A száraz, vízhiányos bőr

2013. december 2.

Kapcsolódó tünetek:

ráncos arcbőr, száraz bőr

A bőr épségének megőrzése, a bőrápolás minden bőrtípus esetében alapvető fontosságú.

A bőr szerkezete és működése révén védi a szervezetet a környezet különböző károsító (mechanikai, hő, fény, vegyi, kórokozók stb.) behatásaival szemben.

Bőrtípusunkat örökletes valamint környezeti tényezők befolyásolják. A mindennapi bőrápolás során, illetve kozmetikai termékek vásárlása előtt fontos tudnunk, hogy milyen bőrtípusba tartozunk. Bőrtípusunk ismeretében ápolhatjuk megfelelően bőrünket, minden kozmetikai termék bőrtípustól függően használandó.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • Skincode Regeneráló éjszakai arckrém - normál és száraz bőrre 50ml

    Skincode Regeneráló éjszakai arckrém - normál...

    <p>Ez a gazdag és selymes állagú krém éjszaka fejti ki a hatását, amikor a bőr természeténél fogva megújul. Csökkenti a ráncokat és javítja a bőr rugalmasságát. A krém CM-Glucan-t és az egyedi BioNymph Peptide-ot tartalmaz, amelyek segítik a kollagén megújítását és előállítását, és aktiválják a DNS-javító funkciót. Reggelre a bőr rugalmasabbá, feszesebbé és hidratáltabbá válik.  </p>

    13 490 Ft

A száraz bőr kialakulásának okai

A száraz bőr kialakulásának belső tényezői között a genetikai adottságok, a hormonális hatások, a bőr biológiai öregedése valamint különböző betegségek (lázas betegségek, cukorbetegség, emésztőrendszeri és hormonális zavarok) szerepelhetnek. Külső tényezők között a klíma illetve a környezet hatásait, az alacsony pártartalmú helyiségekben való tartózkodást, a vízelvonó hatású (glicerines) kozmetikumok túlzott alkalmazását, a napsugárzás okozta bőröregedést (túlzott napozás, szoláriumozás), a vegyi hatásokat, a terápiás kezeléseket illetve a táplálkozást említhetjük meg.vizhb301

A száraz bőr jellemzői

A természetes hidratáló faktor, az urea mennyisége csökken a száraz bőrben, ezért a bőr kevesebb nedvességet képes megkötni, egyre több és több vizet veszít, valamint kevesebb a természetes lipidek mennyisége is. Felborul az egyensúly a lipid és a nedvesség tartalom között, melynek következtében érdes, fakó színű, petyhüdt, nyúlós tapintású lesz a bőr, feszül, viszket. Pórusai szűkek, melyekben fonalszerű tűkomédók képződhetnek.

Kezelés, ápolás

A cél az, hogy minél több nedvesség jusson a bőrbe mind külsőleg, mind belsőleg. Fogyasszunk sok folyadékot, friss, tiszta víz, zöldség- és gyümölcslevek formájában. Táplálkozásunkkal vagy táplálék kiegészítőkkel antioxidánsokat, vitaminokat (A, E, C) vihetünk be, melyek segítenek bőrünk védelmében.

Használjunk E- és B-vitamint tartalmazó, kevésbé izgató hidratáló krémeket, testápolót, ajakápolót. Mosakodáshoz, fürdéshez, testápoláshoz leginkább mosakodószappan használata javasolt, mely nem irritálja, szárítja a bőrt.

Nyári hőségben a fokozott verejtékezés miatt kevesebb a bőr krémigénye. Ilyenkor alkoholmentes arctonikok segítségével távolíthatjuk el a felesleges verejtéket. Ne napozzunk mértéktelenül, mivel az tovább szárítja a bőrt. Napozás után használjunk napozás utáni hidratáló testápolót.

Hideg, szeles, téli időszakban a bőr védelme érdekében szükséges a megfelelő, zsírosabb hidratáló krémek használata. Ilyenkor segíthet a párologtatás is a lakásban. Kezeinket kesztyű viselésével is védhetjük a zord időjárástól.

Tartózkodjunk sokat a friss levegőn, kerüljük a szennyezett levegőjű, füstös helyeket. A száraz bőrbe könnyebben felszívódhatnak a káros vegyi anyagok, kerüljük ezek használatát, használjunk védőkesztyűt, védőkrémet.

Bőrünk őre a hialuronsav2

Bőrünk őre: a hialuronsav

Mindannyiunk rendelkezik vele, s mindannyian elveszítjük egy idő után, majd lázasan küzdünk, hogy hiányát pótoljuk. A bőrünk fiatalságáért felelős, természetes anyagot, a hialuronsavat mutatjuk most be.

A téli bőrápolás 5 legfontosabb szabálya

A téli bőrápolás 5 legfontosabb szabálya

A hideg beköszöntével nem csupán a ruhatárunkat kell lecserélnünk, de ápolószereinket is, hiszen télen teljesen más ápolásra van szüksége bőrünknek.

Naptej kisokos – Tippek, típusok és faktorszámok

Naptej kisokos – Tippek, típusok és faktorszámok

Nyáron gyakran elfeledkezünk bőrünk védelméről, pedig komoly egészségügyi következményei is lehetnek ennek. Bár bőrünk védelmi rendszerrel rendelkezik, egy átlagos felnőtt csak 20 percet tud eltölteni direkt napfényben leégés nélkül.

Terhességi csíkok – 5 tipp, hogy tüntessük el őket

Terhességi csíkok – 5 tipp, hogy tüntessük el őket

A várandósság a női lét egyik legszebb időszaka, annak ellenére, hogy nem mindig felhőtlen. Gyakran jár rosszullétekkel, a testünk megváltozik, és sok esetben terhességi csíkok is megjelennek a bőrünkön.

Az idén is Cosmo-díjat nyert a Skincode

Az idén is Cosmo-díjat nyert a Skincode

A 2019-es Cosmo Beauty Awards-on az olvasók szavazatai alapján „a legjobb szemránckrém” díjat a Skincode Essentials fiatalító szemkörnyékápoló krémünk nyerte el, mely itthon kizárólag a BENU Gyógyszerárakban kapható.