Ezek a sportok égetik a legtöbb kalóriát

2018. szeptember 12.

Kapcsolódó tünetek:

elhízás

Sokan a hosszú távú súlyveszteségben reménykedve számolgatják a kalóriákat. Az egészséges étrenden kívül azonban tennünk is kell a szép alakért. Szerencsére a tudomány már kiderítette, melyek az erre leghatékonyabb mozgásformák.

Ezek a sportok égetik a legtöbb kalóriát

Ezek a sportok égetik a legtöbb kalóriát

Ugrókötelezés

Gyermekkorunk szeretett tevékenysége nem csak a kislányok vidám időtöltése, hanem igazi kalóriaűző is. Bokszolók is gyakran űzik a mozgásnak ezt a fajtáját, nem véletlenül: az ugrókötelezés megemeli a pulzust, edzi a lábizmokat, és óránként akár 1074 kalóriát is eltüntet. Ha nem vagyunk profi sportolók, vagy nem mozgunk ilyen intenzitással rendszeresen, nem biztos, hogy bírni fogjuk pár percnél tovább. De erre is van megoldás. A legjobb, ha egy bizonyos célszámot állítunk magunk elé – például 120 ugrás –, és miután megcsináltuk, tartunk egy pár perces helyben sétálós szünetet. Aztán jöhet a következő kör.

Gyors ütemű futás

A futás a legrégebbi, legkevesebb befektetést és szinte semmilyen eszközt nem igénylő mozgásforma, egyben az egyik legjobb kalóriaégető! Persze nem a nézelődős kocogás az, ami meghozza a várt eredményt. Egy óra alatt közel 1000 kalóriától szabadulhatunk meg, ha 12 km/órás sebességre kapcsolunk. Itt is fennáll azonban, hogy nem fogjuk bírni a tempót, de a kis szünetek segítséget nyújthatnak ebben is. Fussunk 10-20 másodperces sprinteket, majd sétáljunk 60 másodpercig.

Tenisz

A teniszezés közben véghezvitt hirtelen gyorsulások, sprintek, ugrások és hajlongások igazán hatékony, fogyást segítő mozgásformává teszik ezt a sportot. A teniszezés 1 óra alatt 728 kalóriát képes elégetni. A labda pattanásának kiszámíthatatlansága gyors reakcióra és hirtelen mozdulatokra kényszerít minket, ezzel pedig izmaink mellett agyunkat is edzi.

Görkorcsolyázás

A görkorizás egy igencsak hasznos egyensúly az erősítő és kardio mozgásformák között, és ízületeinkre sem gyakorol túlzott nyomást, miközben számos izomcsoportot dolgoztathatunk meg vele. Egy óra közepes intenzitású gurulás akár 683 kalóriától is megszabadíthat. Ha pedig a szokásos körünket kombináljuk pár 10-20 másodperces sprintszakasszal, még több feleslegtől válhatunk meg.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

6 étel, ami segít fogyni karácsonykor

6 étel, ami segít fogyni karácsonykor

Valószínűleg sokan esünk kétségbe karácsonykor, mondván „kukába dobhatom az eddigi diétám” Persze nem alaptalan a félelem, de következzen 6 étel, ami kordában tarthatja az ünnepi kilókat.

Mennyit számít a BMI?

Mennyit számít a BMI?

A BMI, vagyis a testtömeg index megmutatja a magasságunk és a súlyunk arányát, így megtudhatjuk, hogy megfelelő-e az aktuális testsúlyunk vagy esetleg fogynunk, illetve gyarapodnunk kellene-e. Felvetődik azonban a kérdés, hogy a kapott érték mennyire ad valós képet.

5 tipp, hogy egészségesen indítsuk az újévet

5 tipp, hogy egészségesen indítsuk az újévet

Karácsony után a legtöbben fogadalmakkal indítják az új évet, melyek rendszerint az egészséges életmódot hivatottak elérni. Az alábbi 5 tanács betartása mellett biztosan egészségesebben élhet a következő esztendőben.

Tartsuk kordában testsúlyunkat az ünnepek alatt

Tartsuk kordában testsúlyunkat az ünnepek alatt

A karácsony a szeretteinkkel töltött minőségi időn túl a roskadozó asztalokról és a jól ismert karácsonyi extra kilókról szól általában. Bár a kísértés nagy, érdemes néhány alapszabályt betartanunk, hogy kordában tarthassuk testsúlyunkat.

A hosszú élet 5 titka

A hosszú élet 5 titka

Évszázadok óta kutatják a hosszú élet titkát, és most úgy tűnik, hogy végre megtalálták. Legalábbis az alábbiak betartásával nagy eséllyel sikerülhet meghosszabbítanunk az életünket.

Összes cikk Aktuális, érdekességek témában