Fényvédelem férfiaknál

2018. június 25.

A férfiak általában nem veszik túl komolyan a fényvédelem kérdéskörét, pedig őket is ugyanúgy fenyegetik az UV sugarak, mint a nőket. Bár az urak egy-két területen jobban jártak a bőrükkel, nekik sem hátrány, ha odafigyelnek annak ápolására.

Fényvédelem férfiaknak

Fényvédelem férfiaknak

A férfiak bőre sokkal vastagabb, mint a nőké, így ők többször is radírozhatnak – ezt legtöbbek esetében a rendszeres borotválkozás természetes módon el is intézi – és erősebb hidratálásra is lehet szükségük. Már csak a gyakori borotválkozás miatt is, hiszen az arcszesz– ami tulajdonképpen egyfajta szappan – nagymértékben szárítja az arcbőrt. Mivel a férfiaknál a pórusok nagyobbak, és bőrük hajlamosabb a zsírosodásra, így a hidratálás mértékét nem szabad túlzásba vinniük. A nagyobb pórusok és az olajosabb bőr ugyanakkor gyakoribb tisztítást igényel, mivel jobban ki van téve a pattanások kialakulásának és a hosszan tartó aknénak. Férfiként ügyeljünk rá, hogy a nyáron amúgy is zsírosabbá váló arcbőrt rendszeresen tisztítsuk, és használjunk extra ápoló hatóanyagokkal ellátott fényvédő krémet, mely az UV sugarakkal szembeni harc mellett a szükséges tápanyagokat biztosítva ápolja és hidratálja arcbőrünket.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • JutaVit Apotheke Solar naptej SPF 15 200ml

    JutaVit Apotheke Solar naptej SPF 15 200ml

    <p>A vízálló naptej tartós és hatékony védelmet biztosít a leégés és az UVA és UVB sugárzás ellen. Fényérzékeny bőrűeknek és gyermekeknek ajánljuk! <strong>Argán olajjal dúsított, amely omega 3 és omega 6 zsírsavakat tartalmaz.</strong> Kedvező összetételének köszönhetően hidratálja és táplálja a bőrt.</p> <p>Faktorszám: SPF15</p>

    2 099 Ft

Szigorúan a fényvédelem terén azonban, ahogyan a nők esetében, a férfiaknál is a fényvédő faktor a legfontosabb tényező. A férfiak bőrén kisebb mértékben jelennek meg  pigmentfoltok, de a káros sugarak elleni védelmet semmiképpen sem szabad elhanyagolniuk, mert a különböző betegségek kialakulására ugyanakkora az esély náluk is. A fényvédő krémek esetében mindenképpen bőrtípusunknak megfelelőt válasszunk, és használjuk azt rendszeresen. A férfiak általában jobban izzadnak, így 2 óránként célszerű újra felkenni a napkrémet, és mivel kozmetikumokat nem használnak – melyek plusz védelmet nyújtanának az UV sugarakkal szemben –esetükben különösen fontos, hogy fényvédő faktoros nappali arckrémet alkalmazzanak.

A férfiak bőre vastagabb, ami több kollagénnel és lassabb öregedéssel jár – de csak megfelelő ápolás mellett. Tartsuk észben, hogy a bőr öregedését 80 százalékban az UV sugarak okozzák, tehát a genetikának elég kevés szerepe van a fiatalos kinézetben. Ha sokat járunk a szabadban, és hosszú ideig érintkezünk napfénnyel, kiemelkedően fontos a megfelelő fényvédelem, azonban az autóban vagy az irodában sem vagyunk biztonságban. Általában az autók, irodák és otthoni ablakok üvegei sem rendelkeznek beépített UV-szűrővel, így az egészséges bőr megőrzésében kulcsfontosságú a folyamatos védekezés. Ha sokat ülünk volán mögött, ne feledkezzünk el kezeink, arcbőrünk fényvédelméről, hiszen ezeket a területeket éri leghosszabban és legnagyobb mértékben a napfény. A fényvédő készítményeken kívül mindig figyeljünk oda öltözetünkre és az UV-szűrővel ellátott lencséjű napszemüveg viselésére is.