Az 5 legjobb bőrfiatalító tipp

2016. augusztus 15.

Kapcsolódó tünetek:

ráncos arcbőr

Következzen 5 hatékony bőrfiatalító tippünk!

1. Bőrszépítő vitaminok

A bőr szempontjából optimális összeállítás az A-, C- és E-vitaminokra épül.

Az A-vitamin csökkenti a szárazságból eredő ráncokat és javít a bőr feszességén, ezért különböző módszerekkel arcápoló készítményeket is dúsítanak vele. A-vitaminban (pontosabban béta-karotinban) gazdag táplálék a sárgarépa, a brokkoli, a zeller, az áfonya, a csipkebogyó, a joghurt, a petrezselyem, a máj. A C-vitamin természetes antioxidáns, amely az E-vitaminnal együtt megköti a szabad gyököket, javítja a bőr keringését, és részt vesz a kollagén képzésében. C-vitamint bevihetünk friss zöldségekkel és gyümölcsökkel, E-vitaminhoz pedig a zöld növényekből, a hüvelyesekből és a teljes kiőrlésű gabonákból juthatunk.

2. Hidratálás belülről és kívülről

Bőrünk fiatalos kinézetét a kollagén és rugalmas rostok biztosítják. A kor előrehaladtával a kollagén-termelés csökken, mely a ráncok megjelenéséhez vezet. Nem mindegBeautiful Young Woman with Clean Fresh Skin touching own face. Close up portrait.y azonban, hogy ez mennyi idő alatt, illetve milyen mértékben következik be. A bőrfiatalító krémek
egyik fontos tulajdonsága, hogy nem csak hidratálják a bőrt, de a kollagén-termelést is serkentik. Ahhoz, hogy a krémek hatékonyságukat maximálisan kifejthessék, elengedhetetlenül fontos, hogy az elvesztett nedvesség pótlásáról belsőleg is gondoskodjunk, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásával.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

3. Öregítő dohányzás

A dohányzásról bebizonyosodott, hogy csökkenti a bőr természetes rugalmasságát, illetve a kollagén termelődését, sőt felgyorsítja annak lebontását is. A dohányzás ráadásul „összehúzza” a bőrben lévő kis ereket, így kevesebb oxigén és tápanyag jut a sejtekhez, ami szintén felgyorsítja az öregedést. A dohányzás elhagyása nem csak a bőrünk szépsége, de egészségünk miatt is megszívlelendő!

4. Megkerülhetetlen fényvédelem

A  bőr öregedésében döntő szerepe van a túl sok, túl erős, védekezés nélküli napozásnak. Ezért – és főleg a bőrdaganatok megelőzése miatt is – kiemelten fontos, hogy a déli órákban kerüljük a direkt napsütést, viseljünk hosszú szárú és ujjú ruhadarabokat, széles karimájú kalapot és alkalmazzunk széles spektrumú fényvédő termékeket!

5.Természetes lifting

Ma már elérhető olyan esztétikai kezelés, amely ötvözi a legmodernebb technikát a természetes megoldásokkal. A biolifting nagy előnye, hogy nem kizárólag a kezelt ráncnál fejti ki hatását, hanem az arc egész területén indít el szöveti megújulást. Az injekciós kúra során csak természetes hatóanyagú készítményeket alkalmaznak, amelyek nem feltöltik a ráncokat, jóval inkább egy szelídebb, fokozatosabb és folyamatos anyagcsere javulást eredményeznek, optimalizálják a bőr működését az arc eredeti formájának, mimikájának a megőrzésével.

Cosmo-díjat nyert a Skincode 24h Sejtmegújító arckrém!

Cosmo-díjat nyert a Skincode 24h Sejtmegújító arckrém!

A 2018-as Cosmo Beauty Awardson 'A legjobb hidratáló gyógyszertári nappali arckrém' kategóriában győztes lett a Skincode 24h Sejtmegújító arckrém, melyet itthon kizárólag a BENU Gyógyszerárakban lehet kapni.

bőrápolási rutin

A bőrápolási rutin legfontosabb lépései

A bőr a test legnagyobb szerve, nem meglepő, ha ápolására és egészségére érdemes kiemelt figyelmet fordítani! Eláruljuk milyen rutint érdemes Önnek is bevezetnie!

Így készítsük fel bőrünket a tavaszra

Így készítsük fel bőrünket a tavaszra

A téli hideg után végre itt a tavasz, amire viszont nem árt felkészíteni a bőrünket. Az évszakok és az időjárás változása máshogy veszi igénybe a bőrt, így ápolni is máshogy kell és új termékekre van szüksége ahhoz, hogy mindig ragyogó lehessen.

A napozás veszélyei és előnyei

A napozás veszélyei és előnyei

A napozás pozitív hatásai és amikor veszélyes lehet.

5 fiatalító antioxidáns forrás – Így szépülhet belülről!

Ezek a hétköznapok legkönnyebben hozzáférhető antioxidáns forrásai