Allergiás gyermekek nyáron

2016. augusztus 10.

A gondtalan vakációhoz megfelelő előkészületek kellenek.

A nyár sokféle allergiás tünetet kiváltó növény virágzásának az ideje és bizony manapság többen kénytelenek megbirkózni a tavasztól őszig is tartó tünetekkel. Igen nagy problémát jelenthet, ha éjjel orrdugulás nehezíti az alvást, így ugyanis a gyermek fáradtabban ébred, és nappal is nyűgösebb.

A szénanátha mellett sok esetben lépnek fel asztmás tünetek is, ezeket ugyanúgy pollenek, és más allergének váltanak ki, így nyári időszakban még jobban kell ügyelnünk a gyermek megfelelő kezelésére.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • Otrivin allergia adagoló orrspray 15ml

    Otrivin allergia adagoló orrspray 15ml

    <p>Gyorsan és tartósan szünteti meg a légúti allergia következtében kialakuló orrdugulást és orrfolyást. Mérsékli az orrnyálkahártya duzzanatát, így megszűnnek a náthából és az orrdugulásból eredő kellemetlen tünetek.</p>

    2 149 Ft

Praktikus tanácsok

gyermek_allergia301

A helyesen beállított gyógyszeradagolás és az orvosi kontroll mellett egy allergiás gyermeket sem szabad megfosztani a mozgás örömétől.

Fontos az orvos által kiírt gyógyszerek folyamatos és az előírt adagban való alkalmazása. Ezeket a gyógyszereket érdemes körültekintően összekészíteni, legfőképpen akkor, ha nagyobb távolságra, hosszabb kikapcsolódásra indulunk. Utazás előtt érdemes felkeresni a gyerek orvosát, és gondoskodni arról, hogy a nyaralás alatt legyen nálunk elegendő mennyiségű gyógyszer. A gyógyszerek feliratása mellett kérjük ki az orvos véleményét a nyaralást érintő egyéb körülményekkel kapcsolatban is.

Hová megyünk?

A nyaralás idejének és helyének kiválasztásakor vegyük tekintetbe a legerősebb panaszt kiváltó növény virágzásának időszakát. Ezt könnyen megtehetjük pollennaptár segítségével, ennek köszönhetően a pihenést nem (annyira) zavarják majd az allergiás panaszok.

Ha megtehetjük, válasszunk tengerparti nyaralási célpontot. A mediterrán térségre jellemző növények eltérnek a hazai növényvilágtól, ennek köszönhetően az allergiás tünetek intenzitása jelentősen javulhat. A tengeri sós levegő az allergiás tünetek javulásában kiemelkedő szerepet játszik.

Amennyiben belföldön töltjük a szabadságunkat érdemes kipróbálni a sókabin-terápiát, ez a szolgáltatás már a legtöbb (wellness szolgáltatást nyújtó) szállodában elérhető, így élvezhetjük a gyulladáscsökkentő, légúttisztító hatást.

Az úti cél megválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy az egyes országrészekben a pollenkoncentráció mértéke eltérő, más tájegységekhez képest sokszoros eltérés is lehet.

A hegyi környezet nem csupán túrázási, sportolási lehetőségeket nyújthat, tiszta levegőjével hozzájárul az allergiás betegek állapotának javulásához. A magasság emelkedésével a légszennyezettség és az allergénkoncentráció is csökken.

Az Allegra® Forte előnyös tulajdonságainak köszönhetően jelentősen javítja a bőrallergiás (krónikus csalánkiütéses) betegek életminőségét, segít a tünetek csillapításában.

Életmódtippek asztmásoknak a könnyebb mindennapokért

Az asztma Magyarországon nagyon sok embert érint, legyen szó enyhébb vagy súlyosabb változatáról. Ez a betegség, vagy inkább tünetegyüttes elhanyagolva megnehezíthet az életünket, ám ha néhány dologra odafigyelünk, sokkal könnyebbé tehetjük a mindennapokat!

Allergiája van? Szénanáthától szenved tavasszal és egész nyáron?

5 természetes módszer, amely segít a szénanátha és az allergiás tünetek enyhítésében.

Csökkenthetők a pollenallergia tünetei

Az allergia mára népbetegséggé vált, több millió ember életét keseríti meg csak Magyarországon.

Legyen óvatos! 4 dolog, ami allergiát okozhat karácsonykor

Legyen óvatos! 4 dolog, ami allergiát okozhat karácsonykor

Allergiás? Ezekre nagyon figyeljen oda az ünnepek alatt!

Az asztma oka, tünetei és kezelése

Az asztma oka, tünetei és kezelése

Ezért nagyon fontos, hogy időben felismerje az asztmát!