A bőrfiatalítás bajnokai – Íme, 5 bőrszépítő csodaszer

2021. június 11.

Kapcsolódó tünetek:

ráncos arcbőr, száraz bőr

Mindannyian vágyunk rá, hogy bőrünk egészséges és sugárzó legyen és az is maradjon. Ebben segítenek a következő hatóanyagok, amelyek a bőrfiatalítás bajnokai.

Növényi őssejtek

A növényi őssejtek felhasználásának gondolata azon az elképzelésen alapszik, hogy a sajátos körülmények között megélő növények őssejtjeikben hordozzák kedvező tulajdonságaik átörökítésének képességet.

  • Az alpesi rózsa a svájci Alpok tipikus növénye, és mivel alkalmazkodnia kellett az extrém hideghez, az erős UV-sugárzáshoz és a szárazsághoz, kifejlesztett magában egy erős védekező tulajdonságot. Az ebből készült hatóanyag, a PhytoCell TecAlp Rose megvédi a bőr őssejtjeit a környezeti stressztől, illetve az UV-sugárzástól, regenerálja a kültakarót és javítja barrier funkcióját.
  • Egy svájci almafajta nagyon sok hónapon keresztül tárolható anélkül, hogy megromlana, és mindvégig megőrzi frissességét. A belőle készült sejttenyészet ezt a tulajdonságot hivatott továbbadni.
  • A tengeri kömény a sziklákra kapaszkodva bírja az időjárás, sós víz és a szél viszontagságait. Speciális anyagai révén antioxidáns, sejt-regeneráló, szövet-javító tulajdonságokkal bír.

Hyaluronsav

A hyaluronsav a kötőszövetben, mint egy háló, összekapcsolja és kitölti a sejtek közötti állományt, hogy a bőr rugalmas és feszes maradjon. Szervezetünk hyaluronsav-tartalmának csökkenése – amely már húszéves korunk tájékán megkezdődik – az egyik legjelentősebb oka ráncaink kialakulásának. A hyaluronsav fő szerepe tehát, hogy megkösse a nedvességet bőrünkben és így gondoskodjon annak feszességéről.

Happy young woman applying cream in bathroom

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • Bio-Oil® bőrápoló olaj 60ml

    Bio-Oil® bőrápoló olaj 60ml

    <p><span>A Bio‑Oil egy speciális bőrápoló olaj. Alkalmazása segít javítani a hegek, a striák és az egyenetlen bőrtónus kinézetét. Öregedő és vízhiányos bőr ápolásában is hatásos. A Bio‑Oil 2002-ben került forgalomba világszerte, azóta több, mint 200 alkalommal nyert bőrápoló termék díjat, és több, mint 20 országban lett piacvezető termék a hegek és feszülési csíkok ápolására.</span></p>

    3 999 Ft

C-vitamin

Amellett, hogy a táplálkozással bevitt C-vitamin immunrendszerünket is erősíti, bőrszépítő hatóanyagként is jelentős a szerepe, ezért a legtöbb krém tartalmazza. Hozzájárul a bőr rugalmasságának és nedvességének megtartásához, mivel részt vesz a bőr elasztikus anyagának, a kollagénnek a képzésében.

Sárgabarackmag olaj

Az édesen illatos sárgabarackmag olajat A- és E-vitamin tartalmának köszönhetően erőteljes antioxidáns hatás jellemzi. A benne található fitoszterinek lassítják az öregedési folyamatokat, javítják a bőr barrier funkcióját, mindemellett regenerálnak, revitalizálnak és tonizálnak, a fakó, fénytelen bőrt élettel töltik meg.

Aloe vera

Egy tanulmány szerint az aloe vera gél alkalmazása hatszor-nyolcszor megsokszorozza a bőr irharétegében lévő fibroblasztok termelődését, melyek folyamatosan kollagént és egyéb proteineket állítanak elő. Ezek meghatározzák a kollagénrostok állapotát – így a bőr feszességét is –, késleltetik a ráncok kialakulását és képesek az elvesztett nedvességtartalom visszapótlására is.

Fényvédelem sportolás közben

Fényvédelem sportolás közben

Elérkezett a szép nyári idő, így nem meglepő, ha egyre többen vesszük a természet felé az irányt, ha sportolásra kerül a sor. Azonban a nyári edzések alatt elengedhetetlen, hogy extra figyelmet fordítsunk bőrünk védelmére. Mutatjuk is, hogyan.

A napozás veszélyei és előnyei

A napozás veszélyei és előnyei

A napozás pozitív hatásai és amikor veszélyes lehet.

Hogyan válasszunk naptejet?

Az alábbiakban összeszedtük a legfontosabb szempontokat, amelyek alapján érdemes kiválasztani a naptejet a családnak.

Naptej kisokos – Tippek, típusok és faktorszámok

Naptej kisokos – Tippek, típusok és faktorszámok

Nyáron gyakran elfeledkezünk bőrünk védelméről, pedig komoly egészségügyi következményei is lehetnek ennek. Bár bőrünk védelmi rendszerrel rendelkezik, egy átlagos felnőtt csak 20 percet tud eltölteni direkt napfényben leégés nélkül.

Így ápolja bőrét a nagy melegben!

Így ápolja bőrét a nagy melegben!

Bevált módszerek, amelyek segítenek bőre szépségének megőrzésében.