vérig francia nő a mainstream legújabb, legszebb és leghívogatóbban reklámozott bőrápolója helyett mindig is a valóban bőrgyógyászok által ajánlott és fejlesztett, hatásos és jól bevált terméket választja, hiszen számára nem a finom illatokról és a csillogó csomagolásról szól az esti arctisztítás, hanem bőrének hosszútávú egészségéről.

A kevesebb több

Míg ruhadarabok terén nyugodtan elengedik a fantáziájukat, a divat hazájában élő hölgyek a sminkkel óvatosabban bánnak, és a „kevesebb több” elvét szeretik követni. Ha egy tipikus francia nőt próbálunk elképzelni, nem véletlenül jut eszünkbe csupán egy kissé elsatírozott szemkontúr és egy leheletnyi vörös rúzs. Számukra több nem is kell, hiszen a hangsúly a szép, smink nélkül is ragyogó arcbőrön van, nem a vastagon rétegezett, bőrhibákat eltakaró arcfestéken.

Jól enni

A minden életkorban tökéletes alak titka a francia nők számára természetes adottság, hiszen nem kell mást tenniük, mint jókat enni. A francia ízek és az ételek jellemzően friss alapanyagai sokban hasonlítanak ugyanis a mediterrán diétáéhoz, amelyről tudjuk, hogy természetes anti-aging összetevőkben rendkívül gazdag. A franciák világhírű konyhája pedig szintén előnyükre válik, hiszen miért rontanák el vacsora vagy ebéd előtti étvágyukat a folyamatos nassolással?

Aktívak az ágyban

Bár tudományos kutatások még nem bizonyították, a francia hölgyek többsége szerint elég egyértelmű, hogy az aktív szexuális élet pozitív hatással van nem csak hangulatukra, de egészségükre és bőrük vagy hajuk szépségére egyaránt. Az összefüggés valóban nem légből kapott, hiszen a szex azon kívül, hogy serkenti a vérkeringést és oxigénáramlást, még a bőr kollagéntermelését is felturbózza.

Egy pohár élvezet

Kétségkívül az egyik legélvezetesebb pontja a francia titoknak: egy pohár bor minden nap. A francia kultúrából és étkezési szokásokból adódóan az ottani hölgyek bűntudat nélkül fogyasztják a finom italt, méghozzá minden vacsora vagy ebéd alkalmával. Azon kívül, hogy a francia borok élvezeti értéke igencsak magas, a borban számos antioxidáns tulajdonságú anyag is fellelhető, a vörösbor pedig gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Ezenkívül lelassítja például az aknét okozó baktériumok szaporodását, küzd a szabadgyökök ellen és serkenti a vérkeringést.

Ezért nem bírjuk békén hagyni a pattanásainkat

Ezért nem tudjuk békén hagyni a pattanásainkat

Ki ne ismerné azt a szituációt, amikor a tükörben megpillantunk egy pattanást az arcunkon? Tudjuk, hogy nem szabad piszkálni, mégis elkezdjük nyomkodni. Kiderült, hogy miért tesszük ezt.

8 étel, amit a bőrgyógyászok nem ajánlanak

8 étel, amit a bőrgyógyászok nem ajánlanak

Számos olyan étel van, amit nem javasolt fogyasztani, ugyanis rossz hatással vannak a bőrünkre. Lássuk, hogy bőrgyógyászok szerint melyek azok az élelmiszerek, amiket a szép bőr érdekében jobb, ha kerülünk.

bőrápolási rutin

A bőrápolási rutin legfontosabb lépései

A bőr a test legnagyobb szerve, nem meglepő, ha ápolására és egészségére érdemes kiemelt figyelmet fordítani! Eláruljuk milyen rutint érdemes Önnek is bevezetnie!

Így készítsük fel bőrünket a tavaszra

Így készítsük fel bőrünket a tavaszra

A téli hideg után végre itt a tavasz, amire viszont nem árt felkészíteni a bőrünket. Az évszakok és az időjárás változása máshogy veszi igénybe a bőrt, így ápolni is máshogy kell és új termékekre van szüksége ahhoz, hogy mindig ragyogó lehessen.

A tökéletes bőr 5 aranyszabálya, szépségtippek, bőrápolás, arcápolás

A tökéletes bőr 5 aranyszabálya

Sokszor irigykedünk azokra, akiknek már ránézésre is tökéletes a bőrük, pedig egyáltalán nem is olyan nehéz ezt elérni. Összeírtunk, mi az az 5 aranyszabály, amit ha betartunk, mindig üde és ragyogó lehet az arcbőrünk!

Összes cikk Szépség- bőr- és körömápolás témában