Erre számítsunk, ha kihagytuk idén a nyaralást

2018. október 12.

Kapcsolódó tünetek:

fáradtság

A vakációt nem csupán az iskolások várják, hiszen mindenkinek szüksége van egy kis kikapcsolódásra és pihenésre. Sőt mi több, egy új kutatás szerint akár egészségügyi panaszokat is okozhat, ha kihagyjuk a nyaralást.

Erre számítsunk, ha kihagytuk idén a nyaralást

Erre számítsunk, ha kihagytuk idén a nyaralást

Eddig sem volt ajánlott az évi szabadság elmulasztása, hiszen nem csupán a pihenéstől fosztjuk meg magunkat, de a munkánkat is egyre nehezebben vagyunk képesek elvégezni, ami akár a teendőink minőségén is ronthat. A Psychosomatic Medicine című szaklapban megjelent kutatás továbbá komoly összefüggést talált a szabadság lemondása és egészségünk veszélyeztetése között, így végképp érdemes minél előbb megtervezni az éves pihenést.

A kutatás kilenc éven keresztül folyt, és 12.338 olyan fő nyaralási szokásait és egészségi állapotát vizsgálta, akiknél a szívkoszorúér-betegség kockázata állt fenn. A tanulmány befejeztével arra a következtetésre jutottak az orvosok, hogy azoknál a személyeknél, akik többet mentek nyaralni, csökkent a halálozások száma, továbbá jelentősen csökkent a szívkoszorúér-betegséghez köthető halálozás kockázata is. Ez fordítottan is igaznak bizonyult. Azok esetében, akik lemondtak a szabadságukról, nőtt a szívkoszorúér-betegséghez köthető halálozások veszélye.

Mit is tanulunk ebből? Mindig tartsuk szem előtt az egészségünket, és szánjunk időt magunkra, a pihenésre, a kikapcsolódásra, és természetesen a nyaralásra is. Abban az esetben se mondjunk le a vakációról, ha imádjuk a munkánkat, hiszen a lazítás nem csupán a szervezetünkre van pozitív hatással, de az elménkre is.

A jetlag kezelése

A jetlag kezelése

Rengetegen álmodoznak arról, hogy messzi tájakra utaznak, ahol új kultúrákat ismernek meg, és egy teljesen új világ tárul eléjük. Az ilyen utazások során azonban van egy dolog, ami eleinte rettentő módon megnehezíti az életünket, méghozzá a jetlag.

7 dolog, ami minden nap kötelező – karácsonykor is

7 dolog, ami minden nap kötelező – karácsonykor is

A karácsony a szeretet ünnepe, ennek ellenére sok stressz előzi meg. Ilyenkor annyi feladat zúdul ránk, hogy kevesebb időt szánunk magunkra. Az alábbi tippek segíthetnek abban, hogy ne őrüljünk meg teljesen, közben pedig egészségünkért is tegyünk.

5 tipp, hogy ne őrüljünk bele az ünnepi időszakba

5 tipp, hogy ne őrüljünk bele az ünnepi időszakba

A karácsony a legtöbb embernél egyet jelent a stresszel, ami a rengeteg tennivalónak és a tökéletesség utáni vágynak köszönhető. Ha idén változtatni szeretnénk ezen, fogadjuk meg az alábbi tanácsokat.

24 egészségtipp advent 24 napjára

24 egészségtipp advent 24 napjára

Az adventi időszak legtöbbünknek a karácsonyi készülődésről és a családunkkal töltött időről szól, miközben észrevétlenül eluralkodik felettünk a stressz. Az alábbi tippek segítségével azonban vidámabban készülhetünk az ünnepekre.

Így tartsuk fenn gyermekünk energiaszintjét iskolaidőben

Így tartsuk fenn gyermekünk energiaszintjét iskolaidőben

A gyerekek kevésbé tudják kiereszteni a feszültséget az iskolaidő alatt, sőt tovább erősödhet a feszültségük a magas óraszám, az elvárások, a magas nyomás miatt. Ezek pedig kifáraszthatják őket. Azonban szülőként tehetünk ez ellen.

Összes cikk Aktuális, érdekességek témában

Kulcsszavak: , ,