7 tipp, hogy az ünnep ne viselje meg testünket

7 tipp, hogy az ünnep ne viselje meg testünket

Kapcsolódó tünetek:

  1. Rost, rost, rost
A rostok rendkívül jót hatással vannak szervezetünkre, hiszen ezeknek köszönhetően sokkal könnyebben és gyorsabban távoznak testünkből az olyan egészségünkre káros anyagok, mint a cukor, a zsír és a koleszterin. Ebből kifolyólag csökkentik a koleszterinszintet, a vércukorszintet, továbbá elősegítik az egészséges bélmozgást.
  1. Zöldségek és gyümölcsök
Rendkívül fontos az egyensúly megtartása. Ez azt jelenti, hogy az ünnepi időszakban, amikor mindenki sokkal könnyebben csábul el, próbáljuk meg egyensúlyba hozni a rossz (édességek, sütemények, zsíros ételek) és a jó (vitaminban, rostban és tápanyagokban gazdag) fogások fogyasztását. Nyugodtan együnk süteményeket, azonban közel ugyanannyi zöldséget, illetve gyümölcsöt is.
  1. Támogassuk a májunkat!
A karácsonyi időszakban nagy valószínűséggel sok dolga lesz a májunknak, hiszen nem csupán az elfogyasztott alkoholtól kell megszabadítania a szervezetünket, de a zsíros és cukros ételektől is. Ha nem akarjuk teljesen kikészíteni, vigyázzunk rá. Ezt a legkönnyebben úgy tehetjük meg, ha az egészségtelen italok és ételek fogyasztása előtt, illetve után, megiszunk egy bögre kávét vagy teát. Amennyiben nem szimpatikus nekünk az előbbi módszer, akkor együnk sok szőlőt, grapefruitot, körtét, magvakat, olíva olajat és halat.
  1. Aludjunk!
Azt mindenki tudja, hogy a kevés alvás rossz hatással van az egészségünkre, akkor képzeljük el, hogy milyen következményei lehetnek ennek az év egyik legstresszesebb időszakában? A rokonlátogatástól, a sütéstől és főzéstől rettentő módon elfáradunk, amit a sok evés és ivás még tovább tetéz. Épp ezért nagyon fontos, hogy adjunk magunknak, illetve a testünknek, elegendő időt a pihenésre.
  1. Aloe vera
Az aloe vera pozitívan hat az emésztőrendszerünkre, amire szükségünk is van az ünnepi időszakban. Ez a különleges növény ugyanis nem csupán égési sérülésekre használható, hanem az emésztésünk beindítására is. Ezeken kívül pedig szuper antioxidáns, továbbá antibakteriális hatású.
  1. Egészséges zsírok
Nem minden zsír ördögtől való, hiszen vannak úgynevezett egészséges zsírok, melyek lelassítják az emésztést, aminek hatására később leszünk újra éhesek, azaz kevesebbet fogunk enni. Ehhez mindössze annyi kell, hogy többször kerüljön a tányérunkra például lazac, csirke és avokádó.
  1. Víz
A víz jótékony hatása senki előtt nem titok, így nem okoz nagy meglepetést, hogy ezen a listán is szerepel. Az étkezések előtt és után is figyeljünk oda, hogy elegendő vizet igyunk, ugyanis felgyorsítja az anyagcserénket, segít megtisztítani a szervezetünket, továbbá étvágycsökkentő hatása is van. Kell ennél több?!
2019. november 13.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek