A legjobb természetes zsírégető ételek 1. rész

A legjobb természetes zsírégető ételek 1. rész

Kapcsolódó tünetek:

A természetes zsírégetők a fölösleges zsírt energiává alakítják át és „kiszívják” a sejtekből az elraktározódott zsírt, ami aztán energiává alakul át. Ezzel a kettős stratégiával serkentik az anyagcserét, és gondoskodnak a fölösleges kilók eltüntetéséről.

Magas rosttartalmú gabonapelyhek

A testnek minden egyes gramm rost lebontásához és megemésztéséhez – az oldható rostokéhoz - kalóriára van szüksége (kutatások szerint nagyjából hétre). A rostokban gazdag ételek, mint a gabonapelyhek – különösen a korpát vagy zabot tartalmazó változatok – fogyasztása hozzájárul a zsírégetéshez, serkenti az emésztést, segíti a salakanyagok kiürülését, és hosszú időre teltségérzést biztosít.

Magas fehérjetartalmú ételek

Az élelmiszerek közül testünknek a legnagyobb nehézséget a fehérje lebontása okozza. Rendszeres mozgással párosítva az értékes fehérjék fogyasztása segít abban, hogy testünk zsírt, ne pedig izmot veszítsen az edzések során. A fehérje mindemellett a leglaktatóbb élelmiszerfajta, vagyis fogyasztása során jóval hamarabb érezzük úgy, hogy jóllaktunk. Fontos azonban, hogy elsősorban fehér, illetve sovány húsokat fogyasszunk: halat, csirkét vagy pulykát.

Komplex szénhidrátok

A komplex szénhidrátok emésztésére a szervezetnek energiát kell ráfordítani az átalakításhoz. Mivel ezek a táplálékok nemcsak energiát használnak, hanem zsír- és kalóriaszegények is, így hatásos zsírégetők. A káposzta, a hüvelyesek, a zöld saláta és az alma is komplex szénhidrátokat tartalmaz, melyek bevitelénél különösen fontos a napi két liter vagy még több folyadék fogyasztása is. Az emészthetetlen rostokat sok vízzel kell leöblíteni, különben megakad az emésztés.

Csípős fűszerek

A chili - és általában a csípős fűszerek, mint a bors, a curry és a gyömbér – mértékletes fogyasztása hatékonyan növeli az anyagcsere-működés sebességét. A chiliben található capsaicin ugyanakkor étvágycsökkentő hatású, vagyis az étkezés után jóllakottabbnak érezhetjük magunkat, nem beszélve arról, hogy az emésztőenzimek termelését is elősegíthetjük fogyasztásával.

Zöld tea

A zöld teában található katechin nevű antioxidáns gyorsítja az anyagcserét és a zsírégetést, valamint csökkenti az úgynevezett rossz koleszterinszintet is. Fogyasszunk belőle minden nap legalább két csészével, cukor és édesítőszer nélkül!

2016. augusztus 15.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek