Betegség terhesen – Hogyan kerülhető el?

2018. április 21.

A várandósság alatt a kismamáknak óvatosnak kell lenniük. Törekedniük kell a betegségek elkerülésére, mert bizony áldott állapotban egy egyszerű lázzal járó nátha is komoly problémát jelenthet.

Betegség terhesen

Betegség terhesen

Influenza és megfázás terhesen

Ebben az időszakban a legjobb az lenne, ha el tudnánk kerülni a betegségeket, amiben a várandós vitaminok szedése segít leginkább. De sajnos védettséget nem adnak ezek sem, így a hagyományos gyógyszermentes kezelések és a terhesség alatt adható gyógyhatású készítmények és gyógyszerek jelenthetik a gyógyulást. Az inhalálás, a sóterápia, egyes terhesség alatt is fogyasztható gyógyteák (a csipkebogyó, bodza, citromfű és édeskömény) alkalmazása jótékony hatású. Ellenjavallt viszont a boróka, a fehér üröm, a szenna, a kutyabenge, a fodros mályva és a kamilla.

Lázcsillapítás terhesség alatt

Várandósság alatt nem ajánlott 38 fok alatt lázat csillapítani, hiszen a progeszteronnak is lehet hőmérsékletemelő hatása. Léteznek kismamáknak kifejlesztett fájdalomcsillapítók, melyek a láz lehúzására is alkalmasak, de fontos megjegyezni, hogy a lázas állapot nem jelent közvetlen veszélyt a magzatra. Az első trimeszterben a nagyon magas, 40 fok feletti láz okozhat vetélést, ezért ilyen esetben paracetamol hatóanyagú lázcsillapítók adhatók.

Hogyan védekezzünk a megbetegedés ellen a várandósság során?

A terhes vitaminok, emellett a C és D vitaminok fogyasztása, és a közösségi érintkezés kerülése a leghatásosabb védekezés.

Mikor kell orvoshoz fordulni?

24-36 órás tartós láz, és annak ismeretlen eredete esetén is forduljon orvoshoz! Ha úgy érzi,gyógyszeres kezelésre szorulhat, konzultáljon nőgyógyászával is!

BENU Online Gyógyszertár ajánlata: