6 egyértelmű jel, hogy betegek leszünk

6 egyértelmű jel, hogy betegek leszünk

Kapcsolódó tünetek:

  1. Sok betegség jelentkezik a megfázás általános tünetegyüttesével, akár már néhány órával a meghűlés után. Az influenza vagy  különböző bakteriális fertőzések is okozhatnak izomgyengeséget, fáradtságot, lázat, torokkaparást vagy orrfolyást. Ha a tünetek megjelennek, mindenképpen érdemes gyorsan elkezdeni immunrendszerünk támogatását, és megtenni minden óvintézkedést, hogy ne ragasszuk át a betegséget szeretteinkre.
  2. Árulkodó előszele egy-egy betegségnek a hirtelen megjelenő izzadás, ami általában az influenza vagy bakteriális fertőzések jellemző tünete. Fontos azonban tudni, hogy bizonyos gyógyszerek is okozhatnak ilyen panaszokat, ezért mindenképpen jelezzük ezt kezelőorvosunknak. Ritkább esetben a visszatérő, heves verejtékezés utalhat légzőszervi vagy keringési problémákra, de akár a rákos betegségekre velejárója is lehet.
  3. Több emésztőrendszeri probléma jelentkezik hasfájással, émelygéssel, hasmenéssel vagy hányással. A legtöbb esetben a kiváltó okok között ételmérgezést vagy vírusos megbetegedést kell keresnünk. Fontos, hogy ilyenkor a szervezet sok vizet veszít, emiatt állandó folyadékpótlás szükséges. Kisebb gyermekek esetében különösen nagy a kiszáradás veszélye, ezért náluk az infúzió használata is több esetben elkerülhetetlen.
  4. Szervezetünk lázzal, azaz a test hőmérsékletének emelésével védekezik bakteriális és vírusos támadások esetén, mivel a magas testhőmérséklet élhetetlen körülményeket teremt a betolakodók számára. Minden háztartásban érdemes lázmérőt tartani, amivel nyomon tudjuk követni testünk hőmérsékletének növekedését.
  5. Gyomorpanaszok, influenza és több fertőzés is jelentkezhet étvágytalansággal, a tünet azonban egyre gyakrabban párosul a munkahelyi stresszel és a depresszióval is. Az állandó és a hirtelen jött tünet is beszédes, ezért érdemes felkeresnünk háziorvosunkat.
  6. Szinte minden betegség kezdetekor megjelenik a koncentrációképesség csökkenése. Mivel a szervezetünk éppen felveszi a harcot a fertőzéssel, kevesebb szabad kapacitása marad a mindennapi rutin fenntartására. Érdemes ilyenkor pihennünk, illetve a megfelelő étkezéssel segítenünk immunrendszerünket.
2019. november 30.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek