A gyömbér 9 gyógyhatása

2021. június 18.

Kapcsolódó tünetek:

elhízás

A gyömbér egy igazi csodaszer, melynek rendkívül pozitív hatásai vannak az egészségünkre nézve. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy miért érdemes minél többet fogyasztani belőle.

A gyömbér 9 gyógyhatása

A gyömbér 9 gyógyhatása

#1 – Segíti a fogyást

Amennyiben főzés során használunk gyömbért, esetleg étkezés előtt gyömbérteát iszunk, akkor serkentjük a hasnyálmirigy működését, aminek köszönhetően sokkal hatékonyabban fog működni az emésztésünk, illetve a zsírégetés. A gyömbérben megtalálható anyagoknak hála pedig nem víz lebontásával csökkentjük a testsúlyunkat, hanem zsírégetéssel.

#2 – Émelygés ellen

A gyömbér megnyugtatja a gyomrunkat, azaz enyhíti a rosszullétet. Ez leginkább várandósok számára jó hír, hiszen ők gyakran küzdenek reggeli rosszulléttel. Ezzel a természetes szerrel azonban jelentősen javíthatnak a közérzetükön.

#3 – Köszvény, asztma és tengeri betegség ellen

Nem csupán a várandósok rosszullétein képes enyhíteni a gyömbér, hanem a tengeri betegség tünetein is. Indulás előtt igyunk egy finom gyömbérteát, és biztosak lehetünk abban, hogy teljes nyugalomban élvezhetjük majd a hajóutat.

Amennyiben asztma vagy köszvény gyötör minket, akkor is bátran próbálkozzunk gyömbérrel, aminek gyulladáscsökkentő hatása enyhíteni fog a panaszokon és a fájdalmon.

#4 – Gyomorégés és arcüreggyulladás ellen

Ahogy fentebb is írtuk, a gyömbér megnyugtatja a gyomrunkat, aminek az is fontos része, hogy csökkenti a gyomorsav mennyiségét. Ezen kívül a gyömbér illóolaja kitágítja az arcüregeket, aminek köszönhetően könnyebben el tud távozni a felgyülemlett váladék.

#5 – Kellemetlen lehelet ellen

A japánok nem véletlenül esznek a sushihoz gyömbért, hiszen ez a csodaszer képes semlegesíteni az ízeket a szánkban, továbbá frissíti a leheletünket. Ha pedig lefekvés előtt iszunk egy bögre gyömbérteát vagy egy pohár gyömbérvizet, akkor még a gázok mennyiségét is csökkenthetjük.

#6 – Stabilizálja a vércukorszintet

A gyömbér serkenti a vérkeringést, így stabilizálja a vércukorszintet is, továbbá pozitív hatásainak köszönhetően a szervezetünk jobban fel tudja szívni a tápanyagokat és ásványi anyagokat, így több energiánk lesz.

#7 – Izomregeneráció

Annak köszönhetően, hogy serkenti a vérkeringést, még az izomlázat is képes enyhíteni. A fáradt izmok gyorsabban és hatékonyabban kapják meg a szükséges tápanyagokat, így jelentősen lecsökken a regenerálódási idő, azaz előbb tudunk ismét sportolni. Ez pedig az egészségünk és a súlycsökkentés szempontjából is lényeges.

#8 – Rák és Alzheimer-kór ellen

Több kutatás is arra a megállapításra jutott, hogy a gyömbér képes megelőzni a rákos sejtek kialakulását, sőt mi több, el is pusztítja azokat. Főleg petefészekrák esetén volt rendkívül hatékony. Ezeken kívül megakadályozza az agysejtek elhalását, aminek következtében megvéd az Alzheimer-kórtól is.

#9 – Stabilizálja az immunrendszert

Már régóta köztudott, hogy a gyömbér erősíti az immunrendszert, azaz nagy szerepe van a betegségek megelőzésében. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a már kialakult betegségekből is előbb gyógyulunk fel, ami főleg a nátha szezonban nagyon fontos szempont.