A hüvelyfolyásról

2015. május 4.

Kapcsolódó tünetek:

hüvelyi folyás

A hüvelyfertőzés és a hüvelyi folyás leggyakoribb okai.

A leggyakoribb okok és néhány ritkább:

 • tartós antibiotikumszedés,
 • túl alacsony ösztrogénszint: nem megfelelő fogamzásgátló, menopauza, stb.,
 • sérülékeny hüvelynyálkahártya: óvszerallergia, sugárkezelés, sérülés stb.,
 • túl gyakori hüvelyöblítések miatt megváltozott hüvelyi pH,
 • kórokozó okozta folyás (pl. Chlamydia, Gonorrhoea, Herpesvirus, stb.),
 • krónikus irritáció (pl. fogamzásgátló eszköz) o helyzetelül kezelt folyás,
 • cukorbetegség,
 • immunhiányos állapot: veleszületett formák, (pl. szteroid) terápia,
 • egyéni adottság: fogékonyság a fertőzésekre; az átlagnál bővebb hüvelyváladék.,

Hogyan kezelhető a visszatérő hüvelyi fertőzés?huvelyfolyas301

A kórokozó meghatározásában a panaszok jellegének feltárása, a folyás tulajdonságainak, szagának leírása, a hüvelyi pH mérése, illetve mikroszkópos vizsgálat segíthet. A szexuálisan átvihető kórokozók kimutatása laborvizsgálattal, vércukorvizsgálat, immunológiai vizsgálat stb. segít felderíteni a visszatérő folyás okát és ad irányvonalat a megfelelő kezelés alkalmazáshoz.

A kezelés a kiváltó ok megszüntetésén kívül a kórokozó eltávolításából (gomba-, baktérium-, parazitaellenes szerek kombinációja), majd a hüvelyflóra, hüvelyi pH és hüvelynyálkahártya helyreállításából áll. A fertőzés visszatérését egyeseknél segítheti a leggyakoribb kórokozók elleni vakcináció is.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

 • Vagilact Q Pharma hüvelytabletta 10x

  Vagilact Q Pharma hüvelytabletta 10x

  <p>A hüvelytabletta összetevői (lactobacillus, tejsav, izofl avonok) gyorsítják a hüvelyfertőzés gyógyulását, valamint enyhülést nyújtanak a felborult hüvelyfl óra tüneteivel szemben.</p> <div style="padding-top: 10px; clear: both;"> </div> <div style="display: table; width: 100%;"> <div style="display: table-row-group;"> <div style="display: table-row;"> <div style="display: table-cell; padding: 3px 0px;"><img src="../../../../../../../../../wp-content/uploads/img/mpl.jpg" border="0" width="30px" /></div> <div style=";display: table-cell; padding: 6px 0 10px 0; vertical-align: middle;">Kiszállítás futárszolgálattal: 695 Ft</div> </div> <div style="display: table-row;"> <div style="display: table-cell; padding: 3px 0px;"><img src="../../../../../../../../../wp-content/uploads/img/benu.jpg" border="0" width="30px" /></div> <div style="display: table-cell; padding: 6px 0 10px 0; vertical-align: middle;">Személyes átvétel több, mint 100 gyógyszertárban: ingyenes</div> </div> </div> </div>

  4 099 Ft

A női intim higiénia alapszabályai

Ha a hüvelyflóra egyensúlya felborul, fertőzések és gyulladás alakulhat ki.

A hüvelygomba kezelése házilag

A hüvelygomba kezelése házilag

A nők közel 75 százaléka életében legalább egyszer tapasztalja a szúró, viszkető érzést és egyéb kellemetlen tüneteket produkáló hüvelygombát. De mit tegyünk, ha felüti a fejét a betegség? Próbálkozzunk egyáltalán otthoni gyógymódokkal?

A hüvelygomba megelőzése

A hüvelygomba megelőzése

Szomorú tény, de a nők 75 százaléka életében legalább egyszer szenved hüvelygombától. Kezelése viszonylag egyszerű, a panaszok viszont annál kellemetlenebbek. Lássuk, mit tehetünk annak érdekében, hogy esélye se legyen ennek a fertőzésnek.

A hüvelygomba tünetei

A hüvelygomba tünetei

A legtöbb nő életében legalább egyszer szenved hüvelygombától, amelynek sajnos több kellemetlen tünete is van. Ha az alábbi panaszokat észleljük magunkon, akkor ajánlott egy nőgyógyász felkeresése.

Ezért fáj, viszket, ég odalent az együttlét után

Míg a szexuális együttlét egy örömteli, szervezetünkre pozitív hatásokkal rendelkező dolog, bizonyos esetekben előfordulhat, hogy mégis egészségügyi kellemetlenséget vált ki a partnerekben. De mi okozza ezeket, és hogyan szabadulhatunk meg tőlük?