8 étel, amit a bőrgyógyászok nem ajánlanak

2018. december 13.

Számos olyan étel van, amit nem javasolt fogyasztani, ugyanis rossz hatással vannak a bőrünkre. Lássuk, hogy bőrgyógyászok szerint melyek azok az élelmiszerek, amiket a szép bőr érdekében jobb, ha kerülünk.

8 étel, amit a bőrgyógyászok nem ajánlanak

8 étel, amit a bőrgyógyászok nem ajánlanak

Sose feledkezzünk meg arról, hogy egyformán fontos, hogy mit kenünk a bőrünkre és mit eszünk, illetve iszunk. Míg az antioxidánsokban gazdag ételek rendkívül jó hatással vannak a bőrünkre, addig az alábbi élelmiszerektől pattanásosak és narancsbőrösek lehetünk.

  1. Diétás üdítő

Azok számára, akik szeretik a cukros üdítőket, van egy rossz hírünk: a diétás változatokat sem ajánlott fogyasztani. Ezek nem csupán hizlalnak, de a bőrünket is tönkreteszik. A zsírsejtek megduzzadnak, ezáltal rosszabbodhat a narancsbőr.

  1. Fűszeres ételek

A fűszeres ételektől súlyosbodhat a rosacea, így ajánlott az ilyen élelmiszerek mellőzése. Minden olyan étel, ami kitágítja az ereket, ronthat a helyzeten. (Így hathat az alkohol is.)

  1. Tészta

A tésztaételek súlyosbíthatják az aknét és a narancsbőrt, továbbá befolyásolhatják szervezetünk folyadékszintjét. Ajánlott a tésztafogyasztás minimalizálása.

  1. Tejtermékek

A túl sok tejtermék fogyasztása súlyosbíthatja az aknét, továbbá könnyedén begyulladhatnak tőle a szövetek.

  1. Fehér kenyér

Amennyiben el szeretnénk kerülni a pattanások kialakulását, akkor jobban tesszük, ha fehér kenyér helyett teljes kiőrlésűt eszünk. Ezzel nem csupán bőrünkkel teszünk jót, hanem alakunkkal is.

  1. Chips

Azzal talán nem mondunk semmi újdonságot, hogy a chips rossz hatással van a bőrünkre. Próbáljuk kerülni az előre csomagolt, olajos ropogtatni valókat, és válasszunk inkább egészséges nassolnivalót.

  1. Muffin

A bőrgyógyászok összességében nem javasolják a magas glikémiás indexű ételek – mint például a muffin – fogyasztását, melyek bőrgyulladást és ráncosodást okozhatnak.

  1. Tejsavó fehérje shake

A fehérje shake-nek fontos szerepe van az izomépítésben és az izmok regenerálásában, azonban bizonyos fehérjék ronthatnak bőrünk állapotán. Ilyen például a tejsavó fehérje, ami aknét okozhat.

A bőrfiatalítás bajnokai – Íme, 5 bőrszépítő csodaszer

Mindannyian vágyunk rá, hogy bőrünk egészséges és sugárzó legyen és az is maradjon. Ebben segítenek a következő hatóanyagok, amelyek a bőrfiatalítás bajnokai.

Szervezetünk gumija, a kollagén

Szervezetünk gumija, a kollagén

A kollagén egy olyan fehérje, melyet szervezetünk aminosavak segítségével képes előállítani. Többek közt a bőrünk rugalmasságáért felel, de számos más jótékony hatása is van.

Bőrünk őre a hialuronsav2

Bőrünk őre: a hialuronsav

Mindannyiunk rendelkezik vele, s mindannyian elveszítjük egy idő után, majd lázasan küzdünk, hogy hiányát pótoljuk. A bőrünk fiatalságáért felelős, természetes anyagot, a hialuronsavat mutatjuk most be.

Francia nők szépségtippjei

Francia nők szépségtippjei

Mi a titka a francia nők messze földön híres, természetes és kortalan szépségének? Akár a makulátlan arcbőr, akár az egészségese fénylő hajkorona, akár a tökéletesen felöltöztetett hibátlan alak jut eszünkbe róluk, mind azt mutatja: tudnak valamit.

Terhességi csíkok – 5 tipp, hogy tüntessük el őket

Terhességi csíkok – 5 tipp, hogy tüntessük el őket

A várandósság a női lét egyik legszebb időszaka, annak ellenére, hogy nem mindig felhőtlen. Gyakran jár rosszullétekkel, a testünk megváltozik, és sok esetben terhességi csíkok is megjelennek a bőrünkön.

Összes cikk Szépség- bőr- és körömápolás témában

Kulcsszavak: , ,