A hialuronsavról

2016. augusztus 12.

Kapcsolódó tünetek:

ráncos arcbőr

Szinte ismeretlen anyag, amely már nélkülözhetetlen a gyógyászatban.

A hialuronsav természetes szénhidrát, amely szinte az összes szövetben megtalálható. Az emberi testben legfőképpen vízmegkötő, az ízületekben, pedig síkosító funkciója van. Szövetbarát jellegének köszönhetően sokféle gyógytermék termék alkotórésze, legyen az szépség- és bőrápolás, szemészet vagy ortopédia.

A hialuronsavat több területen is alkalmazzák:

  • a reumatológiában, az ortopédiában és sportorvoslásban: kopásos betegedések esetén az ízületi résbe juttatva a mozgás javítható, csökkenti a fájdalmat és a gyulladás kialakulásának lehetőségét;
  • az urológiában fájdalmas hólyag szindróma esetén alkalmazzák;
  • bőrgyógyászat: a horzsolásoktól a fekélyes sebekig alkalmazzák;
  • enyhít az allergiás panaszokon, segít a fül-orr-gégészeti betegségek kezelésében;
  • fogásza: parodontális gyulladás kezelésében eredményes.

Az ízületek „kenőanyaga”

Az életkor emelkedésével a hialuronsav-termelés csökken, az ismétlődő sérülések és egyéb káros folyamatok porckopáshoz vezetnek. A csontot borító, elvékonyodott porc nem tud regenerálódni, fontos a megmaradt rész megóvása, erre alkalmas a hialuronsav.hialuronsav301

A hialuronsavat tartalmazó ízületi injekciókat a degeneratív ízületi elváltozások terápiája kapcsán ajánlják. Ez a kezelés leginkább a térd-, csípő- vállízület megbetegedéseikor alkalmazható.

A fül-orr-gégészet szinte minden területén használható

Kevésbé ismert a hialuronsav nyálkahártyákra kifejtett kedvező hatása. Hatásának alapja, hogy nedvesíti a nyálkahártyát, javítva annak funkcióit, segíti a szennyező anyagok ürülését, csökkenti a krónikus gyulladásos, allergiás reakciókat, mindemellett támogatja a nyálkahártya regenerációját,

Kiegészítő kezelésként igen jó hatású fülkürt-hurut, középfülgyulladás, nátha, és egyes orrnyálkahártya gyulladások esetén.

A tudomány fejlődésének köszönhetően ezt a nagytisztaságú anyagot hamarosan a gyógyászat más területein is minden bizonnyal alkalmazzák majd.

bőrápolási rutin

A bőrápolási rutin legfontosabb lépései

A bőr a test legnagyobb szerve, nem meglepő, ha ápolására és egészségére érdemes kiemelt figyelmet fordítani! Eláruljuk milyen rutint érdemes Önnek is bevezetnie!

Így készítsük fel bőrünket a tavaszra

Így készítsük fel bőrünket a tavaszra

A téli hideg után végre itt a tavasz, amire viszont nem árt felkészíteni a bőrünket. Az évszakok és az időjárás változása máshogy veszi igénybe a bőrt, így ápolni is máshogy kell és új termékekre van szüksége ahhoz, hogy mindig ragyogó lehessen.

A napozás veszélyei és előnyei

A napozás veszélyei és előnyei

A napozás pozitív hatásai és amikor veszélyes lehet.

5 fiatalító antioxidáns forrás – Így szépülhet belülről!

Ezek a hétköznapok legkönnyebben hozzáférhető antioxidáns forrásai

5 szépséggyilkos szokás, amiről azonnal szokjon le!

Ezek a szokások veszélyeztetik leginkább bőre szépségét és egészségét!