Ezek a legegészségtelenebb ruhadarabok

2018. augusztus 29.

Bár viselt ruháink többsége távol áll attól, hogy súlyos egészségügyi gondokat okozzon, egy-két darab esetében érdemes lehet elgondolkodni egy kis gardróbfrissítésen.

Ezek a legegészségtelenebb ruhadarabok

Ezek a legegészségtelenebb ruhadarabok

Skinny farmer

A napjainkban aranykorát élő szorosan karcsúsított fazonú farmer szélsőséges esetben okozott már idegkárosodást is, azonban ez tényleg csak extrém körülmények között fordulhat elő. Így aggodalomra általában nincs okunk, ha a vonalainkat hangsúlyozó fazont választanánk, azonban az érrendszeri betegségben szenvedőknek, valamint a hüvelyi fertőzésekre vagy irritációra hajlamosaknak érdemes odafigyelniük rá, hogy sehol ne szorítsa őket fájdalmasan a nadrág.

Rossz méretű melltartó

Egy nem megfelelő méretű melltartó folyamatosan szoríthat, kidörzsölheti bőrünket, és nagyon gyorsan  kényelmetlenné válhat viselése. Amikor egy melltartó túl szoros, folyamatos nyomást gyakorolhat az idegekre, és a vállak, a bordák és a hát felső része körüli izmokra és hajszálerekre. Ez pedig izomfájdalomhoz, fejfájáshoz vagy folyamatos karokban érzékelt zsibbadáshoz is vezethet. Ha a melltartót levéve vörös csíkokat látunk a mellek alatt vagy a pántok helyén a vállakon, gyanakodjunk, hogy a darab körmérete vagy kosármérete nem megfelelő.

Alakformáló viseletek

Az alakformáló darabok – a viselés gyakoriságától és a ruhák szorosságától függően – negatívan befolyásolhatnak olyan, már létező emésztőrendszeri problémákat, mint például az irritábilis bél szindróma. Ezen kívül nagy nyomást gyakorolnak a bélrendszerre és a gyomorra, mellyel előidézhetik a gyomorsav mozgását, refluxot vagy gyomorégést kiváltva ezzel.

Tangabugyi

A tangabugyi sok hölgy fehérneműs fiókjában számít alapdarabnak, azonban rendszeres viselete sokak számára problémás lehet. Főképp azoknak, akik húgyúti vagy hüvelyi fertőzésre hajlamosak, vagy éppen ezekkel küzdenek.  A tanga viselése a darab csúszkálása miatt a bőrt felsértve és a végbélnyílásból a baktériumokat előbbre juttatva szabad utat engedhet a kórokozók szaporodásának.