A hialuronsavról

2016. augusztus 12.

Kapcsolódó tünetek:

ráncos arcbőr

Szinte ismeretlen anyag, amely már nélkülözhetetlen a gyógyászatban.

A hialuronsav természetes szénhidrát, amely szinte az összes szövetben megtalálható. Az emberi testben legfőképpen vízmegkötő, az ízületekben, pedig síkosító funkciója van. Szövetbarát jellegének köszönhetően sokféle gyógytermék termék alkotórésze, legyen az szépség- és bőrápolás, szemészet vagy ortopédia.

A hialuronsavat több területen is alkalmazzák:

  • a reumatológiában, az ortopédiában és sportorvoslásban: kopásos betegedések esetén az ízületi résbe juttatva a mozgás javítható, csökkenti a fájdalmat és a gyulladás kialakulásának lehetőségét;
  • az urológiában fájdalmas hólyag szindróma esetén alkalmazzák;
  • bőrgyógyászat: a horzsolásoktól a fekélyes sebekig alkalmazzák;
  • enyhít az allergiás panaszokon, segít a fül-orr-gégészeti betegségek kezelésében;
  • fogásza: parodontális gyulladás kezelésében eredményes.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

Az ízületek „kenőanyaga”

Az életkor emelkedésével a hialuronsav-termelés csökken, az ismétlődő sérülések és egyéb káros folyamatok porckopáshoz vezetnek. A csontot borító, elvékonyodott porc nem tud regenerálódni, fontos a megmaradt rész megóvása, erre alkalmas a hialuronsav.hialuronsav301

A hialuronsavat tartalmazó ízületi injekciókat a degeneratív ízületi elváltozások terápiája kapcsán ajánlják. Ez a kezelés leginkább a térd-, csípő- vállízület megbetegedéseikor alkalmazható.

A fül-orr-gégészet szinte minden területén használható

Kevésbé ismert a hialuronsav nyálkahártyákra kifejtett kedvező hatása. Hatásának alapja, hogy nedvesíti a nyálkahártyát, javítva annak funkcióit, segíti a szennyező anyagok ürülését, csökkenti a krónikus gyulladásos, allergiás reakciókat, mindemellett támogatja a nyálkahártya regenerációját,

Kiegészítő kezelésként igen jó hatású fülkürt-hurut, középfülgyulladás, nátha, és egyes orrnyálkahártya gyulladások esetén.

A tudomány fejlődésének köszönhetően ezt a nagytisztaságú anyagot hamarosan a gyógyászat más területein is minden bizonnyal alkalmazzák majd.

Szervezetünk gumija, a kollagén

Szervezetünk gumija, a kollagén

A kollagén egy olyan fehérje, melyet szervezetünk aminosavak segítségével képes előállítani. Többek közt a bőrünk rugalmasságáért felel, de számos más jótékony hatása is van.

Bőrünk őre a hialuronsav2

Bőrünk őre: a hialuronsav

Mindannyiunk rendelkezik vele, s mindannyian elveszítjük egy idő után, majd lázasan küzdünk, hogy hiányát pótoljuk. A bőrünk fiatalságáért felelős, természetes anyagot, a hialuronsavat mutatjuk most be.

Terhességi csíkok – 5 tipp, hogy tüntessük el őket

Terhességi csíkok – 5 tipp, hogy tüntessük el őket

A várandósság a női lét egyik legszebb időszaka, annak ellenére, hogy nem mindig felhőtlen. Gyakran jár rosszullétekkel, a testünk megváltozik, és sok esetben terhességi csíkok is megjelennek a bőrünkön.

Az idén is Cosmo-díjat nyert a Skincode

Az idén is Cosmo-díjat nyert a Skincode

A 2019-es Cosmo Beauty Awards-on az olvasók szavazatai alapján „a legjobb szemránckrém” díjat a Skincode Essentials fiatalító szemkörnyékápoló krémünk nyerte el, mely itthon kizárólag a BENU Gyógyszerárakban kapható.

A gyönyörű bőr megfelelően hidratált (x)

A gyönyörű bőr megfelelően hidratált (x)

Fedezze fel a teljes körű arcápolási rutint az új NEUTROGENA® Hydro Boost® termékcsaláddal.