A bőrgyógyász 3 tippje narancsbőr ellen

2021. június 26.

Kapcsolódó tünetek:

Zsíros bőr

Kevés nő mondhatja el magáról, hogy ne küzdene a narancsbőr problémájával. A cellulit leküzdéséhez az alábbi három tanácsot mindenképp meg kell fogadnunk.

A bőrgyógyász 3 tippje narancsbőr ellen2

A bőrgyógyász 3 tippje narancsbőr ellen2

A narancsbőr a kötőszöveti rostokkal határolt zsírszövet felszaporodás, melyet egyes szerzők szerint a helyi  vér- és nyirokkeringés funkcionális zavara is jellemez. A bőr alatti kötőszövetben levő zsírszövet kis „lebenykéi” betüremkednek a bőrbe, illetve felnyomják azt a kötőszöveti rostok között, így a bőr felülete egyenetlenné válik. A narancsbőr legtöbbször a combon, a hason, a fenéken és a felkaron jelenik meg. Kialakulásában szerepet játszhat a helytelen táplálkozás, a mozgáshiány, a tartós stressz, a hormonális állapot változása (pl. terhesség), ahogy a kötőszöveti gyengeség, az anyagcsere lelassulása, a hormonzavarok és számos genetikai tényező is, de alapvető a női kötőszöveti rostok speciális elhelyezkedése.

  1. Mozogjunk rendszeresen

A testmozgás szükségességét nem lehet elégszer hangsúlyozni. Heti 3-4 alkalommal mindenképp ajánlott sportot beiktatni a napirendünkbe. A testmozgás hatására tónusosabbá válik bőrünk, javul a vérkeringés és hatékonyabbá válik a zsírbontás, valamint felgyorsulnak az anyagcsere folyamatok, melyek mindegyikére szükségünk van, ha szeretnénk a narancsbőr mértékét csökkenteni.

  1. Táplálkozzunk egészségesen

Táplálkozzunk mértékletesen és kiegyensúlyozottan. Étrendünkből teljes mértékben száműzzük a cukrot, a finomított lisztet, és a tartósítószerekkel, színezőanyagokkal, aromákkal dúsított termékeket. Fogyasszunk sok zöldséget, rostokban gazdag élelmiszereket. Gyümölcsöt is ehetünk, de inkább a nap első felében, hogy a bennük található fruktózt a nap során el tudja használni szervezetünk. Ha súlyfeleslegünk van, igyekezzünk lefaragni azt.

  1. Igyunk sok folyadékot

Napi másfél-két liter víz elfogyasztása nélkül biztosan vesztesként kerülünk ki a narancsőrrel szemben vívott harcból. Kánikulában vagy erőteljes izzadással járó sport esetén még ennél is több folyadékra van szükségünk. A szervezet számára a tiszta víz a legjobb folyadékpótlásra alkalmas ital, de ha valaki nagyon nem szereti, ízesítheti például citrusfélékkel.

Ha a fenti tanácsokat legalább 3 hónapja betartjuk, csak ezt követően van értelme szakemberhez fordulnunk, hogy alávessük magunkat egy speciális, ultrahangos, lézeres, vákuumos vagy rádiófrekvenciás kezelésnek, mezoterápiának vagy bármilyen más gyógymódnak.

Arcápolás kisokos: az arctisztítás művészete

Arcápolás kisokos: az arctisztítás művészete

Annak érdekében, hogy megfelelően meg tudjuk tisztítani az arcunkat, ismernünk kell annak lépéseit, továbbá tudnunk kell, hogy milyen a bőrtípusunk.

A gyönyörű bőr megfelelően hidratált (x)

A gyönyörű bőr megfelelően hidratált (x)

Fedezze fel a teljes körű arcápolási rutint az új NEUTROGENA® Hydro Boost® termékcsaláddal.

bőrápolási rutin

A bőrápolási rutin legfontosabb lépései

A bőr a test legnagyobb szerve, nem meglepő, ha ápolására és egészségére érdemes kiemelt figyelmet fordítani! Eláruljuk milyen rutint érdemes Önnek is bevezetnie!

pattanás helye

Hol van a pattanás? Erről árulkodik a helye!

Mindig kipattog az állán? Vagy az aknék inkább az arcán jelennek meg időről időre? Rendszeresen pattanások jellenk meg a T-vonalán? Ezek a jelek közölni szeretnének valamit Önnel! Sok minden derül ki abból, hol van a pattanás helye!

5 szépséggyilkos szokás, amiről azonnal szokjon le!

Ezek a szokások veszélyeztetik leginkább bőre szépségét és egészségét!

Összes cikk Szépség- bőr- és körömápolás témában