A pezsgő jót tesz a memóriánknak

A pezsgő jót tesz a memóriánknak

Kapcsolódó tünetek:

„A whisky folyékony napfény” – mondta George Bernard Shaw, aki azok táborát erősítette, akik szerint az alkohol minden probléma okozója és egyben megoldója is. Ezt az idézetet sokan szeretik, azonban természetesen nem szabad túl komolyan venni, annak ellenére, hogy egy tanulmány szerint a pezsgő valóban jótékony hatással lehet a szervezetünkre. Az Egyesült Királyságban található Reading Egyetem kutatói a pezsgő pozitív hatásaira hívják fel a figyelmet, ugyanis véleményük szerint heti 3 pohárral megelőzhetjük a demencia és az Alzheimer-kór kialakulását. Ez az úgynevezett Pinot-noir és Pinot-meunier szőlőknek köszönhető, melyek olyan anyagot tartalmaznak, ami megakadályozza az agyi betegségeket. A kutatók patkányokon végeztek különböző vizsgálatokat, melyek során arra az eredményre jutottak, hogy a habzó bor rendszeres fogyasztása jó hatással van a memóriánkra. Az egyik professzor, Jeremy Spencer, a brit The Mail on Sunday nevű lapnak a következőt nyilatkozta: „Az eredmények elképesztők. Ez a kutatás nagyon izgalmas, hiszen most először derült fény arra, hogy a mérsékelt pezsgőfogyasztás képes befolyásolni olyan kognitív funkciókat, mint a memória.” Az Alzheimer Társaság egyik szóvivője érdekesnek nevezte az eredményeket, azonban hozzátette, hogy még rengeteg további kutatásra van szükség, ugyanis még több bizonyíték kell ahhoz, hogy a reggelinkhez is pezsgőt ihassunk. De legalább már kevésbé lesz lelkiismeret furdalásunk, ha egy vagy két pohárral több habzó bort iszunk a kelleténél.
2019. március 12.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek