A sör 7 áldásos hatása

A sör 7 áldásos hatása

Kapcsolódó tünetek:

Mikor az alkohol egészségünkre gyakorolt jótékony hatásairól van szó, azonnal a bor kerül figyelmünk központjába. Ennek oka az a nézet, mely szerint a vörösbor rendszeres fogyasztásával viszonylagosan magas zsírtartalmú táplálkozás mellett is alacsony marad a különböző szívbetegségek kialakulásának kockázata. A legújabb kutatások azonban kimutatták, hogy bármiféle alkohol mérsékelt fogyasztása – természetesen beleértve a sört is – hasonló eredményre vezethet. Összességében a következő előnyei lehetnek a mérsékelt sörfogyasztásának:
  • A mérsékelt sörfogyasztó férfiak esetében akár 30-35%-kal kevesebb a szívinfarktus előfordulása, mint az absztinenseknél. Ennek oka az lehet, hogy a kisebb mennyiségű alkohol fogyasztása, feltételezve az egészséges májműködést, csökkenti a vér LDL-koleszterin-szintjét, ami a keringési megbetegedések egyik kockázati tényezőjét semlegesíti.
  • A sör mérsékelt fogyasztása csökkenti a test krónikus gyulladását, ezzel együtt pedig több betegség előfordulását is, mint például a reumatoid artritiszét. Angliában végzett vizsgálatok szerint 1 pohár sör fogyasztása akár 31%-kal is csökkentheti a betegség kialakulásának esélyét.
  • A gyulladáscsökkentő hatása miatt a mérsékelt sörfogyasztás csökkentheti a 2-es típusú diabétesz kialakulásának esélyét.
  • A sörben lévő gabonák segítik a szájban lévő mikrobák elleni küzdelmet. Bár a rendszeres fogmosást nem helyettesíti a sör, hozzájárulhat szájhigiéniánk fenntartásához.
  • Ahogy sok alkoholos ital, a sör is jelentősen csökkentheti a vesekő kialakulásának kockázatát. Az amerikai nefrológus szövetség kiadványában megjelent tanulmány szerint akár 41%-kal.
  • A sörnek magas a szilikon tartalma, ami csontjaink egészségének megőrzésében játszik fontos szerepet. A mérsékelt fogyasztás hatására csökkenhet a csontritkulás kialakulásának esélye, vagy lassulhat annak folyamata.
  • A sör fokozza az agyműködést. Azoknál a 65 év felettieknél, akik a kísérlet egy hete alatt minimális adag alkoholt fogyasztottak, kisebb volt a demencia kialakulásának esélye, mint azoknál, akik egyáltalán nem vagy sokkal többet ittak. A tanulmány arra is rámutatott, hogy napi 1-2 egységnyi alkohol javítja a nők  kognitív funkcióit.
2019. szeptember 20.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek