A stressz ellen

A stressz ellen

 

A magyar emberek 15%-at szenved olyan betegségektől, amelyek a folytonos stressz miatt alakultak ki.

A negatív stressz nemcsak a hétköznapok minőségét (közérzet, munkateljesítményünket, stb.) roncsolja, hanem az immunrendszer normál működését is.

Sajnos gyakori, hogy a stressz elűzésére sokan rossz megoldást választanak, dohányoznak, alkoholt, energiatalokat isznak, melyek rövid időre segíthetnek, ám hosszú távú hatások ártalmasak.

Szerencsére vannak egészséges módszerek is stresszűzésre, ilyen a rendszeres mozgás, a masszázs, a pszichés támogatás, és nem mellesleg a patikákban számtalan „fegyver” áll rendelkezésünkre. A teljesség igénye nélkül következzék néhány.

Vitaminok

Energiát adnak a B-vitaminok: támogatják az immunrendszert, jó hatásúak kimerültség és koncentrációs problémák esetén, és emésztéssegítő hatásúak.

Illóolajok

Stresszhelyzetek esetére legyen nálunk "túlélőcsomag" illóolajokból. A párologtatóba tett levendulaolaj remek stresszűző. Fejfájásra jó a menta és a bazsalikom.

Kalcium

A kálcium nem csupán csonterősítő, az idegrendszerre is jótékonyan hat. Fogyasszunk tehát bőven tejet, tejtermékeket és zöld színű zöldségeket.

Fürdőadalékok

Otthon is elkészíthetjük, de a patikákban ellenőrzött, kiváló minőségű és elérhető árú termékek széles palettájáról válogathatunk.

Magnézium

Javasolt magnéziumban bővelkedő élelmiszereket fogyasztani, ugyanis nyugtató hatása van. Néhány példa: teljes kiőrlésű kenyér, rizsben, tökmag, dió és mogyorófélék, zöld színű zöldségek.

Tea

Általa kifinomulnak az érzékszervek, kitisztítja az elmét, harmóniát és jó közérzetet alakít ki. Illata italként, fürdőgélként és parfümként is energiát ad.

Macskagyökér

A macskagyökér remek természetes gyógyszer stressz, szorongás sőt, akár álmatlanság esetén is. A növényban olyan hatóanyag van, mely nyugtató és feszültségoldó hatású.

Figyelem! Bármilyen hatóanyagról is legyen szó, mindig ellenőrzött forrásból származó, megbízható helyen vásárolt terméket válasszon.

 
2016. március 28.

Kiemelt ajánlatunk