A bőrfiatalítás bajnokai – Íme, 5 bőrszépítő csodaszer

2016. augusztus 15.

Kapcsolódó tünetek:

ráncos arcbőr, száraz bőr

Mindannyian vágyunk rá, hogy bőrünk egészséges és sugárzó legyen és az is maradjon. Ebben segítenek a következő hatóanyagok, amelyek a bőrfiatalítás bajnokai.

Növényi őssejtek

A növényi őssejtek felhasználásának gondolata azon az elképzelésen alapszik, hogy a sajátos körülmények között megélő növények őssejtjeikben hordozzák kedvező tulajdonságaik átörökítésének képességet.

  • Az alpesi rózsa a svájci Alpok tipikus növénye, és mivel alkalmazkodnia kellett az extrém hideghez, az erős UV-sugárzáshoz és a szárazsághoz, kifejlesztett magában egy erős védekező tulajdonságot. Az ebből készült hatóanyag, a PhytoCell TecAlp Rose megvédi a bőr őssejtjeit a környezeti stressztől, illetve az UV-sugárzástól, regenerálja a kültakarót és javítja barrier funkcióját.
  • Egy svájci almafajta nagyon sok hónapon keresztül tárolható anélkül, hogy megromlana, és mindvégig megőrzi frissességét. A belőle készült sejttenyészet ezt a tulajdonságot hivatott továbbadni.
  • A tengeri kömény a sziklákra kapaszkodva bírja az időjárás, sós víz és a szél viszontagságait. Speciális anyagai révén antioxidáns, sejt-regeneráló, szövet-javító tulajdonságokkal bír.

Hyaluronsav

A hyaluronsav a kötőszövetben, mint egy háló, összekapcsolja és kitölti a sejtek közötti állományt, hogy a bőr rugalmas és feszes maradjon. Szervezetünk hyaluronsav-tartalmának csökkenése – amely már húszéves korunk tájékán megkezdődik – az egyik legjelentősebb oka ráncaink kialakulásának. A hyaluronsav fő szerepe tehát, hogy megkösse a nedvességet bőrünkben és így gondoskodjon annak feszességéről.

Happy young woman applying cream in bathroom

C-vitamin

Amellett, hogy a táplálkozással bevitt C-vitamin immunrendszerünket is erősíti, bőrszépítő hatóanyagként is jelentős a szerepe, ezért a legtöbb krém tartalmazza. Hozzájárul a bőr rugalmasságának és nedvességének megtartásához, mivel részt vesz a bőr elasztikus anyagának, a kollagénnek a képzésében.

Sárgabarackmag olaj

Az édesen illatos sárgabarackmag olajat A- és E-vitamin tartalmának köszönhetően erőteljes antioxidáns hatás jellemzi. A benne található fitoszterinek lassítják az öregedési folyamatokat, javítják a bőr barrier funkcióját, mindemellett regenerálnak, revitalizálnak és tonizálnak, a fakó, fénytelen bőrt élettel töltik meg.

Aloe vera

Egy tanulmány szerint az aloe vera gél alkalmazása hatszor-nyolcszor megsokszorozza a bőr irharétegében lévő fibroblasztok termelődését, melyek folyamatosan kollagént és egyéb proteineket állítanak elő. Ezek meghatározzák a kollagénrostok állapotát – így a bőr feszességét is –, késleltetik a ráncok kialakulását és képesek az elvesztett nedvességtartalom visszapótlására is.

Folyadékpótlás nyáron – Mit, mikor és mennyit igyunk?

A folyadékpótlás szükségességét nem lehet elégszer hangsúlyozni. Legfőképp a nyári, forró hónapok alatt kell erre a leginkább odafigyelnünk. Körbejártuk: mikor, mit és mennyit ajánlott innunk.

Így ápolja bőrét a nagy melegben!

Így ápolja bőrét a nagy melegben!

Bevált módszerek, amelyek segítenek bőre szépségének megőrzésében.

A napozás veszélyei és előnyei

A napozás veszélyei és előnyei

A napozás pozitív hatásai és amikor veszélyes lehet.

Jön a nyár! Így védje és készítse fel a bőrét, hogy nyáron is ragyogjon!

Jön a nyár! Így védje és készítse fel a bőrét, hogy nyáron is ragyogjon!

Nyáron több megpróbáltatás is éri bőrünket. A napsugárzás, a meleg levegő és a fokozott verejtékezés kedvezőtlen hatásai ellen jó, ha időben felkészítjük.

Elő a lábakkal! 4 tipp a szép és puha lábakért

A lábbőr rendszeres odafigyelést és ápolást igényel, különösen nyáron, amikor letesszük a zárt cipőket és helyettük szandált, papucsot hordunk. Tippjeink segítenek, hogy lábaink mindig puhák, jólápoltak legyenek, és ne kelljen akkor sem szégyenkeznünk, ha nyitott cipőt húzunk.