A 100. gyógyszertárához ért a BENU-hálózat korszerűsítése

A 100. gyógyszertárához ért a BENU-hálózat korszerűsítése

Az összesen 250 gyógyszertár üzemeltetését segítő vállalat fejlesztéseinek köszönhetően emberközpontú, a betegek és a vásárlók könnyebb tájékozódását és kényelmét szolgáló helyiségeket hoz létre a külföldön található BENU gyógyszertárakhoz hasonlóan. A vállalat és a 2012-ben bevezetett BENU brand sikerét dinamikusan bővülő franchise partnereinek száma is igazolja. Az átalakításokkal a vállalat célja az, hogy az egységes és modern arculattal is megkönnyítsék a betegeknek és a hozzájuk betérő vásárlóknak a tájékozódást, valamint elősegítsék a magasabb színvonalú kiszolgálásukat. A gyógyszerészekkel való közvetlenebb kapcsolattartást és kommunikációt megkönnyíti a nyitott kiadó tér, ezért a hazai gyógyszertárakat is a nemzetközi sztenderdeknek megfelelően alakítják át, hasonlóan azokhoz, amelyekkel például Svájcban vagy Hollandiában, illetve a környező országokban találkozhatunk.

A most átalakított érdi gyógyszertár is ezt a koncepciót követi, hiszen az előzőhez képest sokkal nyitottabb, világosabb, ahol könnyedén ki lehet választani a kívánt terméket a szabadpolcokról. A terméktípusonkénti elhelyezés egyszerűbbé teszi az összehasonlítást a széles kínálatból. A polcokon más gyártók készítményei mellett az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sajátmárkás termékek is helyet kapnak.

A századikként felújított érdi gyógyszertár különlegessége, hogy az önkormányzattal együttműködve a cég lehetőséget teremtett arra, hogy a régi patikai épületben most korszerűen kialakított, tágas házi orvosi rendelők is működhessenek. Ennek teljes felújítását és a berendezések költségét is a BENU állta.

T. Mészáros András, Érd polgármestere hangsúlyozta, hogy az új BENU Borostyán Patika átadásával még egyszerűbben szerezhetik majd be az érdi lakosok a gyógyszerészeti termékeket, azt pedig külön méltatta, hogy orvosi rendelőket is kialakítottak, amire már nagy szükség volt a városban. A megújulásnak köszönhetően végre három házi orvosi praxis kapott megfelelő elhelyezést.

A BENU Gyógyszertár hálózatról és a felújítások BENU koncepciójáról

A BENU a németországi központú PHOENIX-csoport gyógyszer-kiskereskedelmi márkája. A magyarországi kiskereskedelmi leányvállalat több mint 15 éve van jelen a hazai pi acon. A BENU brand 2012 májusában került bevezetésre a vállalat hazai gyógyszertáraiban, és az elmúlt közel öt év alatt egyre nagyobb népszerűségre tett szert, ugyanis a cég megbízásából a Szinapszis Kft. által 2016. szeptemberében készített legfrissebb kutatásból az derült ki, hogy a BENU lett a legnagyobb spontán ismeretséggel rendelkező országos gyógyszertári hálózat. Jelenleg Magyarország egész területét lefedve 250 helyen érhető el BENU gyógyszertár, melyből 80-at független franchise partnerek üzemeltetnek. Havonta több, mint 1,2 millió vásárló tér be a BENU gyógyszertárakba és a saját patikáink 1 100 munkavállalót foglalkoztatnak.

A BENU koncepcióban átalakított BENU gyógyszertárak teljesen más, friss vásárlói élményt adnak, hiszen a kialakításuk mögött az a filozófia húzódik meg, hogy a betegek mellett az egészségmegőrzésre, így az egészséges emberekre is ugyanakkora figyelmet fordítsanak, akik nem feltétlenül gyógyszerért, hanem más, egészségvédő készítményekért vagy akár szépségápolási termékekért mennek be a gyógyszertárakba. Nagyon jellegzetessé teszi a BENU patikákat a lehetőségekhez mérten nagy, nyitott eladótér, a gyógyszerkiadásnál az üvegfal lebontása, amelynek célja a gyógyszerészek, gyógyszertári asszisztensek és a vásárlók közti kommunikáció gördülékenyebbé és személyesebbé tétele. A várakozási idő lerövidítésére igyekeznek a lehető legtöbb gyógyszerkiadót helyet kialakítani.

A BENU Magyarország Zrt. a gyógyszertárai felújítását a jövőben is szeretné folytatni. Az elmúlt 4 évben 100 gyógyszertárat modernizáltak. A korszerűsítés során arra különösen nagy hangsúlyt fektettek, hogy a munkálatokat teljes egészében hazai vállalkozókkal végezzék el. A BENU gyógyszertárak az ország összes megyéjében, minden megyeszékhelyen és Budapest szinte összes kerületében megtalálhatóak.

A PHOENIX-csoport Európa-szerte közel 2 000 közforgalmú gyógyszertárral rendelkezik. Magyarországon kívül Svájcban, Hollandiában, az Egyesült Királyságban, Norvégiában, Csehországban, Szlovákiában, Lettországban, Észtországban, Litvániában és Szerbiában működnek BENU gyógyszertárak.

A BENU Magyarország Zrt.

A magyarországi BENU Gyógyszertárakat összefogó BENU Magyarország Zrt. a német PHOENIX-csoport tagja, amely Európa 26 országában tevékenykedik a gyógyszer-nagykereskedelemben, illetve 12 országban van jelen a gyógyszer-kiskereskedelemben, több mint 2000 közforgalmú gyógyszertárral. A magyarországi kiskereskedelmi üzletágat a BENU Magyarország Zrt. üzemelteti, amely több, mint 15 éve van jelen a hazai piacon. Társaságunk 2012-ben vezette be a BENU brandet – további hat országgal egyszerre -, ezzel a vásárlók számára is egyértelművé téve gyógyszertáraink összetartozását. Jelenleg 250 helyen érhetőek el a BENU Gyógyszertárak Magyarországon, amelyekben havonta több mint 1,2 millió embert szolgálunk ki. A BENU gyógyszertárakat a hagyományos gyógyszertári kialakítással szemben a világos, barátságos, átlátható tér jellemzi. Megszűntek a vásárlókat a gyógyszerészektől elválasztó üvegfalak, megteremtve ezzel a beteg és szakemberek közti közvetlenebb kommunikációt. További jellemzőjük a szabadpolcos rendszer alkalmazása, és ezeken a készítmények indikációs kategóriákban történő kihelyezése.

benu-borostyan-erd_073 (1)

benu-borostyan-erd_070          
2016. november 12.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink