Omega-3
Az omega-3 zsírsavak, bármilyen forrásból is kerüljenek szervezetünkbe, gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek. Mivel általánosan is pozitív hatással vannak egészségünkre, az allergiás reakciót pedig bizonyos gyulladásos folyamatok befolyásolják, nincs ok, amiért ne próbálhatnánk ki egy lazacban, makrélában, szardíniában és olajos magvakban gazdagabb étrendet az allergia szezon alatt.
BENU Online Gyógyszertár ajánlata:
Inaller 5 mg filmtabletta 30x
<p>Az Inaller filmtabletta csillapítja az allergiás nátha (az orrjáratok allergia, pl. szénanátha vagy poratka-allergia által okozott gyulladásának) tüneteit felnőtteknél és 12 éves vagy ennél idősebb serdülőknél. Ezek közé a tünetek közé tartozik a tüsszögés, az orrfolyás és orrviszketés, a szájpad és a szem viszketése, a kötőhártya vérbősége és a könnyezés.</p>
2 149 Ft
Rendszeres probiotikumok
Egy 2017-es kutatás szerint a gyenge és közepesen erős allergiával rendelkezők kevésbé tapasztalták az orrdugulással kapcsolatos allergiás tüneteket, amikor egy lactobacillust és bifidobaktériumot tartalmazó étrendkiegészítőt fogyasztottak. A joghurtokban található jótékony baktériumoknak pedig az omega-3 zsírsavakhoz hasonló gyulladáscsökkentő hatásuk van, emellett emésztésünket is segítenek megfelelően karban tartani.
Napi 0 pohár
Az alkoholban található hisztaminok beindíthatják a szervezetben az olyan allergiás reakciókat, mint a tüsszögés vagy az orrfolyás, így az allergia szezonban jobban tesszük, ha kihagyjuk a napi pohár borocskánkat.
Mediterrán ízek
Egy 2007-ben, Kréta szigetén, végzett kutatás azt mutatta ki, hogy a mediterrán étrendet követő gyermekek 66 százalékkal kevésbé hajlamosak a szénanátha tüneteire. Persze az eredmény nem olyan meglepő, hiszen a dél-európai konyha alapkövei között rengeteg gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező élelmiszert találunk: a halak, a zöldségek és gyümölcsök, valamint az olajos magvak mind ilyenek. Az nyugat-európai étrendekhez viszonyítva pedig a mediterrán ételek sokkal kevesebb omega-6 zsírsavat tartalmaznak – ez a vörös húsokban, a margarinban és a növényi olajokban található –, mely a gyulladást okozó anyagok előállításáért felelős a szervezetben.