Allergiás gyermekek nyáron

2016. augusztus 10.

A gondtalan vakációhoz megfelelő előkészületek kellenek.

A nyár sokféle allergiás tünetet kiváltó növény virágzásának az ideje és bizony manapság többen kénytelenek megbirkózni a tavasztól őszig is tartó tünetekkel. Igen nagy problémát jelenthet, ha éjjel orrdugulás nehezíti az alvást, így ugyanis a gyermek fáradtabban ébred, és nappal is nyűgösebb.

A szénanátha mellett sok esetben lépnek fel asztmás tünetek is, ezeket ugyanúgy pollenek, és más allergének váltanak ki, így nyári időszakban még jobban kell ügyelnünk a gyermek megfelelő kezelésére.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • Otrivin allergia adagoló orrspray 15ml

    Otrivin allergia adagoló orrspray 15ml

    <p>Gyorsan és tartósan szünteti meg a légúti allergia következtében kialakuló orrdugulást és orrfolyást. Mérsékli az orrnyálkahártya duzzanatát, így megszűnnek a náthából és az orrdugulásból eredő kellemetlen tünetek.</p>

    2 449 Ft

Praktikus tanácsok

gyermek_allergia301

A helyesen beállított gyógyszeradagolás és az orvosi kontroll mellett egy allergiás gyermeket sem szabad megfosztani a mozgás örömétől.

Fontos az orvos által kiírt gyógyszerek folyamatos és az előírt adagban való alkalmazása. Ezeket a gyógyszereket érdemes körültekintően összekészíteni, legfőképpen akkor, ha nagyobb távolságra, hosszabb kikapcsolódásra indulunk. Utazás előtt érdemes felkeresni a gyerek orvosát, és gondoskodni arról, hogy a nyaralás alatt legyen nálunk elegendő mennyiségű gyógyszer. A gyógyszerek feliratása mellett kérjük ki az orvos véleményét a nyaralást érintő egyéb körülményekkel kapcsolatban is.

Hová megyünk?

A nyaralás idejének és helyének kiválasztásakor vegyük tekintetbe a legerősebb panaszt kiváltó növény virágzásának időszakát. Ezt könnyen megtehetjük pollennaptár segítségével, ennek köszönhetően a pihenést nem (annyira) zavarják majd az allergiás panaszok.

Ha megtehetjük, válasszunk tengerparti nyaralási célpontot. A mediterrán térségre jellemző növények eltérnek a hazai növényvilágtól, ennek köszönhetően az allergiás tünetek intenzitása jelentősen javulhat. A tengeri sós levegő az allergiás tünetek javulásában kiemelkedő szerepet játszik.

Amennyiben belföldön töltjük a szabadságunkat érdemes kipróbálni a sókabin-terápiát, ez a szolgáltatás már a legtöbb (wellness szolgáltatást nyújtó) szállodában elérhető, így élvezhetjük a gyulladáscsökkentő, légúttisztító hatást.

Az úti cél megválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy az egyes országrészekben a pollenkoncentráció mértéke eltérő, más tájegységekhez képest sokszoros eltérés is lehet.

A hegyi környezet nem csupán túrázási, sportolási lehetőségeket nyújthat, tiszta levegőjével hozzájárul az allergiás betegek állapotának javulásához. A magasság emelkedésével a légszennyezettség és az allergénkoncentráció is csökken.

Az Allegra® Forte előnyös tulajdonságainak köszönhetően jelentősen javítja a bőrallergiás (krónikus csalánkiütéses) betegek életminőségét, segít a tünetek csillapításában.

A rovarcsípés allergia – 7 dolog, amit tudni kell róla!

Rovarcsípés allergiát hazánkban leginkább a méhek és a darazsak csípése válthat ki.

Macskaallergia – Minden, amit tudnunk kell róla

Macskaallergia – Minden, amit tudnunk kell róla

A macskaallergiáról még mindig sok féligazság és tévhit kering, pedig a betegség a legtöbbször előforduló állatallergiák közé tartozik. Összeszedtük, kik az allergia érintettjei, hogy alakul ki a betegség, melyek a tünetei, és azok kezelhetők-e.

Pollenallergia – Tünetek és kezelés

Pollenallergia – Tünetek és kezelés

Bedugult, kipirosodott orr, viszkető szemek – ezek a pollenallergia leggyakoribb tünetei, melyeken gyógyszerekkel vagy egy speciális immunterápiával lehet enyhíteni.

A legfontosabb kérdések és válaszok az allergiáról

A legfontosabb kérdések és válaszok az allergiáról

Évről évre egyre több az allergiás, ennek ellenére a legtöbben csak keveset tudunk immunrendszerünk ezen reakciójáról. Ebből adódóan összegyűjtöttük a legalapvetőbb kérdéseket és válaszokat.

Krónikus csalánkiütés és kezelése

Krónikus csalánkiütés és kezelése

A csalánkiütés, vagy más néven urticaria jelenleg a lakosság közel 20 százalékát érintő allergiás bőrbetegség. A csalánkiütés oka a hisztamin felszabadulása a bőrben.