5 szépséggyilkos szokás, amiről azonnal szokjon le!

2016. december 28.

Ezek a szokások veszélyeztetik leginkább bőre szépségét és egészségét!

szépséggyilkos szokások

1. Pattanások, mitesszerek nyomkodása

Súlyos szépséggyilkos szokás! Ha nem szakemberre bízzuk magunkat és nekiesünk az arcunknak, könnyen maradandó nyomokat hagyhatunk a bőrünkön! Ha a kinyomott pattanást ráadásul megpróbáljuk smink alá rejteni, még nagyobb hibát követünk el, mert melegágyat teremtünk a baktériumok számára, ami újabb pattanások megjelenését okozhatja. Ha nem tudjuk megállni, tisztítsuk meg a bőrünket arctisztító lemosóval, majd puhítsuk fel gőzöléssel és egy tiszta papírzsebkendővel nagyon óvatosan kezdjünk neki a nyomkodásnak! Utána szalicilsav tartalmú antibakteriális tisztítóval mossuk le az érintett bőrfelületet! Bőrbarát és kevésbé drasztikus megoldást jelenthet a tisztító maszkok alkalmazása és a heti egyszeri bőrradírozás.

2. Esti arctisztítás kihagyása

Ha fent hagyja a nappali sminkjét, akár a szem- vagy szemhéjgyulladást, kitáguló és eltömődött pórusokat és pattanások kialakulását is kockáztatja ezzel! Hosszútávon a bőre is meghálálja azt a pár percet, amit a smink eltávolítására szán lefekvés előtt, hiszen a megtisztított pórusok fellélegezhetnek, a bőr a pihenés során regenerálódni tud és szennyeződésektől megszabadított pórusokon át az éjszakai krémek és szérumok hatóanyagai is képesek lesznek a felszívódásra.

3. Túlzásba vitt cukorfogyasztás

Az édességek mértéktelen fogyasztása a bőrünk szépségét és simaságát is veszélyeztetheti. A finomított és feldolgozott ételek magas kukoricaszirup és fehér cukor tartalma ugyanis felborítja a szervezet egyensúlyát, vitaminhiányt és emésztési problémákat okozhat, s mindez száraz, pattanásos bőrt és a ráncok korai megjelenését idézheti elő. Táplálkozzunk egészségtudatosan, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt és télen gondoskodjunk megfelelő vitaminpótlásról, hogy hosszú ideig megőrizhessük bőrünk szépségét és fiatalságát!

4. Nem megfelelő termékek használata

Húsz évesen tilos és felesleges is 50 éveseknek való kozmetikumokat használni, mert egy fiatal bőrnek teljesen mások az igényei. Mint ahogy az sem helyes, ha zsíros bőrre olyan termékeket használunk, amelyek tovább fokozzák a faggyútermelést. Ha nem tudjuk, hogy milyen a bőrtípusunk, hogyan tudnánk megfelelően kezelni? Kérjük tapasztalt szakember tanácsát, menjünk el bőranalízisre! Mindig a bőrtípusunknak megfelelő krémet, szérumot, alapozót, korrektort és púdert vásároljunk, és keressük a hipoallergén termékeket, különösen, ha érzékeny a bőrünk!

5. Szőrbenövések nem megfelelő kezelése

A nem megfelelően kezelt szőrbenövések könnyen elfertőződhetnek, ezt követően pedig csúnya hegeket hagyhatnak a bőrünkön. Ne essünk azonnal csipesszel a szőrszálnak, hanem nyomjunk előbb egy meleg borogatást a kérdéses területre, majd kenjük be szalicilsavat tartalmazó pattanáskrémmel! Ezzel a módszerrel sokkal egyszerűbb lesz az eltömődött szőrtüsző kitisztítása, ráadásul a gyógyulási folyamat is gyorsabb lesz.

Így ápolja bőrét a nagy melegben!

Így ápolja bőrét a nagy melegben!

Bevált módszerek, amelyek segítenek bőre szépségének megőrzésében.

Kullancsveszély! Így védekezhet ellenük!

Megelőzés és teendők kullancs csípés esetén.

A napallergia tünetei és kezelése

A napallergia tünetei és kezelése

Ezek a tünetek utalhatnak napallergiára és így kezelje!

Így hidratálja szervezetét futás közben!

A 7 legfontosabb tudnivaló a hidratációval kapcsolatban, ha a futást választjuk.

A napozás veszélyei és előnyei

A napozás veszélyei és előnyei

A napozás pozitív hatásai és amikor veszélyes lehet.

Összes cikk Életmód témában