A legjobb természetes zsírégető ételek 2. rész

A legjobb természetes zsírégető ételek 2. rész

Kapcsolódó tünetek:

A természetes zsírégetők a fölösleges zsírt energiává alakítják át és „kiszívják” a sejtekből az elraktározódott zsírt, ami aztán energiává alakul át. Ezzel a kettős stratégiával serkentik az anyagcserét, és gondoskodnak a fölösleges kilók eltüntetéséről.

Citrusfélék

Étkezések előtt egy fél grapefruit vagy citrom jelentősen elősegíti a fogyást. A grapefruit fitokemikáljai csökkentik az inzulinszintet, a citromban található citromsav pedig az emésztőrendszerbe kerülve kölcsönhatásba lép az ott lévő egyéb savakkal és enzimekkel, így természetes módon támogatja az egészséges emésztést.

Zöldségek nassolásra

A nyers zöldségek kiváló rágcsálnivalók. Kielégítik a nassolás iránti vágyat, tele vannak rosttal és vízzel, ami segít a jóllakottság érzésében, és alacsony a kalóriatartalmuk. A zeller, a sárgarépa, a cukkini vagy az uborka kiváló alternatíva.

Körte

Kalóriaszegény étrendhez társítva remek salaktalanító, megköti a káros adalékanyagok nagy részét és segít beindítani a fogyást. Vízhajtó, gyulladáscsökkentő hatása miatt a népi gyógyászat gyomor- és vesepanaszok kezelésére is ajánlja. Jó hatással van az emésztésre, rostjai finoman átmossák a bélcsatornákat, fokozzák a bélmozgást, így megkönnyítik a tápanyag-felszívódást és az anyagcserét.

Jó zsírok

A többszörösen telítetlen omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsavak nélkülözhetetlenek egészségünk és fogyásunk szempontjából. A szervezet nem képes maga előállítani ezeket a zsírsavakat, működéséhez azonban elengedhetetlenek. Éppen ezért az ilyen esszenciális zsírsavakat az étkezéssel – legfőbb forrásaik a halak – vagy táplálékkiegészítők segítségével kell magunkhoz venni.

Brokkoli

A brokkoli tele van vitaminokkal és rostokkal, valamint remek hatással van az anyagcserénkre is. 100 gramm brokkoli mindössze 25 kalóriát tartalmaz, így bátran fogyaszthatjuk akár vacsorára is.

Zöldpaprika

A zöldpaprikában köztudottan rengeteg a C-vitamin, mely hatékony zsírbontó. Ha sok C-vitamindús zöldséget és gyümölcsöt eszünk, könnyebben átállíthatjuk a szervezetünket súlycsökkentő üzemmódba, ráadásul ez a vitamin a vas felszívódását is elősegíti.

Vitaminok és nyomelemek

A kiegyensúlyozott és kontrollált vitamin és nyomelem bevitel biztosítja az anyagcsere optimális működését. A fogyókúrák „jolly jokere” a króm, amely serkenti a szénhidrát- és cukoranyagcserét, erősíti az inzulinhatást, hogy a szénhidrát anyagcsere megfelelő legyen, ezen kívül szabályozza a vércukorszintet, és stabilizálja az energia-háztartást. Természetes forrása a gomba, a gabonafélék és a sörélesztő.

2016. augusztus 15.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek