Ezért ajánlott sokat sétálni – különösen nőknek

2018. október 11.

Egy friss kutatás során a tudósok a szívelégtelenség és a fizikai aktivitás mértékének összefüggéseit vizsgálva jutottak arra az eredményre, hogy az idősebb hölgyek egészségének különösen jót tesz, ha szánnak időt a rendszeres sétákra.

Ezért ajánlott sokat sétálni – különösen nőknek

Ezért ajánlott sokat sétálni – különösen nőknek

A Buffalo Egyetemen végzett kutatás volt az első, amely felfedezte a kapcsolatot a mindennapi aktivitás és a szívelégtelenség két fajtájának – a csökkent ejekciós frakcióval járó és a diasztolés – kockázata között. Míg az előbbihez rosszabb prognózis társul, az utóbbi igen gyakori a menopauzán túlesett nők körében.

A kutatócsoport több mint 137.000 idősebb hölgy adatait vizsgálta meg, melyek között szerepelt a mindennapi fizikai aktivitás mértéke is. A résztvevők körében 35.000 nőt találtak, akik a szívelégtelenség valamelyik fajtájától szenvedtek, az eredmények pedig erős asszociációs kapcsolatot fedtek fel a rendszeres séta és a szívelégtelenség kockázatának csökkenése között. A tudósok arra jutottak, hogy míg az aktivitás mértéke nem számít, gyakorisága annál inkább. Az egyáltalán semmilyen testmozgást nem végző résztvevőkhöz képest minden hozzáadott 30-45 perces napi aktivitás 9 százalékkal csökkentette a szívelégtelenség kialakulásának kockázatát. És ezek a mozgáshoz kapcsolódó értékek akkor is tartották magukat, amikor az idő során megváltozott mértékű fizikai aktivitást vizsgálták.

Az eredmény azért is fontos, mert az idősebb felnőttek körében a sétálás a leggyakrabban megnevezett mozgásforma. Ha pedig több gyaloglással megelőzhetővé válik a szívelégtelenség kialakulása, és javul tőle az általános egészség, az a jövőben nagy terhet vehet le az idősödő társadalmak egészségügyi rendszereiről.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • Béres Porcerő+Csont-izom komplex filmtabletta DUO 2x90x

    Béres Porcerő+Csont-izom komplex filmtabletta DU...

    <p>A Béres Porcerő + Csont-Izom Komplex filmtabletta - C-vitaminnal, glükozamin-szulfáttal, kalciummal, magnéziummal, valamint további 6 vitaminnal és ásványi anyaggal - azon ízületi megbetegedésben szenvedők különleges táplálkozási igényeihez igazított összetételű, speciális - gyógyászati célra szánt - tápszer, akiknél a csontozat és az izomzat állapota miatt nagyobb hangsúlyt kell fordítani egyes vitaminok és ásványi anyagok megfelelő bevitelére.</p>

    8 999 Ft