Ezekkel az ételekkel együk magunkat egészségesre!

Ezekkel az ételekkel együk magunkat egészségesre!

Kapcsolódó tünetek:

1, Le a betegségekkel!

Ha nem akarunk folyamatosan betegségekkel küzdeni, növeljük szervezetünk vastartalmát! A vas a hemoglobin képződéséért felelős, amely a vér oxigénszállító és felvevő képességét befolyásolja. Vörös húsokban, tojásban, májban található, vegetáriánusok pedig lencse, petrezselyem formájában juthatnak hozzá.

2, Törekedjünk az egyensúlyra!

Ha szervezetünk egyensúlya felbomlik – akár betegség, akár helytelen életmód következtében- hajlamosabbá válik a gombafertőzésre, bőrünk fakó, száraz, hajunk fénytelen lesz, körmünk töredezni kezd. Táplálkozzunk egészségtudatosan, változatosan! Kerüljük a túlfinomított, zsíros, tartósítószerrel készült ételeteket, a túl sok cukrot, sót. Fogyasszunk minden nap zöldséget és gyümölcsöt!

3, Vitamin-dopping egész évben

Ha nem töltjük fel szervezetünk vitaminkészletét, a mindennapos igénybevétel során felszabaduló káros gyököket testünk nem lesz képes kivédeni és ez előbb-utóbb betegségekhez vezet, bőrünk gyors ütemű öregedésnek indul.

A vitaminok „jolly jokere” a C-vitamin, a szervezet ellenálló képességét erősíti, elősegíti új kollagénrostok termelődését és a bőr feltöltését oxigénnel, de bevethető a káros szabadgyökök ellen is. A kivi, a citrusfélék, a paprika és a káposzta bőségesen tartalmazzák.

4,  Kirobbanó formában

Pörgessük fel anyagcserénk rostdús táplálkozással, teljes kiőrlésű gabonafélékkel, zöldséggel és gyümölccsel!

Természetes segítséget jelentenek a kiegyensúlyozott táplálkozásban a cink és a konjugált linolsavak. Fontos szerepet játszanak az ideális zsír- és izomszövet arányának kialakításában és előnyösen befolyásolják a vércukor-valamint a triglicerid- és koleszterinszintet. A szezám-, a len-, a tökmagolajban és az olívaolaj extra szűz változatában, olajos magvakban (mandula, mogyoró, dió), tengeri halakban vannak jelen, az omega 3 zsírsavakkal együtt.

5, Sportoláshoz, fáradtságűzésre

A vitaminokon kívül szervezetünknek szüksége van nyomelemekre, ásványi anyagokra is. Ha vas-, réz-, szelén-, cink vagy magnézium hiányunk van, gyakran begörcsölnek az izmaink, folyamatosan fáradtnak érezzük magunkat.

Ezek a nyomelemek felelnek számos létfontosságú enzim működéséért, a szabad gyökök semlegesítéséért, az izmok és az idegrendszer regenerálódásáért valamint számos vitamin felszívódásáért. Magnéziumot tartalmaz a banán, dió, mogyoró, csipkebogyó, lencse és a babfélék.  A legfontosabb rezet tartalmazó élelmiszerek között találjuk a májat, a rákféléket, a kagylóféléket, a csokoládét és a diót.

Cink-forrás a lencse, zabpehely, napraforgó mag, tökmag, marhahús és tojássárgája, szelént pedig hallal, húsokkal és tenger gyümölcseivel vihetünk be szervezetünkbe.

A szilícium a kollagéntermelődést segíti a kötőszövetben, de nélkülözhetetlen az izmok rugalmasságának megőrzésében is, érdemes gyökereseket (sárga- és fehérrépát) fogyasztani, de a kovaföld-kapszula és az egyes vagy tizenegyes Schüssler só-kúra is kiváló alternatíva.

2016. augusztus 15.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek