A tökéletes bőr 5 aranyszabálya

2018. március 13.

Sokszor irigykedünk azokra, akiknek már ránézésre is tökéletes a bőrük, pedig egyáltalán nem is olyan nehéz ezt elérni. Összeírtunk, mi az az 5 aranyszabály, amit ha betartunk, mindig üde és ragyogó lehet az arcbőrünk!

A tökéletes bőr 5 aranyszabálya, szépségtippek, bőrápolás, arcápolás

A tökéletes bőr 5 aranyszabálya, szépségtippek, bőrápolás, arcápolás

A tökéletes bőr egyáltalán nem vágyálom, hanem inkább munka és odafigyelés, melyek árán kisebb erőfeszítéssel is elérhető. Ehhez csak ismernünk kell azokat az aranyszabályokat, melyeket nem érdemes kihagynunk a mindennapi szépségápolási rutinból. De melyek is ezek?

Sok-sok folyadék

A bőr hidratálás nem a krémeknél kezdődik, hanem a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelnél. Ha ez nincsen meg, a legdrágább ápolók használata mellett is lehet száraz és fakó a bőrünk. Napi 2-3 liter víz már teljesen jó, de persze a környezeti hatások is befolyásolhatják, mennyit érzünk elégnek. Egy viszont biztos: bőrünk meghálálja majd azt a plusz egy palack vizet!

Megfelelő hidratálás

A folyadékbevitel mellett azért elengedhetetlen, hogy a megfelelő termékekkel helyileg is hidratáljuk bőrünket. Ez akkor lesz hatékony, ha a bőrtípusunknak megfelelő hidratálót választunk és más krémet viszünk fel éjszakára mint nappalra. A krém hatását nappal megspékelhetjük még egy kis hidratáló permettel, ami gyorsan felfrissíti arcbőrünket és visszaadja fényét.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • Eucerin bőrápoló olaj 125ml

    Eucerin bőrápoló olaj 125ml

    <p class="subtitle">Hatékony a terhességi csíkok megelőzésére vagy csökkentésére</p> <div class="description"> <p>Kizárólag 100%-ban termésetes olajok segítségével növeli az érzékeny bőr rugalmasságát, még a terhesség alatt is.</p> </div>

    4 299 Ft

Éjszakai ápolás

Sokszor előfordul, hogy úgy fekszünk le aludni, hogy nem adtuk meg bőrünknek a kellő ápolást. Lehet, hogy a tisztítás megvolt, de nagyon fontos a megfelelő tápanyagbevitel is. Bőrünk éjjel regenerálódik, ilyenkor építi be a tápanyagokat, úgyhogy érdemes estére sűrűbb, igazán tápláló krémekkel, szérumokkal segíteni ebben. Az esti rutin része lehet az is, hogy pakolást, arcmaszkot teszünk fel, nyugtató termékeket használunk.

Alapos tisztítás

A szakértők szerint a bőrünket naponta két alkalommal kell megtisztítanunk: felkelés után és lefekvés előtt. Emellett még szóba jöhet az is, ha sportolás után extra tisztítást igényel. A lényeg, hogy reggel elég lehet egy friss vizes arcmosás is, finoman átitatva a bőrfelületet. Este viszont már alaposabb munkát kell végeznünk. Ilyenkor kerülnek szóba a habzó lemosók, tonikok. Aki gyors ápoló és tisztító megoldásra vágyik, használhat például micellás vizet is, ami nagyon hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket. Zsíros bőrűek pedig kereshetnek olyan készítményeket, amelyek csökkenthetik a fénylést és kordában tarthatják a faggyútermelődést.

Elég alvás

Sokszor szinte bármit tehetünk bőrünk szépségének érdekében, de ha nem alszunk eleget, akkor nem sokra megyünk vele. Hiszen, ahogyan azt már korábban írtunk, alvás közben regenerálódik a bőr, és ha erre nincs elég ideje, az bizony meglátszik rajta. Egy 7-8 órás pihentető alvás csodákra képes, főleg akkor, ha erre minden nap van módunk. Ráadásul nem is csak a regeneráció miatt: aki ugyanis alváshiányban szenved, stresszesebbé is válhat, ami szintén nem kedvező bőre állapotának.

Cosmo-díjat nyert a Skincode 24h Sejtmegújító arckrém!

Cosmo-díjat nyert a Skincode 24h Sejtmegújító arckrém!

A 2018-as Cosmo Beauty Awardson 'A legjobb hidratáló gyógyszertári nappali arckrém' kategóriában győztes lett a Skincode 24h Sejtmegújító arckrém, melyet itthon kizárólag a BENU Gyógyszerárakban lehet kapni.

bőrápolási rutin

A bőrápolási rutin legfontosabb lépései

A bőr a test legnagyobb szerve, nem meglepő, ha ápolására és egészségére érdemes kiemelt figyelmet fordítani! Eláruljuk milyen rutint érdemes Önnek is bevezetnie!

Így készítsük fel bőrünket a tavaszra

Így készítsük fel bőrünket a tavaszra

A téli hideg után végre itt a tavasz, amire viszont nem árt felkészíteni a bőrünket. Az évszakok és az időjárás változása máshogy veszi igénybe a bőrt, így ápolni is máshogy kell és új termékekre van szüksége ahhoz, hogy mindig ragyogó lehessen.

Hideg-, melegfront, kettősfront hatásai

Hideg-, melegfront, kettősfront hatásai

8 hatás, melyet az időjárás változása gyakorol testünkre. Gondolta volna, hogy ez mind az időjárás miatt van? Az eső és a nyári téli időjárás nem csak hangulatunkat, de szervezetünk működését is befolyásolja.

pattanás helye

Hol van a pattanás? Erről árulkodik a helye!

Mindig kipattog az állán? Vagy az aknék inkább az arcán jelennek meg időről időre? Rendszeresen pattanások jellenk meg a T-vonalán? Ezek a jelek közölni szeretnének valamit Önnel! Sok minden derül ki abból, hol van a pattanás helye!

Összes cikk Életmód témában