A hialuronsavról

A hialuronsavról

Kapcsolódó tünetek:

A hialuronsav természetes szénhidrát, amely szinte az összes szövetben megtalálható. Az emberi testben legfőképpen vízmegkötő, az ízületekben, pedig síkosító funkciója van. Szövetbarát jellegének köszönhetően sokféle gyógytermék termék alkotórésze, legyen az szépség- és bőrápolás, szemészet vagy ortopédia.

A hialuronsavat több területen is alkalmazzák:

  • a reumatológiában, az ortopédiában és sportorvoslásban: kopásos betegedések esetén az ízületi résbe juttatva a mozgás javítható, csökkenti a fájdalmat és a gyulladás kialakulásának lehetőségét;
  • az urológiában fájdalmas hólyag szindróma esetén alkalmazzák;
  • bőrgyógyászat: a horzsolásoktól a fekélyes sebekig alkalmazzák;
  • enyhít az allergiás panaszokon, segít a fül-orr-gégészeti betegségek kezelésében;
  • fogásza: parodontális gyulladás kezelésében eredményes.

Az ízületek „kenőanyaga”

Az életkor emelkedésével a hialuronsav-termelés csökken, az ismétlődő sérülések és egyéb káros folyamatok porckopáshoz vezetnek. A csontot borító, elvékonyodott porc nem tud regenerálódni, fontos a megmaradt rész megóvása, erre alkalmas a hialuronsav.

A hialuronsavat tartalmazó ízületi injekciókat a degeneratív ízületi elváltozások terápiája kapcsán ajánlják. Ez a kezelés leginkább a térd-, csípő- vállízület megbetegedéseikor alkalmazható.

A fül-orr-gégészet szinte minden területén használható

Kevésbé ismert a hialuronsav nyálkahártyákra kifejtett kedvező hatása. Hatásának alapja, hogy nedvesíti a nyálkahártyát, javítva annak funkcióit, segíti a szennyező anyagok ürülését, csökkenti a krónikus gyulladásos, allergiás reakciókat, mindemellett támogatja a nyálkahártya regenerációját,

Kiegészítő kezelésként igen jó hatású fülkürt-hurut, középfülgyulladás, nátha, és egyes orrnyálkahártya gyulladások esetén.

A tudomány fejlődésének köszönhetően ezt a nagytisztaságú anyagot hamarosan a gyógyászat más területein is minden bizonnyal alkalmazzák majd.

2016. augusztus 12.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek