Az első karácsony válás után

Az első karácsony válás után
A legfontosabb dolog az, hogy nyugodt és kiegyensúlyozott maradjon az ünnepek alatt. Tudjuk, hogy ez szinte lehetetlen, amikor összetört a szíve, de erősnek kell lennie! Támogatni szeretné a gyerekeit, hiszen ez az első karácsony a válás után és tudja, hogy gyermekei is össze vannak most zavarodva. Higgye el, a támogatásuk már ott elkezdődött, amikor a döntést meghozta, hogy új fejezetet kezd az életében és megszünteti rossz házasságát. A nyugodt és kiegyensúlyozott élet fontosabb, mint egy rossz házasságban együtt élő klasszikus család kényszeres fenntartása!

Fogadja el, ha nem irányíthat - miután megkísérelte átvenni az irányítást!

El kell fogadnunk, hogy gyermekeink ex-házastársunk új élettársával is találkoznak és együtt töltik az ünnepek egy részét. Családi hagyományok pusztultak el, változtak meg és az új hagyományok még nem alakultak ki. Néhány családban túl nagy jelentőséget kap az, hogy a gyerekek hol töltik a válás utáni első karácsonyt, pedig jobb - ha már elég idősek a döntéshez -, ha rájuk bízzuk a választást. Ha nincsen befolyása arra, hogy hol akarják tölteni a karácsonyt a gyerekek, akkor jobb, ha egyszerűen elfogadja döntésüket.

Kérdezze meg a gyerekeket, milyen karácsonyi hagyományokat akarnak tartani!

Hogyan derítheti ki, hogy mi lenne a legjobb a gyerekeknek? Tudja meg tőlük! Talán meg akarják őrizni a régi családi rítusokat, vagy ha ezek a hagyományok túl fájdalmasak, lehetséges, hogy új hagyományokat szeretnének teremteni. Tanácsunk az, hogy fontolja meg az új karácsonyi családi szokások létrehozását! Fontolja meg, hogy máshol töltik a karácsonyt, mint ahol eddig szokták! Ha mindig a nagyszülőknél ünnepeltek, akkor idén lehet, hogy érdemes volna az új otthonban tölteni az ünnepet! Az elhagyott családdal való találkozás fájdalmas lehet a gyermekek számára!

Beszéljen pozitívan - vagy egyáltalán ne - az ex-házastársáról!

Ez lehet a legjobb ajándék a gyerekeknek: kedvesség, szelídség és szeretet. Emlékezz a múltbeli karácsonyok örömeire és jó időire és ünnepelje az ex-partner pozitív jellemzőit! Ne hagyja, hogy családtagjai vagy barátai kritizálják exét a gyermekei előtt. Nem számít, milyen rosszul viselkedett ex-házastársa, fontos, hogy gyermekei előtt nyugodt és semleges maradjon. Növelheti boldogtalanságukat, fájdalmukat és a stresszt, ha negatív vagy kritikus hangnemben nyilatkozik a másikról. Természetes és egészséges, hogy szomorú, ahogy a válás után megélik az első karácsonyt, de ne hagyja, hogy a sértettség vagy az ítélkezés a sötét oldalra vonzzák - különösen a gyermekei előtt.

Segítsen gyermekeinek ajándékokat vásárolni és csomagolni az ex-partner számára!

Támogassa a gyerekeit, mert ők szeretnék megajándékozni az Ön exét, annak szüleit, és rokonait is. Vásárolja meg vagy segítsen megvásárolni az ajándékokat, hiszen gyerekeinek részt kell venniük normális karácsonyi készülődésben akkor is, ha a házasságának csak nemrég lett vége.

Adjon karácsonyra olyan ajándékokat, melyek segítenek gyermekeinek mindkét lakhelyüket otthonosnak tekinteni!

Ha a gyerekek az idő egy részét Önnel a másik részét pedig az ex-házastárssal töltik, akkor fontos, hogy mindkét helyet otthonosnak tudják tekinteni! Ajándéka így legyen olyan, mely segít ebben.

Maradjon egészséges, amennyire csak lehet!

Eleget aludt? Egészéges ételeket fogyasztott és vitaminokkal is feltöltötte a szervezet raktárait?  Furcsának tűnhet, de ebben az időben fokozottan figyelnie kell az egészségére, hiszen a stressz  nem segít a betegség elkerülésében! Kimerülten pedig úgy tűnhet, hogy lehetetlen túlélni a válás utáni első karácsonyt!

2020. december 18.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink