Indítsuk jól a napot! 5 lépés a boldog ébredésért

Indítsuk jól a napot! 5 lépés a boldog ébredésért

Kapcsolódó tünetek:

  • Pihenjük ki magunkat
A legtöbb embernek hét-nyolc óra alvásra van szüksége naponta, gyermekeknél, illetve a fejlődő szervezetű tinédzsereknél ez a szám magasabb. Ha csupán minimálisan is kevesebbet alszunk éjszakánként, máris érezhetővé válik, hogy romlik a koncentrációs képességünk és a hangulatunk. A pihentető alvás a friss reggeli ébredés zálogja, ezért igyekezzünk lefekvés előtt kifárasztani magunkat, rendszert vinni az esti életritmusunkba és pihentető körülményeket biztosítani a hálószobánkban.
  • Gondolkodjunk előre
A reggeli kapkodás az otthon hagyott telefonok és az idegesség első számú forrása. Igyekezzünk tehát már este előre készülni a reggelre. Készítsünk be magunknak reggelit, figyeljünk oda, hogy az esti fagyok miatt legyen jégoldó kéznél, illetve pénztárcánkat és kulcsainkat helyezzük egymás mellé a polcra.
  • Vezessünk be reggeli rituálékat
Nagyon fontos, hogy pozitív gondolatokkal, lehetőleg vidáman, de legalábbis békésen indítsuk a reggeleinket. Vezessünk be olyan rituálét, ami feltölt bennünket energiával. Ilyen boldogságtöltet lehet a gyermekünkkel töltött 10-20 perc beszélgetés a szülői ágyban, a kutya sétáltatása vagy kedvenc teánk elfogyasztása.
  • Mozogjunk reggel is
Sokaknak komoly problémát jelent a reggeli készülődés, mert nincsen meg a megfelelő energiaszint. Reggelente 10-15 perc könnyű mozgás segít ellazulni, feltölteni a testet energiával, és megalapozni a vidám folytatást. A kívánt hatás elérésében segíthet egy rövid kocogás, egy átmozgató program a szobabiciklin vagy akár kedvenc jóga mozdulatsoraink is.
  • Teremtsünk békés környezetet
A reggeli vidámsághoz és kiegyensúlyozottsághoz nélkülözhetetlen a kellemes környezet. Kapcsoljunk be zenét, a téli ünnepek alatt dugjuk be a hangulatvilágítást, vagy gyújtsuk meg kedvenc illatosított gyertyáinkat.
2019. december 28.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek