5 szépséggyilkos szokás, amiről azonnal szokjon le!

2016. december 28.

Ezek a szokások veszélyeztetik leginkább bőre szépségét és egészségét!

szépséggyilkos szokások

1. Pattanások, mitesszerek nyomkodása

Súlyos szépséggyilkos szokás! Ha nem szakemberre bízzuk magunkat és nekiesünk az arcunknak, könnyen maradandó nyomokat hagyhatunk a bőrünkön! Ha a kinyomott pattanást ráadásul megpróbáljuk smink alá rejteni, még nagyobb hibát követünk el, mert melegágyat teremtünk a baktériumok számára, ami újabb pattanások megjelenését okozhatja. Ha nem tudjuk megállni, tisztítsuk meg a bőrünket arctisztító lemosóval, majd puhítsuk fel gőzöléssel és egy tiszta papírzsebkendővel nagyon óvatosan kezdjünk neki a nyomkodásnak! Utána szalicilsav tartalmú antibakteriális tisztítóval mossuk le az érintett bőrfelületet! Bőrbarát és kevésbé drasztikus megoldást jelenthet a tisztító maszkok alkalmazása és a heti egyszeri bőrradírozás.

2. Esti arctisztítás kihagyása

Ha fent hagyja a nappali sminkjét, akár a szem- vagy szemhéjgyulladást, kitáguló és eltömődött pórusokat és pattanások kialakulását is kockáztatja ezzel! Hosszútávon a bőre is meghálálja azt a pár percet, amit a smink eltávolítására szán lefekvés előtt, hiszen a megtisztított pórusok fellélegezhetnek, a bőr a pihenés során regenerálódni tud és szennyeződésektől megszabadított pórusokon át az éjszakai krémek és szérumok hatóanyagai is képesek lesznek a felszívódásra.

3. Túlzásba vitt cukorfogyasztás

Az édességek mértéktelen fogyasztása a bőrünk szépségét és simaságát is veszélyeztetheti. A finomított és feldolgozott ételek magas kukoricaszirup és fehér cukor tartalma ugyanis felborítja a szervezet egyensúlyát, vitaminhiányt és emésztési problémákat okozhat, s mindez száraz, pattanásos bőrt és a ráncok korai megjelenését idézheti elő. Táplálkozzunk egészségtudatosan, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt és télen gondoskodjunk megfelelő vitaminpótlásról, hogy hosszú ideig megőrizhessük bőrünk szépségét és fiatalságát!

4. Nem megfelelő termékek használata

Húsz évesen tilos és felesleges is 50 éveseknek való kozmetikumokat használni, mert egy fiatal bőrnek teljesen mások az igényei. Mint ahogy az sem helyes, ha zsíros bőrre olyan termékeket használunk, amelyek tovább fokozzák a faggyútermelést. Ha nem tudjuk, hogy milyen a bőrtípusunk, hogyan tudnánk megfelelően kezelni? Kérjük tapasztalt szakember tanácsát, menjünk el bőranalízisre! Mindig a bőrtípusunknak megfelelő krémet, szérumot, alapozót, korrektort és púdert vásároljunk, és keressük a hipoallergén termékeket, különösen, ha érzékeny a bőrünk!

5. Szőrbenövések nem megfelelő kezelése

A nem megfelelően kezelt szőrbenövések könnyen elfertőződhetnek, ezt követően pedig csúnya hegeket hagyhatnak a bőrünkön. Ne essünk azonnal csipesszel a szőrszálnak, hanem nyomjunk előbb egy meleg borogatást a kérdéses területre, majd kenjük be szalicilsavat tartalmazó pattanáskrémmel! Ezzel a módszerrel sokkal egyszerűbb lesz az eltömődött szőrtüsző kitisztítása, ráadásul a gyógyulási folyamat is gyorsabb lesz.

pattanás helye

Hol van a pattanás? Erről árulkodik a helye!

Mindig kipattog az állán? Vagy az aknék inkább az arcán jelennek meg időről időre? Rendszeresen pattanások jellenk meg a T-vonalán? Ezek a jelek közölni szeretnének valamit Önnel! Sok minden derül ki abból, hol van a pattanás helye!

Strandbetegségek – Ezekre vigyázzunk a legjobban!

Strandbetegségek – Ezekre vigyázzunk a legjobban!

Nyár, napfény, nyaralás, strandolás - csupa pozitív, a várva várt pihenés, szórakozás és kikapcsolódás élményével kecsegtető program. A homokban és a vízben azonban nem árt elővigyázatosnak lennünk, hiszen veszélyek is leselkednek ránk.

Gyógyvizek egészségügyi problémákra

Hazánkban szerencsére számos helyen elérhető nagyon sokféle gyógyvíz, melyek kedvező egészségügyi hatásait régóta ismerjük. Legyen szó fogyasztásról vagy csak kellemes fürdőzésről, ezek a vizek több betegség vagy tünetegyüttes kezelésekor olyan pluszt jelenthetnek, amivel csak jól járunk. De melyik vizet milyen betegség esetén alkalmazzuk?

Nyári babaápolási ABC

A csecsemők, kisgyermekek bőre extrém módon érzékeny, melynek ápolása, óvása a nyári időszakban kiemelt figyelmet érdemel. Nem csak a napsugárzás elleni védelemre, az izzadás okozta következmények kivédésére, hanem a pelenka által fedett bőrfelület épségére is ügyelnünk kell.

Folyadékpótlás nyáron – Mit, mikor és mennyit igyunk?

A folyadékpótlás szükségességét nem lehet elégszer hangsúlyozni. Legfőképp a nyári, forró hónapok alatt kell erre a leginkább odafigyelnünk. Körbejártuk: mikor, mit és mennyit ajánlott innunk.

Összes cikk Életmód témában