Ételek a szezonális allergia ellen

2018. augusztus 29.

Az allergiások számára az első védelmi vonalat természetesen a speciális gyógyszerek jelentik. De a szakemberek szerint az is jótékonyan befolyásolhatja állapotunk, ha odafigyelünk étkezésünkre. Vajon milyen ételek enyhítik az allergia tünetet?

Ételek a szezonális allergia ellen

Ételek a szezonális allergia ellen

Omega-3

Az omega-3 zsírsavak, bármilyen forrásból is kerüljenek szervezetünkbe, gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek. Mivel általánosan is pozitív hatással vannak egészségünkre, az allergiás reakciót pedig bizonyos gyulladásos folyamatok befolyásolják, nincs ok, amiért ne próbálhatnánk ki egy lazacban, makrélában, szardíniában és olajos magvakban gazdagabb étrendet az allergia szezon alatt.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • LIVSANE Omega-3 halolaj 1000mg kapszula 60x

    LIVSANE Omega-3 halolaj 1000mg kapszula 60x

    <p>Étrend-kiegészítő Omega-3 halolajjal és E-vitaminnal.</p> <p> </p> <p>* az Inspira Visionary Research 2000 fős közvélemény-kutatása alapján a termék díjnyertes lett saját márkás étrend-kiegészítő kategóriában</p>

    1 999 Ft

Rendszeres probiotikumok

Egy 2017-es kutatás szerint a gyenge és közepesen erős allergiával rendelkezők kevésbé tapasztalták az orrdugulással kapcsolatos allergiás tüneteket, amikor egy lactobacillust és bifidobaktériumot tartalmazó étrendkiegészítőt fogyasztottak. A joghurtokban található jótékony baktériumoknak pedig az omega-3 zsírsavakhoz hasonló gyulladáscsökkentő hatásuk van, emellett emésztésünket is segítenek megfelelően karban tartani.

Napi 0 pohár

Az alkoholban található hisztaminok beindíthatják a szervezetben az olyan allergiás reakciókat, mint a tüsszögés vagy az orrfolyás, így az allergia szezonban jobban tesszük, ha kihagyjuk a napi pohár borocskánkat.

Mediterrán ízek

Egy 2007-ben, Kréta szigetén, végzett kutatás azt mutatta ki, hogy a mediterrán étrendet követő gyermekek 66 százalékkal kevésbé hajlamosak a szénanátha tüneteire. Persze az eredmény nem olyan meglepő, hiszen a dél-európai konyha alapkövei között rengeteg gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező élelmiszert találunk: a halak, a zöldségek és gyümölcsök, valamint az olajos magvak mind ilyenek. Az nyugat-európai étrendekhez viszonyítva pedig a mediterrán ételek sokkal kevesebb omega-6 zsírsavat tartalmaznak – ez a vörös húsokban, a margarinban és a növényi olajokban található –, mely a gyulladást okozó anyagok előállításáért felelős a szervezetben.

Kulcsszavak: , ,