Ezek a sportok égetik a legtöbb kalóriát

2018. szeptember 12.

Kapcsolódó tünetek:

elhízás

Sokan a hosszú távú súlyveszteségben reménykedve számolgatják a kalóriákat. Az egészséges étrenden kívül azonban tennünk is kell a szép alakért. Szerencsére a tudomány már kiderítette, melyek az erre leghatékonyabb mozgásformák.

Ezek a sportok égetik a legtöbb kalóriát

Ezek a sportok égetik a legtöbb kalóriát

Ugrókötelezés

Gyermekkorunk szeretett tevékenysége nem csak a kislányok vidám időtöltése, hanem igazi kalóriaűző is. Bokszolók is gyakran űzik a mozgásnak ezt a fajtáját, nem véletlenül: az ugrókötelezés megemeli a pulzust, edzi a lábizmokat, és óránként akár 1074 kalóriát is eltüntet. Ha nem vagyunk profi sportolók, vagy nem mozgunk ilyen intenzitással rendszeresen, nem biztos, hogy bírni fogjuk pár percnél tovább. De erre is van megoldás. A legjobb, ha egy bizonyos célszámot állítunk magunk elé – például 120 ugrás –, és miután megcsináltuk, tartunk egy pár perces helyben sétálós szünetet. Aztán jöhet a következő kör.

Gyors ütemű futás

A futás a legrégebbi, legkevesebb befektetést és szinte semmilyen eszközt nem igénylő mozgásforma, egyben az egyik legjobb kalóriaégető! Persze nem a nézelődős kocogás az, ami meghozza a várt eredményt. Egy óra alatt közel 1000 kalóriától szabadulhatunk meg, ha 12 km/órás sebességre kapcsolunk. Itt is fennáll azonban, hogy nem fogjuk bírni a tempót, de a kis szünetek segítséget nyújthatnak ebben is. Fussunk 10-20 másodperces sprinteket, majd sétáljunk 60 másodpercig.

Tenisz

A teniszezés közben véghezvitt hirtelen gyorsulások, sprintek, ugrások és hajlongások igazán hatékony, fogyást segítő mozgásformává teszik ezt a sportot. A teniszezés 1 óra alatt 728 kalóriát képes elégetni. A labda pattanásának kiszámíthatatlansága gyors reakcióra és hirtelen mozdulatokra kényszerít minket, ezzel pedig izmaink mellett agyunkat is edzi.

Görkorcsolyázás

A görkorizás egy igencsak hasznos egyensúly az erősítő és kardio mozgásformák között, és ízületeinkre sem gyakorol túlzott nyomást, miközben számos izomcsoportot dolgoztathatunk meg vele. Egy óra közepes intenzitású gurulás akár 683 kalóriától is megszabadíthat. Ha pedig a szokásos körünket kombináljuk pár 10-20 másodperces sprintszakasszal, még több feleslegtől válhatunk meg.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • XLS Medical tabletta 180x

    XLS Medical tabletta 180x

    <p>Az XL-S Medical tabletta természetes és klinikailag igazolt hatóanyaga képes megkötni a táplálékkal bevitt zsír 28%-át, valamint csökkenti az étvágyat és a nassolási vágyat</p> <div style="padding-top: 10px; clear: both;"> </div> <div style="display: table; width: 100%;"> <div style="display: table-row-group;"> <div style="display: table-row;"> <div style="display: table-cell; padding: 3px 0px;"><img src="../../../../../../../../../wp-content/uploads/img/mpl.jpg" border="0" width="30" /></div> <div style=";display: table-cell; padding: 6px 0 10px 0; vertical-align: middle;">Kiszállítás futárszolgálattal: ingyenes</div> </div> <div style="display: table-row;"> <div style="display: table-cell; padding: 3px 0px;"><img src="../../../../../../../../../wp-content/uploads/img/benu.jpg" border="0" width="30" /></div> <div style="display: table-cell; padding: 6px 0 10px 0; vertical-align: middle;">Személyes átvétel több, mint 100 gyógyszertárban: ingyenes</div> </div> </div> </div>

    15 790 Ft helyett:12 490 Ft
A szénsavas víz közre játszhat az elhízásban

A szénsavas víz közre játszhat az elhízásban

A szénsavas víz sokak hidratáltságát menti meg: nem tartalmaz cukrot vagy édesítőszereket, mégis izgalmasabb a sima csapvíznél, amelyet többen nem is szeretnek igazán. De egészségünkre vajon milyen hatással van a szénsav?

Már a terhesség alatt eldőlhet a gyermek elhízása

Már a terhesség alatt eldőlhet a gyermek elhízása

A gyermekkori elhízás nem csak fizikailag egészségkárosító, hanem lelkileg is megterhelő lehet a fiatalok számára. Most kiderült: tinédzserkori elhízás kockázatát az anya már a terhesség alatt csökkentheti.

Íme az igazság a zsírokkal kapcsolatban!

Íme az igazság a zsírokkal kapcsolatban!

A jó, a rossz és ami közötte van.

fogyókúra, nagy adag, fogyókúrás tanácsok

Előbb mondunk le kedvenc ízeinkről, mint a nagy adagokról

Egy friss kutatás szerint szívesebben mondunk le a finom, ám hizlaló ételekről, de a nagy adagokról egyszerűen képtelenek vagyunk. Eláruljuk, hogy miért!

bmi 27

A BMI 27 az új egészséges testméret?

Lehet, hogy éppen az a pár plusz kiló lesz a hosszú és egészséges életének a kulcsa, amitől most annyira szeretne megszabadulni?

Összes cikk Aktuális, érdekességek témában