A tökéletes bőr 5 aranyszabálya

2018. március 13.

Sokszor irigykedünk azokra, akiknek már ránézésre is tökéletes a bőrük, pedig egyáltalán nem is olyan nehéz ezt elérni. Összeírtunk, mi az az 5 aranyszabály, amit ha betartunk, mindig üde és ragyogó lehet az arcbőrünk!

A tökéletes bőr 5 aranyszabálya, szépségtippek, bőrápolás, arcápolás

A tökéletes bőr 5 aranyszabálya, szépségtippek, bőrápolás, arcápolás

A tökéletes bőr egyáltalán nem vágyálom, hanem inkább munka és odafigyelés, melyek árán kisebb erőfeszítéssel is elérhető. Ehhez csak ismernünk kell azokat az aranyszabályokat, melyeket nem érdemes kihagynunk a mindennapi szépségápolási rutinból. De melyek is ezek?

Sok-sok folyadék

A bőr hidratálás nem a krémeknél kezdődik, hanem a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelnél. Ha ez nincsen meg, a legdrágább ápolók használata mellett is lehet száraz és fakó a bőrünk. Napi 2-3 liter víz már teljesen jó, de persze a környezeti hatások is befolyásolhatják, mennyit érzünk elégnek. Egy viszont biztos: bőrünk meghálálja majd azt a plusz egy palack vizet!

Megfelelő hidratálás

A folyadékbevitel mellett azért elengedhetetlen, hogy a megfelelő termékekkel helyileg is hidratáljuk bőrünket. Ez akkor lesz hatékony, ha a bőrtípusunknak megfelelő hidratálót választunk és más krémet viszünk fel éjszakára mint nappalra. A krém hatását nappal megspékelhetjük még egy kis hidratáló permettel, ami gyorsan felfrissíti arcbőrünket és visszaadja fényét.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • Neogranormon kenőcs 25g

    Neogranormon kenőcs 25g

    <p>A Neogranormon kenőcs hámosító, a bőr felmaródása, valamint kisebb hámhiányok kezelésére szolgáló kenőcs. Összetevőinek komplex hatása révén védi a hámsejteket, így az egészséges hámréteget is.</p>

    1 899 Ft

Éjszakai ápolás

Sokszor előfordul, hogy úgy fekszünk le aludni, hogy nem adtuk meg bőrünknek a kellő ápolást. Lehet, hogy a tisztítás megvolt, de nagyon fontos a megfelelő tápanyagbevitel is. Bőrünk éjjel regenerálódik, ilyenkor építi be a tápanyagokat, úgyhogy érdemes estére sűrűbb, igazán tápláló krémekkel, szérumokkal segíteni ebben. Az esti rutin része lehet az is, hogy pakolást, arcmaszkot teszünk fel, nyugtató termékeket használunk.

Alapos tisztítás

A szakértők szerint a bőrünket naponta két alkalommal kell megtisztítanunk: felkelés után és lefekvés előtt. Emellett még szóba jöhet az is, ha sportolás után extra tisztítást igényel. A lényeg, hogy reggel elég lehet egy friss vizes arcmosás is, finoman átitatva a bőrfelületet. Este viszont már alaposabb munkát kell végeznünk. Ilyenkor kerülnek szóba a habzó lemosók, tonikok. Aki gyors ápoló és tisztító megoldásra vágyik, használhat például micellás vizet is, ami nagyon hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket. Zsíros bőrűek pedig kereshetnek olyan készítményeket, amelyek csökkenthetik a fénylést és kordában tarthatják a faggyútermelődést.

Elég alvás

Sokszor szinte bármit tehetünk bőrünk szépségének érdekében, de ha nem alszunk eleget, akkor nem sokra megyünk vele. Hiszen, ahogyan azt már korábban írtunk, alvás közben regenerálódik a bőr, és ha erre nincs elég ideje, az bizony meglátszik rajta. Egy 7-8 órás pihentető alvás csodákra képes, főleg akkor, ha erre minden nap van módunk. Ráadásul nem is csak a regeneráció miatt: aki ugyanis alváshiányban szenved, stresszesebbé is válhat, ami szintén nem kedvező bőre állapotának.

Az arcbőr érzékenysége

Az arcbőr érzékenysége

A helyes arctisztításhoz tisztában kell lennünk az arcbőr felépítésével, igényeivel és érzékenységeivel is. A BENU cikke minden kérdésre választ ad!

Ennyi mindenre jó a teafaolaj

Ennyi mindenre jó a teafaolaj

Annak ellenére, hogy tudományos tényekkel nincsenek bizonyítva a teafaolaj jótékony hatásai, rengetegen esküdnek erre az Ausztráliából származó illóolajra, hiszen a gyakorlatban mégis beválik. Lássuk, hogy mi mindenre lehet alkalmazni!

A nyári bőrápolás legfontosabb szabályai

A nyári bőrápolás legfontosabb szabályai

Az év legszebb időszakában nincs is jobb időtöltés, mint lenge ruhában a szabad ég alatt pihenni, olvasni vagy zenét hallgatni. Ekkor azonban fokozottan kell figyelnünk bőrünk védelmére és ápolására.

A 7 legfontosabb szűrővizsgálat nőknek

A megelőzés nagyon fontos kulcsszó a betegségek elkerülése tekintetében. Sok, akár halálos kimenetelű betegség is elkerülhető, ha időben felfedezik. Ehhez azonban rendszeresen vizsgálatokon kell részt vennünk. Összegyűjtöttük a legfontosabb női szűrővizsgálatokat. Ne sajnáljuk rájuk az időt, tervezzük meg pontosan és tegyük életünk szerves részévé azokat!

Francia nők szépségtippjei

Francia nők szépségtippjei

Mi a titka a francia nők messze földön híres, természetes és kortalan szépségének? Akár a makulátlan arcbőr, akár az egészségese fénylő hajkorona, akár a tökéletesen felöltöztetett hibátlan alak jut eszünkbe róluk, mind azt mutatja: tudnak valamit.

Összes cikk Életmód témában