Férfimeddőség – 4 meglepő ok, ami meddőséget okozhat férfiaknál!

2016. november 16.

Kapcsolódó tünetek:

ásványianyag-hiány, Vitaminhiány

Hazánkban a meddőség mára minden ötödik párt érint. A meddőség arányának növekedésében óriási szerepe van annak, hogy a férfiak nemzőképessége folyamatosan csökken.

Férfimeddőség - 4 meglepő ok, ami meddőséget okozhat férfiaknál!

A férfimeddőség okai

 1. A férfimeddőségért a mozgásszegény életmód, az egészségtelen étkezési szokások és a túlsúly elterjedése, valamint az alkohol-, a drogfogyasztás és az anabolikus szteroidok használata, illetve a dohányzás tehető felelőssé, de a környezeti hatások is befolyásoló tényezők.
 2. Sokan nem tudják például, hogy számos tartósítószerben, csomagolóanyagban kimutatható az ösztrogén (női) hormon, illetve az ösztrogén hatású anyagok jelenléte: ez a bőrön keresztül, a levegővel vagy a táplálékkal jut a szervezetbe, ami szintén csökkentheti a nemzőképességet.
 3. A gyermekvállalás kitolódása is kedvezőtlen hatással van a termékenységre. Akár férfiról, akár nőről van szó, ha reproduktív korának csúcsán fog a családalapításba, jóval nagyobb valószínűséggel lesz szülő, ráadásul a magzati fejlődési rendellenességekre is kisebb lesz az esély.
 4. A férfimeddőség hátterében állhat fejlődési rendellenesség, anatómiai eltérés, genetikai probléma, endokrinológiai vagy érrendszeri betegség, gyulladás, fertőzés, sérülés, korábbi betegség vagy műtét szövődménye, illetve akár bizonyos gyógyszerek mellékhatásaként is kialakulhat.

Férfimeddőség - 4 meglepő ok, ami meddőséget okozhat férfiaknál!

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

 • Bioheal Multivitamin+ 40 filmtabletta 70x

  Bioheal Multivitamin+ 40 filmtabletta 70x

  <p>Termékünk 12 féle vitamint, 8 féle ásványi anyagot, valamint növényi hatóanyagokat tartalmazó komplex multivitamin formula. A termékben lévő ginzeng (Panax ginseng) gyökerének egyes hatóanyagai segítenek a vitalitás és az éberség fenntartásában, a Ginkgo biloba levelében található egyes hatóanyagok pedig támogatják a vérkeringést, a memóriát és az agyműködést az életkor előrehaladtával.</p>

  2 999 Ft

Milyen módszerek segíthetnek?

A nemzőképesség elhízottak esetében testsúlycsökkentéssel, testmozgással, illetve egészséges táplálkozással javítható. Ha ez nem vezet célra, a hormonális és nem hormonális kezeléstől az endoszkópos, illetve a mikrosebészeti műtétekig többféle megoldás is szóba jöhet. Amikor viszont már semmilyen módszerrel nem tudnak olyan spermiumot izolálni, amivel meg lehet termékenyíteni egy petesejtet, donorsperma felhasználása is lehetséges.

A jó keringésért

Milyen vitaminok kellenek keringésünk egészségéért?