5 életmódváltó tanács, amivel a nyáron fogyhatunk

5 életmódváltó tanács, amivel a nyáron fogyhatunk

Kapcsolódó tünetek:

Tavasszal, amikor napról napra egyre feljebb szökik a hőmérő higanyszála és egyre rövidülnek a szoknyák, eszünkbe jut, hogy hamarosan a strandon fogunk feszíteni. Ez sokunkat aggodalommal tölt el, legalábbis, ha még nem sikerült leadnunk a télen felszedett súlyfelesleget. Egy pár trükkel, helyes táplálkozással és erősítő edzéssel azonban garantáltan elérhetjük kitűzött céljainkat. Lássuk, hogy melyek a legfontosabb szabályok.
  1. Magas minőségű fehérje
Fontos, hogy fehérjében gazdag ételeket fogyasszunk, ugyanis egyik legnagyobb előnyük, hogy sokáig adnak teltségérzetet anélkül, hogy számottevő kalóriát vagy rengeteg zsírt tartalmaznának. Egy fehérje shake tökéletes választás lehet vacsorára. Így akár napi 300 kalóriától is megóvhatjuk a testünket.
  1. Teljes kiőrlésű termékek
Helyezzük előtérbe a teljes kiőrlésű lisztből készült élelmiszereket a fehér lisztet tartalmazókkal szemben. Előbbiek tovább adnak teltségérzetet, több vitamint tartalmaznak, továbbá jótékonyan hatnak emésztésünkre és anyagcserénkre.
  1. Zöldség és gyümölcs
Naponta ötször ajánlott zöldséget, illetve gyümölcsöt enni. Előbbinek nem csupán alacsony a kalóriatartalma, de számos vitaminnal és létfontosságú anyaggal látja el a szervezetünket. A szakemberek javaslata szerint fogyasszunk naponta 3 adag zöldséget és 2 adag gyümölcsöt.
  1. Édesség
Az édességeket javasolt kerülni, hiszen a fogyás és az egészséges étkezés egyik fontos része, hogy mellőzzük a cukrot. Tény, hogy ez nyáron nagyon nehéz, hiszen úton útfélen fagylaltozókkal találkozunk, ennek ellenére próbáljunk ellenállni. Amennyiben már nem bírjuk édesség nélkül, akkor együnk egy kevés étcsokoládét, ez ugyanis kevesebb zsírt és cukrot tartalmaz a tejcsokinál.
  1. Víz
Ahogy nem javasolt az édességek fogyasztása, úgy a cukros üdítőket is ajánlott kerülni. Helyette igyunk sok vizet. Utóbbi szállítja a szervezetünkben a létfontosságú tápanyagokat, mindemellett pedig serkenti az anyagcserét. Víz helyett választhatunk cukormentes gyógyteát is.

2020. június 8.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek