A roboráló étrend

2015. december 18.

A test leromlásnak több oka is lehet, hosszan tartó betegség, műtét, baleset, sérülés.

roboralo_etrend301Az említett problémák következtében kevesebb tápanyaghoz jut a test, az elveszített tápanyag túlsúlyban van a felvettel szemben. Innen is látható, hogy Nem véletlen, hogy a roboráló étrend célja a szervezet regenerációjának segítése, gyorsítása, támogatása.

Nagy gondot kell fordítani az energiadús, vitaminokban, ásványi anyagokban és fehérjékben bővelkedő élelmiszerek rendszeres fogyasztására. Ennek a típusú diétának egy sarokpontja, alapszabálya, hogy lépcsőzetesen többet és többször kell enni: napi 5-6 alkalommal. Ennek a fajta táplálkozási szisztémának az energiaértéke (2500–4000 kcal/nap) attól függ, mekkora a test leromlásának mértéke.

Fehérjék

A testet építő tápanyagok közül kiemelendők a fehérjék. A roboráló étrend naponta legalább 100 grammnyi fehérje bevitelét írja elő. Mivel fedezhető ez? Tejtermékek, tojás, hús, növényi fehérjék, illetve klinikai tápszerek fogyasztásával lehetséges. Utóbbiak fedezik a megemelkedett vitamin- és ásványianyag-szükségletet is, köszönhetően annak, hogy bennük van az emberi test számára elengedhetetlen vízben (C, B, folsav) és zsírban oldódó (A, D, E, K) vitaminokat, valamint nyomelemeket.

A diéta alapját a zöldségek, a gyümölcsök, a tésztafélék, a kenyérfélék, a tejtermékek és a húsok adják. A cukor bevitelét nem szabad túlzásba vinni, azzal ugyanis értékes tápanyag nem jut a szervezetbe, ám a testtömeget növeli. A cukrot a különböző édesítőszerekkel könnyedén kiválthatjuk.

Étvágy is kell

Az ételek ízléses elkészítése, tálalása és nem mellesleg az általában vett étrendi változatosság nagyon fontos szempont a roboráló étrend sikerét illetően, illetve mindenképp meg kell jegyezni a dúsítás fontosságát, amit leginkább magas fehérjetartalmú tápszerekkel lehet elérni, hiszen könnyen belekeverhetők a legkülönfélébb ételekbe.

A megemelkedett tápanyagszükséglet klinikai tápszerekkel és étrendkiegészítőkkel sokkal könnyebben és gyorsabban fedezhető, mint „hagyományos” élelmiszerekkel, mert előbbiek ideális összetételben tartalmazzák az emberi test számára kellő táplálékot. Önmagukban is fogyaszthatók, de ételbe, italba is belekeverhetők.

Roboráló készítmények és étrendkiegészítők fogyasztása előtt kérjük ki orvos vagy gyógyszerész véleményét!

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • XLS (XL-S) Medical Direct por 90x

    XLS (XL-S) Medical Direct por 90x

    <p>Az XL-S Medical por természetes és klinikailag igazolt hatóanyaga képes megkötni a táplálékkal bevitt zsír 28%-át, valamint csökkenti az étvágyat és a nassolási vágyat.</p>

    17 990 Ft
A vashiány veszélyei

A vashiány veszélyei

A vashiány világszerte az egyik leggyakoribb egészségügyi probléma. Tünetei a fáradékonyságtól kezdve az étvágytalanságon át a koncentrációs zavarokig terjedően rendkívül sokrétűek.

omega-3

Az omega-3 zsírsav természetes forrásai

Az omega-3 zsírsav fontos a szervezetünk számára, hiszen védi a szívünket, támogatja az agyműködésünket, továbbá fitté tesz. Összegyűjtöttük, melyik élelmiszerek tartalmazzák belőle a legtöbbet.

A legjobb immunerősítő tízórai a suliba

A legjobb immunerősítő tízórai a suliba

A legtöbb gyereknek nem a különféle zöldségek, gyümölcsök és teljes kiőrlésű termékek tartoznak a kedvenc ételeik közé, annak ellenére, hogy szükségük van a bennük található tápanyagokra, hogy jól fejlődjenek és legyen energiájuk ugrálni, futni és játszani.

Ezért együnk sok hagymát

Ezért együnk sok hagymát

Alig van olyan étel, amihez ne kellene hagyma vagy fokhagyma. Ez annak rossz hír, aki nem szeret hagymát aprítani, viszont a legújabb kutatások szerint megéri a szenvedést, ugyanis rendkívül egészséges.

Svédcseppek, étvágyjavítók

Svédcseppek, étvágyjavítók

A túlságosan alacsony testtömeg legalább akkora probléma, mint a túlsúly.