A 9 leggyakoribb kérdés a fogfehérítés kapcsán

A 9 leggyakoribb kérdés a fogfehérítés kapcsán

Kapcsolódó tünetek:

  1. Milyen eljárás a fogfehérítés?
A fogfehérítés egy kémiai eljárás, amely során különböző elegyek reakcióba lépnek a hidrogén-peroxiddal. Ezután ezek aktiválódnak a fogakkal való érintkezés során, aminek következtében felszabadulnak az oxigén szabad gyökei, melyek bejutnak a fog felszínébe, és fehérebbé teszik azokat. A fogfehérítést végeztethetjük fogorvossal, vagy direkt erre a célra kifejlesztett, boltban vásárolható eszközökkel. Arra mindig figyeljünk, hogy utóbbiak mindig hiteles készítmények legyenek, nehogy kárt tegyünk a fogainkban.
  1. Mire kell figyelni a fogfehérítés során?
Amennyiben a fogfehérítés mellett döntünk, akkor nagyon fontos, hogy először utánajárjunk annak, hogy számunkra egyáltalán ajánlott és szükséges-e, hiszen az is lehet, hogy az alapos és professzionális fogtisztítással is látványos eredményt érhetünk el. Mindenféleképp egyeztessünk a fogorvosunkkal, nehogy véletlenül kárt tegyünk a fogsorunkban.
  1. Milyen sűrűn szabad a fogakat fehéríteni?
Ez számos tényezőtől függ – például a választott kezeléstől (fogorvos vagy otthoni), a kiindulási színtől, a hatástól és a mellékhatásoktól. Amennyiben egy szakember végzi a fogfehérítést, akkor ő pontosan tudja, hogy milyen sűrűn, illetve hány alkalommal lehet ismételni a kezelést, hiszen ismeri a fogaink állapotát. Amennyiben otthon, mi magunk fehérítjük a fogainkat, akkor azt javasoljuk, hogy mindig kérjük ki a fogorvosunk véleményét és javaslatát a megfelelő termék kiválasztásához.
  1. A fehérítés hatása tartós?
A fogak fehérítését többször szükséges elvégezni, de általánosságban elmondható, hogy egy professzionális kezelés következtében akár 1-3 évig is kitart a hatása. Ehhez azonban számos dologra kell figyelnünk. Ilyen például a megfelelő étrend, a dohányzás mellőzése, illetve a speciális fogfehérítő fogkrémek használata, illetve a helyes fogmosási technika.
  1. A fogfehérítés károsítja a fogzománcot?
Tény, hogy a fogzománc a fogfehérítés hatására nem lesz ellenállóbb, sőt, sok esetben épp az ellenkezője figyelhető meg. A kémiai anyagok és folyamatok következtében ugyanis a fogaink érzékenyebben reagálhatnak a savakra. Manapság ezen már utólag lehet segíteni a lokális fluoridos ecseteléssel.
  1. Érzékeny fogúaknak is ajánlott a fogfehérítés?
Alapvetően nem, ugyanis a kezelés után ez az érzékenység tovább fokozódhat. Ilyen esetben kérjük ki a fogorvosunk véleményét.
  1. Fájdalmas a fogfehérítés?
Ahogy már fentebb is említettük, a fogfehérítés következtében érzékenyebbek lehetnek a fogaink, illetve a fognyak is. Ez az állapot általában pár nap elteltével elmúlik, de egyes esetekben akár maradandó is lehet.
  1. A fogfehérítés válthat ki allergiás reakciót?
Alapvetően ez a veszély nem áll fenn. Ennek ellenére a kezelés során próbáljunk minél kevesebbet a fehérítéshez használt anyagból lenyelni, ugyanis ez károsíthatja a nyelőcső nyálkahártyáját.
  1. Kinek nem ajánlott a fogfehérítés?
A fogfehérítés nem ajánlott gyerekek, serdülők, várandósok vagy szoptató anyukák esetén. Szintén jobb elkerülni ezt a kezelést, ha
  • ínybetegségünk van
  • túlzottan szabadak a fognyakaink
  • extrém érzékenyek a fogaink
  • valamelyik elülső fogunk tömve van
  • allergiások vagyunk a peroxidra.
2020. augusztus 27.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek