Ezek a sportok égetik a legtöbb kalóriát

2018. szeptember 12.

Kapcsolódó tünetek:

elhízás

Sokan a hosszú távú súlyveszteségben reménykedve számolgatják a kalóriákat. Az egészséges étrenden kívül azonban tennünk is kell a szép alakért. Szerencsére a tudomány már kiderítette, melyek az erre leghatékonyabb mozgásformák.

Ezek a sportok égetik a legtöbb kalóriát

Ezek a sportok égetik a legtöbb kalóriát

Ugrókötelezés

Gyermekkorunk szeretett tevékenysége nem csak a kislányok vidám időtöltése, hanem igazi kalóriaűző is. Bokszolók is gyakran űzik a mozgásnak ezt a fajtáját, nem véletlenül: az ugrókötelezés megemeli a pulzust, edzi a lábizmokat, és óránként akár 1074 kalóriát is eltüntet. Ha nem vagyunk profi sportolók, vagy nem mozgunk ilyen intenzitással rendszeresen, nem biztos, hogy bírni fogjuk pár percnél tovább. De erre is van megoldás. A legjobb, ha egy bizonyos célszámot állítunk magunk elé – például 120 ugrás –, és miután megcsináltuk, tartunk egy pár perces helyben sétálós szünetet. Aztán jöhet a következő kör.

Gyors ütemű futás

A futás a legrégebbi, legkevesebb befektetést és szinte semmilyen eszközt nem igénylő mozgásforma, egyben az egyik legjobb kalóriaégető! Persze nem a nézelődős kocogás az, ami meghozza a várt eredményt. Egy óra alatt közel 1000 kalóriától szabadulhatunk meg, ha 12 km/órás sebességre kapcsolunk. Itt is fennáll azonban, hogy nem fogjuk bírni a tempót, de a kis szünetek segítséget nyújthatnak ebben is. Fussunk 10-20 másodperces sprinteket, majd sétáljunk 60 másodpercig.

Tenisz

A teniszezés közben véghezvitt hirtelen gyorsulások, sprintek, ugrások és hajlongások igazán hatékony, fogyást segítő mozgásformává teszik ezt a sportot. A teniszezés 1 óra alatt 728 kalóriát képes elégetni. A labda pattanásának kiszámíthatatlansága gyors reakcióra és hirtelen mozdulatokra kényszerít minket, ezzel pedig izmaink mellett agyunkat is edzi.

Görkorcsolyázás

A görkorizás egy igencsak hasznos egyensúly az erősítő és kardio mozgásformák között, és ízületeinkre sem gyakorol túlzott nyomást, miközben számos izomcsoportot dolgoztathatunk meg vele. Egy óra közepes intenzitású gurulás akár 683 kalóriától is megszabadíthat. Ha pedig a szokásos körünket kombináljuk pár 10-20 másodperces sprintszakasszal, még több feleslegtől válhatunk meg.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • XLS (XL-S) Medical tabletta 180x

    XLS (XL-S) Medical tabletta 180x

    <p>Az XL-S Medical tabletta természetes és klinikailag igazolt hatóanyaga képes megkötni a táplálékkal bevitt zsír 28%-át, valamint csökkenti az étvágyat és a nassolási vágyat.</p>

    15 490 Ft
A testzsír befolyásolná az agytérfogatot?

A testzsír befolyásolná az agytérfogatot?

A testben található zsír magas aránya számos negatív egészségügyi kockázatot hordoz. Közöttük találjuk a szív- és érrendszeri problémák vagy a cukorbetegség kialakulását is. Egy nemrégiben készült kutatás szerint pedig az agyunkat érintheti.

5 dolog, amit mindennap tegyen meg az egészségéért

5 dolog, amit mindennap tegyen meg az egészségéért

Egészségesen élni nem csak azt jelenti, hogy heti négyszer zöldség turmixszal a kezünkben elindulunk a konditerembe. A legkisebb dolgok is számítanak, olyanok, amelyeket könnyű szerrel beépíthetünk mindennapi rutinunkba.

Így kezdjünk el okosan mozogni az újévben

Így kezdjünk el okosan mozogni az új évben

Az újév kezdete sokunk számára legerősebb elhatározásaink megszületésének időszaka. Viszont ha fogyókúrába vagy a fittségért folytatott küzdelembe kezdünk, jól tesszük, ha okosan fogunk bele.

Tippek, melyekkel sikeres lehet az év eleji fogyásunk

Tippek, melyekkel sikeres lehet az év eleji fogyásunk

Az újévi fogadalmak közt talán a fogyás áll az első helyen, ennek ellenére nagyon sokan nem jutnak el az elhatározásuk megvalósításáig. Az alábbi tippekkel abban próbálunk segíteni, hogy jövőre ne csak álom maradjon a súlyvesztés.

Újévi életmódváltás

Újévi életmódváltás

Az új év kezdetével sokan életük, illetve életvitelük megváltoztatását tűzik ki célul, azonban ez az elhatározás gyakran kudarcba fullad. Ennek azonban nem kell így lennie! Az alábbi 5 tipp segíthet ebben.

Összes cikk Aktuális, érdekességek témában