Allergiás gyermekek nyáron

2016. augusztus 10.

A gondtalan vakációhoz megfelelő előkészületek kellenek.

A nyár sokféle allergiás tünetet kiváltó növény virágzásának az ideje és bizony manapság többen kénytelenek megbirkózni a tavasztól őszig is tartó tünetekkel. Igen nagy problémát jelenthet, ha éjjel orrdugulás nehezíti az alvást, így ugyanis a gyermek fáradtabban ébred, és nappal is nyűgösebb.

A szénanátha mellett sok esetben lépnek fel asztmás tünetek is, ezeket ugyanúgy pollenek, és más allergének váltanak ki, így nyári időszakban még jobban kell ügyelnünk a gyermek megfelelő kezelésére.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • Otrivin allergia adagoló orrspray 15ml

    Otrivin allergia adagoló orrspray 15ml

    <p>Gyorsan és tartósan szünteti meg a légúti allergia következtében kialakuló orrdugulást és orrfolyást. Mérsékli az orrnyálkahártya duzzanatát, így megszűnnek a náthából és az orrdugulásból eredő kellemetlen tünetek.</p>

    2 499 Ft

Praktikus tanácsok

gyermek_allergia301

A helyesen beállított gyógyszeradagolás és az orvosi kontroll mellett egy allergiás gyermeket sem szabad megfosztani a mozgás örömétől.

Fontos az orvos által kiírt gyógyszerek folyamatos és az előírt adagban való alkalmazása. Ezeket a gyógyszereket érdemes körültekintően összekészíteni, legfőképpen akkor, ha nagyobb távolságra, hosszabb kikapcsolódásra indulunk. Utazás előtt érdemes felkeresni a gyerek orvosát, és gondoskodni arról, hogy a nyaralás alatt legyen nálunk elegendő mennyiségű gyógyszer. A gyógyszerek feliratása mellett kérjük ki az orvos véleményét a nyaralást érintő egyéb körülményekkel kapcsolatban is.

Hová megyünk?

A nyaralás idejének és helyének kiválasztásakor vegyük tekintetbe a legerősebb panaszt kiváltó növény virágzásának időszakát. Ezt könnyen megtehetjük pollennaptár segítségével, ennek köszönhetően a pihenést nem (annyira) zavarják majd az allergiás panaszok.

Ha megtehetjük, válasszunk tengerparti nyaralási célpontot. A mediterrán térségre jellemző növények eltérnek a hazai növényvilágtól, ennek köszönhetően az allergiás tünetek intenzitása jelentősen javulhat. A tengeri sós levegő az allergiás tünetek javulásában kiemelkedő szerepet játszik.

Amennyiben belföldön töltjük a szabadságunkat érdemes kipróbálni a sókabin-terápiát, ez a szolgáltatás már a legtöbb (wellness szolgáltatást nyújtó) szállodában elérhető, így élvezhetjük a gyulladáscsökkentő, légúttisztító hatást.

Az úti cél megválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy az egyes országrészekben a pollenkoncentráció mértéke eltérő, más tájegységekhez képest sokszoros eltérés is lehet.

A hegyi környezet nem csupán túrázási, sportolási lehetőségeket nyújthat, tiszta levegőjével hozzájárul az allergiás betegek állapotának javulásához. A magasság emelkedésével a légszennyezettség és az allergénkoncentráció is csökken.

Az Allegra® Forte előnyös tulajdonságainak köszönhetően jelentősen javítja a bőrallergiás (krónikus csalánkiütéses) betegek életminőségét, segít a tünetek csillapításában.

Ezekre készüljön, ha allergia vizsgálat előtt áll

Ezekre készüljön, ha allergia vizsgálat előtt áll

Az allergia az immunrendszerünk védekezése különböző anyagokkal szemben. Annak érdekében, hogy kiderüljön, pontosan mi okozza váltja ki ezt a reakciót, allergiavizsgálatot kell elvégeztetnünk.

A rovarcsípés allergia – 7 dolog, amit tudni kell róla!

Rovarcsípés allergiát hazánkban leginkább a méhek és a darazsak csípése válthat ki.

Macskaallergia – Minden, amit tudnunk kell róla

Macskaallergia – Minden, amit tudnunk kell róla

A macskaallergiáról még mindig sok féligazság és tévhit kering, pedig a betegség a legtöbbször előforduló állatallergiák közé tartozik. Összeszedtük, kik az allergia érintettjei, hogy alakul ki a betegség, melyek a tünetei, és azok kezelhetők-e.

Pollenallergia – Tünetek és kezelés

Pollenallergia – Tünetek és kezelés

Bedugult, kipirosodott orr, viszkető szemek – ezek a pollenallergia leggyakoribb tünetei, melyeken gyógyszerekkel vagy egy speciális immunterápiával lehet enyhíteni.

A legfontosabb kérdések és válaszok az allergiáról

A legfontosabb kérdések és válaszok az allergiáról

Évről évre egyre több az allergiás, ennek ellenére a legtöbben csak keveset tudunk immunrendszerünk ezen reakciójáról. Ebből adódóan összegyűjtöttük a legalapvetőbb kérdéseket és válaszokat.