Amit a szexuális úton terjedő betegségekről tudnia kell!

2016. november 15.

Nemcsak a nemi betegek, hanem a nemi betegségek száma is növekszik: mára hatszor annyi vírus, baktérium és gomba okoz fertőzést, mint néhány évtizede – állítják a szakemberek.

Amit a szexuális úton terjedő betegségekről tudnia kell!

Szexuális betegségekre utaló jelek

Nem feltétlenül szükséges az egyéjszakás kaland után mindenkinek kivizsgáltatnia magát, ám az együttlétet követő két hétben fokozottan figyeljenek a tünetekre, mert a legtöbb nemi betegség tünetei ennyi idő alatt jelentkeznek. Ha viszketés, folyás, illetve kiütések jelennek meg a nemi szerven, mindenképp orvoshoz kell fordulni, ám lehetnek a szexuális úton terjedő betegségeknek olyan tünetei is, amelyek nem a nemi szerveken jelentkeznek. Ha az együttlét utáni hetekben panaszokat észlel, javasolt orvoshoz fordulni. Előfordul, hogy a tünetek egy része egy időre elmúlik, majd hónapokkal, vagy akár évekkel később visszatér, ám addigra sokkal nehezebb a kezelés, gyógyítás. A betegek ráadásul tünetmentes állapotban is fertőznek, ezért úgy adhatják tovább a betegséget, hogy nem is tudnak róla.

Amit a szexuális úton terjedő betegségekről tudnia kell!

Hogyan gyógyíthatók?

A szexuális úton terjedő betegségek többsége egyszerű gyógyszeres kezeléssel gyógyítható. Probléma viszont, hogy mivel a manapság használatos jó minőségű készítmények két-három nap alatt megszüntetik a tüneteket, sokan nem szedik az előírt ideig. Tudni kell azonban, hogy a gyógyszer akkor pusztítja el teljesen a szervezeten belüli mikroorganizmusokat, ha az előírt ideig, a tünetek megszűnését követően is szedi a beteg. A legtöbb szexuális úton terjedő betegség újból elkapható, tehát az elszenvedett, kikezelt kór sem nyújt védelmet.

Az orvosi diagnosztikai eljárások már nagyon fejlettek, számos betegség kimutatható otthoni gyorsteszttel is. Kapható már például olyan HIV teszt, ami húsz perc alatt nyálból kimutatja a fertőzöttséget, természetesen csak a fertőződést követő bizonyos idő eltelte után. Tudni kell viszont, hogy ezeknek a teszteknek nem 100 százalékos a biztonsága, ezért gyanú esetén, vagy ha fertőzést mutat ki, feltétlenül fel kell keresni a szakorvost.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • DuoFemin étrend kiegészítő tabletta vitaminokkal, ásványi anyagokkal és gyógynövényekkel 28x+28x

    DuoFemin étrend kiegészítő tabletta vitaminokk...

    <p>A jó közérzetért a menopauza idején -Komlóval és vörösherével a hőhullámok elviseléséért -Komlóval a pihentető alvásért -Magnéziummal és B6-vitaminnal az egészséges idegrendszerért -Kalciummal és D-vitaminnal az egészséges csontozatért</p>

    4 949 Ft helyett:4 199 Ft

Az impotencia pszichés okai

Ha a merevedési zavar hátterében nem szervi ok áll.

A 4 legnagyobb PCOS és inzulin rezisztencia tévhit

A 4 legnagyobb PCOS és inzulin rezisztencia tévhit

Túl sok helytelen információ kering az inzulin rezisztenciáról és a PCOS-ről, amelyeket szeretnénk most helyre tenni. Ezek a legnagyobb tévhitek velük kapcsolatosan!

Az endometriózis – Kialakulásának okai, tünetei és kezelése

Az endometriózis – Kialakulásának okai, tünetei és kezelése

Íme, a legfontosabb tudnivalók az egyre több nőt érintő betegség, az endometriózis kezeléséről, tüneteiről és a kialakulásának okairól.

Hüvelyi fertőzések

Hüvelyi fertőzések

Nincs olyan nő, aki élete során legalább egyszer ne szenvedne hüvelyfertőzéstől.

Karácsony veszekedés nélkül! 7 tanács a békés ünnepekhez

Karácsony veszekedés nélkül! 7 tanács a békés ünnepekhez

A karácsony a szeretet és a béke ünnepe, ehelyett a valóság valami egészen más: idegesség, boltokból boltokba rohangálás, állandó időzavar és veszekedések.